JA TENIM AQUÍ LES PORTES OBERTES VIRTUALS!!!!!!!!

Aquest any hem preparat unes portes obertes virtuals que us permetran rebre la informació necessària i poder-nos preguntar tots els vostres dubtes. Així, podreu conèixer tota la nostra oferta formativa i el projecte educatiu que desenvolupem al centre.

Aquestes jornades es faran el dia 26 d’abril via connexions mitjançant l’aplicació Meet. Us informem aquí de les hores i els enllaços de connexió:

18.00  Batxillerat . Enllaç de la videotrucada: https://meet.google.com/rfz-xxfg-hhc

18.00  CFGM Serveis en Restauració i CFGS Direcció de Serveis en Restauració. Enllaç de la videotrucada: https://meet.google.com/tcz-jzym-ixp

18.45  CFGM Cuina i Gastronomia i CFGS Direcció de Cuina. Enllaç de la videotrucada: https://meet.google.com/ppg-wxeo-eiq

19.30  CFGS Guia, Informació i Assistència Turístiques i Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments.
Enllaç de la videotrucada: https://meet.google.com/kfr-wzsx-ycd

20.15  CFGM Pastisseria, Forneria i Confiteria. Enllaç de la videotrucada: https://meet.google.com/wru-zaxn-opz

Tota la informació dels cicles formatius del centre, la teniu a la web de l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès

 

DATES DE PREINSCRIPCIÓ

– ESO: 17 al 24 de Març de 2021

– Batxillerat i Cicles grau mitjà: 11al 17 de Maig de 2021

– Cicles de grau superior: 25 al 31 de Maig de 2021

Per a més informació de preinscripció: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici

 

CLICA A LA IMATGE PER VEURE TOTA LA INFORMACIÓ!!

 

 

 

 

DELF 2021

Aquest curs, com cada any, alumnes de 4t d’ESO s’han presentat a les proves de l’examen oficial de francès per a aconseguir el títol DELF A2.

Aqui els tenim, el dimecres dia 14 d’aquest mes, poc abans d’entrar a la seu d’examen per a poder fer les proves orals. Les proves escrites les tenim el dia 27.

Les proves del curs passat van quedar ajornades fins el mes d’octubre d’aquest curs pel Covid. Ja tenim els resultats: 100% d’aprovats, i amb molt bones notes. Ara es presenten els i les alumnes de la promoció d’aquest curs, han treballat a les seves hores lectives del matí i han fet hores extres de preparació, aquest curs online, a les tardes. Els agraïm la seva feina, la seva constància i els hi desitgem tota la sort que es mereixen.  Segur que anirà tan bé com ha anat fins ara!!

Concurs literari SANT JORDI 2021

Ja arriba Sant Jordi i al Cavall Bernat ho celebrem amb un Concurs literari . En què consisteix?
Primer de tot, haureu d’escollir una categoria pel vostre escrit (Poesia o Prosa). El format del text per a prosa haurà de ser un full Din A4 (1 cara fet a ordinador i 2 cares fet a mà) i per a poesia un màxim de 50 versos. I a més, la història podrà ser totalment lliure.

Teniu  fins al 20 d’abril per fer-nos arribar les vostres creacions a través de les vostres professores de llengües.
Així doncs, encara teniu temps d’anar pensant la vostra història!

El dia 23 d’Abril farem l’entrega de premis presencialment dins dels grups estables.

 

DRAWING WITH SCISSORS

“Drawing with scissors” es una proposta agafada d’una exposició del Tate Modern de Londres on es van mostrar les obres realitzades amb papers retallats que Matisse va signar en els seus últims anys de vida, entre 1937 i 1954. Més de cent trenta peces on Matisse ens va ensenyar a esculpir el color.

D’aquesta manera els i les alumnes de 2n de l’ESO a Visual i Plàstica han treballat aquest pintor, elaborant retallables dins d’un temps determinat, creant diferents i noves composicions com es mostren a les fotografies.

La Torre Mossèn Homs, una visita guiada que no us podeu perdre!

L’alumnat del CFGS Guia, assistència i informació turístiques ha treballat de valent per donar llum a una nova proposta cultural per a la ciutat de Terrassa. Des de principis d’any, estem oferint una visita guiada de la Torre Mossèn Homs un dissabte de cada mes. Aquesta activitat ha estat planificada i és realitzada pels nostres alumnes. Per a ells, ha sigut una  pràctica professional de gran valor i, per a tota la ciutadania de Terrassa i entorn, una bona oportunitat per descobrir la Torre Mossèn Homs, el restaurant més històric de Terrassa. Cliqueu aquí per a més informació. Us deixem el vídeo del reportatge que el Canal Terrassa va fer de l’última visita.

Olimpíades de biologia

Aquest any, el passat 3 de febrer, l’alumna de 2n de Batxillerat Lucía Escribano Gómez, del nostre institut, va participar a les Olimpíades de Biologia de Catalunya i va quedar classificada dins el segon quartil, per sobre de la mitjana de Catalunya, per tant.

Les Olimpíades de Biologia consisteixen en un seguit de proves on es posa a prova els estudiants de Biologia amb preguntes sobre tot el currículum de batxillerat d’aquesta assignatura (tant de primer, com de segon). Aquestes qüestions són de nivell mig i alt i suposen un bon desafiament.

 

 

Visita de l’escola Sant Llorenç

Dilluns 8 de març a la tarda, quan l’institut estava lliure, ens van visitar les 3 classes dels alumnes de 6è de l’Escola Sant Llorenç.

Amb els seus grups bombolla, i per camins separats, van descobrir el centre, van veure les aules de 1r d’ESO, l’aula de VIP, les aules d’Informàtica, el pati, la Cantina…..Van veure un vídeo d’Experimentals enregistrat pels nostres alumnes de 3r d’ESO a la Biblioteca, van poder fabricar un petit ventilador connectat amb USB al Taller de Tecnologia, i van participar en una activitat de Bàsquet Beat per afavorir la cohesió de grup al nostre Gimnàs.

Va ser una estona d’aprenentatge divertida, participativa i molt enriquidora per a tothom.

El nostre agraïment al professorat i alumnat de l’escola, així com a les companyes i companys de l’Institut que van ajudar a organitzar l’activitat.

 

Alumnat becat Erasmus+ 20-21

Un cop finalitzat el procés de selecció Erasmus+ d’enguany, procedim a publicar les llistes provisionals amb les destinacions i l’alumnat que ha superat les proves:

Beques de Grau Mig

Beques de Grau Superior

En el cas de que no hi hagi reclamacions passades 72 hores des de la seva publicació, la llista es donarà per definitiva. Les reclamacions es podran efectuar-se via e-mail a la següent adreça electrònica:

erasmus@inscavallbernat.cat

Es convocarà a una reunió de participants per informar sobre les dates, destinacions i passes a seguir.

8 de Març, dia internacional de les dones

Aquest dilluns, a l’Institut Cavall Bernat, amb motiu del 8 de març, dia de la dona treballadora, s’han realitzat diferents activitats per reflexionar sobre la desigualtat que encara existeix avui en dia entre les dones i homes i sobre la necessitat de respectar els seus drets.

Aquest any ens hem afegit al lema “Visteix el Cavall Bernat de lila”, les i els alumnes de l’ESO i el batxillerat han participat en aquesta activitat, lligant llaçades de color lila a les baranes del vestíbul.

A les tutories de l’ ESO i el batxillerat s’han llegit textos i s’han vist alguns vídeos per reflexionar i conscienciar sobre aquest dia.

Per últim, les i els alumnes de 2n i 4t d’ESO de Visual i Plàstica han elaborat diferents cartells commemoratius.

Benvingudes al circ!

L’alumnat de segon de Direcció de Serveis en Restauració ha organitzat un esdeveniment ben especial a la Torre Mossèn Homs, que ens ha permès gaudir d’un berenar diferent i molt divertit prenent com a eix temàtic el món del circ.  Als graus superiors de Serveis en Restauració formem perquè els futurs professionals del sector de l’hoteleria siguin capaços de dur a terme la creació, organització i execució de tota mena d’esdeveniments socials, i aquí en teniu una mostra de com de bé saben planificar-los  i dinamitzar-los. Gràcies per la iniciativa i per la festa!

Treball sobre el Canvi Climàtic a 2n d’ESO

Avui divendres han vingut dos joves voluntaris del moviment Friday For Futur al centre per fer una xerrada a l’alumnat de 2A i 2B sobre l’escalfament del nostre planeta i sobre les conseqüències que això té i tindrà en tots els éssers vius. Hem reflexionat sobre com podem contribuir a frenar aquesta situació. Ha estat una explicació molt interessant, i ha servit per prendre consciència i compartir opinions, neguits i propostes.

El proper dimecres tornaran per conversar amb les noies i nois de 2C i 2D.

El nostre agraïment a aquests joves voluntaris.

Visiteu la Torre Mossèn Homs!

Al departament de Turisme, aquest curs hem emprès un nou repte: fer arribar a tot el públic interessat la història de la Torre Mossèn Homs. L’edifici actualment allotja les activitats formatives pràctiques de cicles, però abans de ser escola d’hoteleria i turisme,  va ser una masia que va anar creixent al voltant d’una primitiva torre, a l’estil de les torres de guaita. Els arqueòlegs daten aquesta torre, que encara és visible a l’interior de l’edifici, cap als voltants del segle X.  Interessant, oi?

Aquest guiatge l’han preparat els nostres alumnes del cicle de Guies, la Giuliana, la Laura i el David, amb el suport de la seva professora, la Susanna. Gràcies a la seva feina, tots els que vulgueu podreu gaudir d’una visita per conèixer la història, la petjada que han anat deixant els segles a la masia, els espais de treball actual de l’escola i acabar amb un tast de vi dirigit per ells mateixos, donat que a Turisme també incloem la formació en enoturisme.

Per a més informació i reserves, contacteu amb: visitesguiadesTMH@inscavallbernat.cat

Alumnat admès a les proves de selecció Erasmus+ 20-21

Un cop finalitzat el termini per a les inscripcions, publiquem el llistat de persones admeses al procés de selecció. Les entrevistes es realitzaran a l’institut el dilluns 22 de febrer. Si sou un dels alumnes inscrits, consulteu en els documents adjunts l’hora en què se us ha convocat per a aquesta. Bona sort!

Llistat alumnat admès al procés de selecció-GS

Llistat alumnat admès al procés de selecció-GM

Volem saber la vostra opinió

Per tal de seguir millorant el servei que us oferim, l’institut Cavall Bernat posa a disposició de tota la comunitat educativa una via de contacte perquè ens comuniqueu tots aquells suggeriments, propostes i queixes que pugueu tenir. Podeu transmetre’ns les vostres opinions escrivint un correu electrònic a l’adreça opinaicb@inscavallbernat.cat o bé omplint el full que trobareu al costat de la bústia de participació de l’alumnat que teniu al costat de consergeria. Entre tots i totes farem un institut millor!

Apunteu-vos a fer un Erasmus! Termini ampliat fins el dia 15 de febrer!

Hem obert el termini per a les inscripcions al programa Erasmus+ d’aquest curs. Hi podeu optar tots els alumnes que estigueu cursant el segon any d’un dels nostres cicles formatius, tant de grau superior com de grau mitjà. Acceptarem aquelles sol·licituds que ens arribin entre avui i el pròxim dia 12 de febrer i que compleixin els requisits establerts a la convocatòria. Recordeu que és important seguir els passos que s’indiquen a la mateixa i adjuntar tots els documents que es demanen. Tota la informació la trobareu als documents que hi ha al final d’aquest article. Si necessiteu aclarir algun dubte, ens podeu enviar un correu electrònic a: erasmus@inscavallbernat.cat

CONVOCATÒRIA ERASMUS+ GRAU SUPERIOR

CONVOCATÒRIA ERASMUS+ GRAU MIG