JA TENIM AQUÍ LES PORTES OBERTES VIRTUALS!!!!!!!!

DATES DE PREINSCRIPCIÓ

– ESO: 17 al 24 de Març de 2021

– Batxillerat i Cicles grau mitjà: 11al 17 de Maig de 2021

– Cicles de grau superior: 25 al 31 de Maig de 2021

Per a més informació de preinscripció: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici

 

CLICA A LES IMATGES PER VEURE TOTA LA INFORMACIÓ!!

CÒLONIES 1r i 2n ESO

Durant aquesta setmana l’alumnat de 1r i 2n ESO marxen de Colònies a casa Collell a Girona i al càmping de Caldes de Montbui respectivament. Allà gaudiran durant dos dies d`un munt d`activitats ben engrescadores. Clicant podreu veure les diferents activitats de cada nivell.

Feu clic sobre el curs que voleu veure.

JA TENIM GUANYADOR AGENDA ESCOLAR

Ja tenim el guanyador del concurs per l’agenda escolar del curs vinent. El jurat ho ha tingut difícil però, ha estat molt emocionat amb el gran nombre de propostes rebudes i amb la qualitat d’aquestes. I des d’aquí volem felicitar a tot l’alumnat per la seva participació! Enhorabona a tothom per la bona feina!

El primer premi és per  Aarón Lopato de 4t d’ESO B.

Per al segon premi hi han tres guanyadors:

  • Chaima El Allam 4t A
  • Brenda Campillo 4t B
  • Ismael Rouaz 4t C

 

 

Irache Torres campiona d’Espanya de natació adaptada

La nostra alumna, Irache Torres de 1r d’ESO B s’ha proclamat campiona d’Espanya de natació adaptada. Des de l’institut volem donar-li l’enhorabona, és per aixó, que ahir dijous el director del centre va anar a felicitar-la per la seva victòria.

Moltes felicitats!!!!!

II Mostra d’Audiovisuals “La Mola”

El dimecres es va celebrar la II Mostra d’Audiovisuals “La Mola”. Aquest acte és el fruit del treball conjunt entre les escoles de Primària Sant Llorenç del Munt i Joan XXIII, i el nostre Institut. I està emmarcat dins la Coordinació d’Audiovisuals proposada pel CRP que s’està fent des de fa tres cursos.

Es va fer telemàticament i es van connectar en directe les 4 classes de 3r d’ESO i els grups de 5è de Primària de les escoles. Es van presentar curtsmetratges, reportatges fotogràfics, vídeos en format tik tok, entrevistes…en definitiva una interessant varietat de propostes audiovisuals.

Van conduir la Mostra noies i nois dels tres centres, i representants dels equips directius van felicitar l’alumnat i els van encoratjar a seguir treballant plegats en aquest projecte en els propers cursos.

Malgrat les limitacions d’aquest curs tan diferent ahir es va viure una experiència positiva i molt enriquidora.

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a la Montse pel seu esforç i saber fer!

 

Visita a La Seu d’Ègara i al Castell-Cartoixa de Vallparadís

Els dies 4 i 5 de maig l’alumnat de 2n d’ESO van realitzar una visita guiada a La Seu d’Ègara i al Castell-Cartoixa de Vallparadís. Aquesta sortida forma part del treball sobre l’Edat Mitjana, el Feudalisme i els estils Romànic i Gòtic que estan estudiant a la matèria de Ciències Socials.

El temps va acompanyar i va ser una visita molt interessant i profitosa!

Com fer una bona entrevista de feina?

Avui ens ha visitat la Gemma Badia de Foment de Terrassa. Ens ha explicat tots els recursos als quals podem accedir des de Foment, que són molt i molt interessants i gratuïts. A més a més hem conegut els “tips” més importants perquè una entrevista de feina sigui exitosa, tant si tenim molta experiència i formació, com si no en tenim tanta! Hem pogut fer un Role Playing molt profitós. Les alumnes de GIAT1, venien preparades amb el seu CV, com si anessin a una autèntica entrevista de feina. Ha estat molt productiu poder analitzar dues entrevistes reals, una de més clàssica i una altra de més competencial.

Biciclot

Biciclot és un col·lectiu de ciclistes urbans que neix amb el propòsit de fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport.

Així doncs, l’activitat realitzada al nostre centre ha ocupat un total de dos dies tot combinant explicacions teòriques amb d’altres exclusivament pràctiques.

El primer dia, l’alumnat es va desplaçar fins a la plaça del Mil·lenari per tal de realitzar activitats de destresa i seguretat viària a fi d’assegurar que estaven suficientment preparats per emprendre la travessia urbana de l’endemà.

El segon dia, l’alumnat es va desplaçar pel nucli urbà del barri de Sant Llorenç fent ús del carril bici i seguint en tot moment les indicacions dels monitors i monitores, tot posant en pràctica els coneixements apresos el dia anterior.

SANT JORDI 2021

Aquest Sant Jordi ha estat un dia molt especial i esperat. A l’institut per fi hem pogut tornar a gaudir de llibres, roses i dracs. Tot i que ha sigut un Sant Jordi diferent igualment hem pogut fer la tradicional entrega de premis literaris per nivells i a més l’alumnat ha desenvolupat diferents activitats al voltant de diferents autors com Picanyol, Montserrat Roig o Flaubert entre altres. Ha estat molt especial poder a tornar a gaudir d’un Sant Jordi a l’institut.

 

 

 

PREMI JOANA BIARNÉS

Esteban Rodríguez, alumne de segon de Batxillerat de l’Ins Cavall Bernat, ha estat el guanyador del Premi Joana Biarnés 2021 en la categoria artística amb el seu treball de recerca que porta el títol: «El Bosco & El Jardí de les Delícies ».

Aquests premis estan convocats per l’Ajuntament de Terrassa i elCentre de Recursos Pedagògics de Terrassa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladecavalls. I tenen com a finalitat potenciar els Treballs de Recerca realitzats per l’alumnat de batxillerat i projectar-los a la comunitat.

En aquesta edició dels premis, s’han presentat 26 treballs de 33 alumnes de 9 instituts de Terrassa, Viladecavalls, Matadepera i Vacarisses.

Esteban ha realitzat un estudi i anàlisi acurat d’aquesta obra tant des del punt de vista plàstic com simbòlic, ha donat com a resultat una interpretació totalment novedosa. Després del minuciós anàlisi de cada element, l’autor del treball ha establert un paral·lelisme entre la visió de El Bosco i la seva pròpia; adaptant així la simbologia del quadre a la nostra realitat social. Aquest fet queda reflectit en tot el treball però especialment, en l’obra realitzada que ens dona una interpretació actual però sense perdre la perspectiva bosquiana. És tota una declaració d’intencions!

 

Elisabet Ruiz classificada pels Europeus

La nostra alumna Elisabet Ruiz de 2n de Baxillerat Social s’ha classificat per l’europeu de patinatge artístic i pel mundial que es realitzarà a Paraguai. Des d’aquestes línies li donem l’enhorabona i la felicitem per el gran esforç que està fent per combinar Batxillerat i Esport d’Alt Rendiment.

Moltes felicitats Elisabet!!

DELF 2021

Aquest curs, com cada any, alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat s’han presentat a les proves de l’examen oficial de francès per a aconseguir el títol DELF A2 i DELF B1 respectivament.

Aqui els tenim, poc abans d’entrar a la seu d’examen per a poder fer les proves orals. Les proves escrites les tenim el dia 27.

Les proves del curs passat van quedar ajornades fins el mes d’octubre d’aquest curs pel Covid. Ja tenim els resultats: 100% d’aprovats, i amb molt bones notes. Ara es presenten els i les alumnes de la promoció d’aquest curs, han treballat a les seves hores lectives del matí i han fet hores extres de preparació, aquest curs online, a les tardes. Els agraïm la seva feina, la seva constància i els hi desitgem tota la sort que es mereixen.  Segur que anirà tan bé com ha anat fins ara!!

Concurs literari SANT JORDI 2021

Ja arriba Sant Jordi i al Cavall Bernat ho celebrem amb un Concurs literari . En què consisteix?
Primer de tot, haureu d’escollir una categoria pel vostre escrit (Poesia o Prosa). El format del text per a prosa haurà de ser un full Din A4 (1 cara fet a ordinador i 2 cares fet a mà) i per a poesia un màxim de 50 versos. I a més, la història podrà ser totalment lliure.

Teniu  fins al 20 d’abril per fer-nos arribar les vostres creacions a través de les vostres professores de llengües.
Així doncs, encara teniu temps d’anar pensant la vostra història!

El dia 23 d’Abril farem l’entrega de premis presencialment dins dels grups estables.