El diari Erasmus+ de la Laura

La Laura és una estudiant de segon curs del CFGM Serveis en Restauració que està fent una estada Erasmus+ a Rennes (França). Aquí us deixem la seva impressió sobre aquesta experiència:

“Rennes, Bretagne, Francia. Mi impresión por este país siempre ha sido muy buena, la cultura,… Llegeix més»

L’Erasmus+ del Gianluca

En Gianluca, alumne de segon del CFGM Serveis en Restauració, és a Itàlia fent una estada Erasmus+. Aquí ens explica la seva experiència:

 
“Mi experiencia en Italia está siendo positiva hasta el momento, yo soy italiano de origen así que no he tenido ningún shock cultural,… Llegeix més»

Oh là là! La Judith a Pau

La Judith és una alumna de segon del CFGM de Cuina i restauració que està fent una estada Erasmus+ a Pau (França). Ens explica la seva experiència en aquestes línies:

“Bonjouuur! Soy Judith y tengo 17 años.
Por suerte o por desgracia nosotros no podíamos decidir donde… Llegeix més»

Festa final de CCFF

El passat dimecres vam celebrar la festa de comiat de les promocions de cicles formatius de l’institut. Aquest curs, més de 100 alumnes de CFGM Cuina, EPA i Serveis en Restauració i dels CFGS de Guies, Agències, Direcció de Cuina i Sala han finalitzat els estudis en el nostre centre. L’acte es va realitzar a l’era de la Torre Mossèn Homs i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Terrassa, el senyor Alfredo Vega, i del coordinador de la inspecció dels serveis territorials del Vallès, el senyor Eduard Casserras.

Nedant entre tonyines

El passat divendres 31 de Maig, una part de l’alumnat de Cicles Formatiu va realitzar una sortida lúdica a Balfegó.

Van poder passar una jornada envoltats de tonyines salvatges. Es van banyar amb elles i tot seguit van fer una petita degustació.
L’aigua estava molt freda però el dia els va acompanyar. Van poder gaudir de les impressionants tonyines, les més grans mesuren 3 metres de llarg!!

Amb aquesta sortida podem donar per acabades les classes aquest any i alguns ja pensar en les vacances d’estiu!

Comença l’aventura Erasmus+ 2019!

Els nostres alumnes ja han iniciat les pràctiques Erasmus+ d’enguany. Aquest curs 8 alumnes dels CFGM de Cuina i Sala i 7 alumnes dels CFGS d’Agències i gestió d’esdeveniments, de Guia i assistència turístiques i de Direcció de cuina faran les pràctiques laborals a diferents empreses de Rennes i Pau (França) i d’Arezzo (Itàlia) gràcies a les beques d’aquest programa europeu dedicat a la mobilitat formativa dels estudis professionals.

Riu avall

El ruta de la Tordera s’enclava un dels paratges de la nostra terra ideals per gaudir de la natura. És per això que els nostres alumnes de primer d’ESO han realitzat aquesta sortida: en part, per disfrutar d’un entorn més net al que estan acostumats habitualment i per descobrir tot una sèrie de coneixements, en l’àmbit de la matèria d’experimentals, que no es poden demostrar a l’escola.

Es tracta d’una ruta creada a partir d’itineraris ja existents (pistes forestals, camins, senders, trams urbans i desembocadura) amb la finalitat de dinamitzar els recursos naturals, culturals i immaterials vinculats al riu Tordera i la seva conca. El professorat de la matèria va creure en la necessitat de fer aquesta sortida per donar a conèixer aquesta possibilitat d’adquirir moments de lleure i d’aprenentatge ideals per fer a l’exterior, als afores de les ciutats.

Diada de Sant Jordi 2019

Resultado de imagen de sant jordi

Com cada any, l’arribada de la diada de sant Jordi porta al centre un desplegament de diverses activitats vinculades amb la cultura literària i la tradició popular. És difícil d’entendre una diada de sant Jordi sense les parades de llibres, la venda de roses i les respectives declaracions d’estimació als familiars, amics i parelles. Malgrat no ser festiu, la diada se’ns mostra amb tot una sèrie d’activitats organitzades gràcies a una sèrie de professors i alumnes implicats en què la jornada sigui del tot participativa i diferent, fent que aquesta singular festa nacional sigui un dia especial dintre de la resta de dies laborables.

Bona part de la tasca realitzada per l’equip docent organitzador queda reflectida en l’entrega dels premis literaris de totes les obres presentades a concurs en les darreres setmanes. Els alumnes premiats són presentats conjuntament amb les seves respectives obres i homenatjats per la resta d’alumnes presents a l’entrega.

 

Human Bodies

La visita dels alumnes de batxillerat a l’exposició Human Bodies, enclavada al centre comercial de Les Arenes de Barcelona, els ha donat a conèixer el funcionament del cos humà. El lema d’aquesta exposició és “conèixer és entendre i entendre ajuda a prevenir”. Por aquest motiu, l’exposició HUMAN BODIES s’ha creat amb un marcat enfocament pedagògic que permet als visitants, i en especial als més joves, adquirir uns coneixements necessaris per a comprendre el funcionamient del cos humà i, al mateix temps, facilitar la reflexió sobre la importància de cuidar-lo.