Homenatge a Roser Bou, mestra de l’escola La Vila

Dimarts 29 de maig ens ha deixat la mestra Roser Bou Grèbol, docent de l’escola de 1966 a 2001. Mestra de generacions i generacions de palamosins i companya de molts i molts mestres. Ja jubilada, va continuar participant molt activament amb el centre, com en la comissió que va organitzar la celebració del 75è aniversari el 2008. Alhora, sempre incansable, era voluntària en moltes activitats del municipi.

En el llibre de Pere Trijueque (2009): L’escola Ruiz Giménez. 75 anys d’ensenyament públic a Palamós (1933-2008) la Roser exposa el seu pas pel centre i les seves vivències. A ella li va tocar viure el canvi d’un ambient d’aula rígid de l’educació franquista amb una exageració de la disciplina a una nova etapa democràtica plena d’esperances. Va començar a l’escola el 1966 quan encara era directora Doña Marina, en una classe de 1r amb 76 nens. Van ser anys amb pocs mestres i pocs recursos, però es sobrevivia com es podia. Doña Marina era molt estricta i sovint s’havia de seguir el programa que ella marcava: dilluns gramàtica, dimarts aritmètica. dimecres geografia, dijous geometria, divendres història d’Espanya i dissabte pel matí història sagrada, religió, l’Evangeli i anar a missa alumnes i mestres. Realment ha canviat molt l’escola en 50 anys. Era el moment dels balls de final de curs i exposicions d’ estovalles, catifes, quadres, dibuixos i treballs.

Recordarem sempre la senyoreta Roser com una mestra en majúscules, atenta amb els seus alumnes i tal com deien a la revista de l’escola Sac de Notícies el dia de la seva jubilació de tarannà fresc, viu, alegre i amb molta empenta.

6 comentaris

 1. Joan Ortuño

  Molt trist per la seva perdua. Una abraçada a les seves filles i fill, també alumnes de l’escola.
  Grandisima professora que es va avançar al seu temps en molts aspectes.

 2. ángeles segura

  Molt trista per la noticia. Gran mestre que va deixar imprenta.
  La recordó amb un somriure.
  Per sempre al meu cor.
  Una abraçada ben forta per les filles, fill i familia.

 3. Núria

  Va ser mestra meva i realment d’aquelles que deixen empremta. Gran persona que sempre recordaré de la meva etapa escolar com un exemple a seguir !
  Una abraçada molt gran pels seus familiars. Que descansi en pau.

 4. Angel Requena martinez

  Dia trist per l’educació I l’ensenyança!una gran perdula d’una persona de vocació!una mestre que no nòmes t’ensenyaba a sumar,restar,multiplicar ,dividir,escriure I lleguir sino que tambe valors a la vida I ser una persona digna!I si ho veia convenient tambe un mastegot o un cop de.recla sempre perque m’ho mereixia!descansa amb pau senyoreta Roser!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>