P R O P O S T E S  D ‘ E S T I U

Beques Creu Roja

photoCreu Roja de Palamós inicia el Projecte de concessió d’ajuts pel retorn a l’escola pel proper curs 2021/2022 per alumnes matriculats als centres educatius de Palamós, des de P-3 (infantil) a 4art ESO.

Amb aquest projecte Creu Roja de Palamós té l’objectiu de donar suport a les famílies i unitats convivencials per tal de promoure i afavorir l’accés dels seus fills i filles a una educació en igualtat de condicions, mitjançant el pagament de les despeses d’escolarització que s’acordin amb cada un dels centres educatius: matrícules, material escolar, quotes de l’AMPA…

Aquest any s’han redactat unes bases reguladores de la convocatòria que tenen per objectiu la regulació d’aquests ajuts i donar màxima transparència a tot el procés. S’ajunten les bases de la convocatòria.

Les persones interessades hauran d’adreçar-se, presencialment, a la Creu Roja de Palamós, entre els dies 5 i 16 de Juliol, amb horari de 9 h a 13 h i presentar aquesta sol·licitud i la documentació que se’ls requereix.

Us podeu descarregar la circular i el model de sol·licitud i requisits.

La Creu Roja resoldrà les sol·licituds presentades en funció de diferents criteris de valoració que tenen en compte el llindar de renda i altres aspectes de valoració social que s’especifiquen al punt 6 de les bases.

Per l’elecció dels beneficiaris es realitzarà una valoració per part de Creu Roja, que tindrà en compte: ingressos de les llars, condicions d’especial vulnerabilitat – famílies nombroses, monoparentals o amb membres amb discapacitats-  i el compromís i la participació a les activitats que proposi Creu Roja en relació a la concessió d’aquests ajuts.

El Calendari és el següent:

Del 5 al 16 de juliol      Termini de presentació de la documentació

Fins el 13 d’ agost        Avaluació i estudi dels casos per part de Creu Roja Palamós

10 de setembre            Publicació del llistat de Beneficiaris i difusió a les escoles

Per més informació consulteu la web de la Creu Roja de Palamós

XII Regata interescoles

El dissabte, 19 de juny celebrem un any més la XII REGATA INTERESCOLES. Les famílies i acompanyants podran veure la regata des del moll de ponent. Amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, i del Consell Esportiu del Baix Empordà.

El programa es el següent:

10,00h trobada al l’aula del Club i exposició del procediment de sortida

De 10,30h a 11,00h Sortida del port i volta d’entrenament

De 11,00h a 12,30h Proves Puntuables

De 12,30h a 13,00h tornar a port i recollir el material

13,15h Lliurament de premis

Convoquem els alumnes seleccionats de cada centre a les 10h del mati del dissabte 19 de juny a l’aula del Club de Vela Palamós. Per portar a terme aquest projecte necessitem, novament la vostra inestimable col·laboració per tal de que engresqueu els nois i noies seleccionats a participar a la regata.

Recomanem que els equips seleccionats portin xandall de l’escola, una muda de recanvi i crema solar, i/o una gorra.

Circular informativa

Els mossos d’esquadra a l’escola

El dimecres 16 de juny en Manel Domènech i en David Cruz del cos de Mossos d’esquadra vindran a l’escola La Vila a fer una xerrada als alumnes de 6è. La xerrada anirà al voltant de l’ús de les xarxes socials, la importància de no fer públiques les dades personals, l’ús del telèfon mòbil, el ciberbulling, etc.

Vivim en un món globalitzat i en una societat hiper connectada. Com ho podem fer per ajudar als nens i adolescents a gestionar la seva presència online? En aquesta xerrada en Manel  parlarà sobre com ajudar als nois i noies de 6è a fer un bon ús del mòbil i les xarxes socials.

És important destacar tres qüestions claus:

  • La tecnologia és una eina i n’ho s’ha de convertir en el centre de la seva activitat diària.
  • Treballar la responsabilitat dels joves envers l’ús de les TIC.
  • Cal que prenguin consciència de la importància de l’ús que se’n fa i que s’acostumin a gestionar i limitar el temps que destinen a les TIC.

El mes de febrer es celebra el Dia Internacional de la Internet Segura. L’objectiu és conscienciar sobre l’ús de la xarxa, sobretot entre el públic més jove. Aquest pot ser un bon motiu per realitzar activitats al voltant d’una competència bàsica de l’àmbit digital com és l’ús responsable de la xarxa. 

El Departament d’Ensenyament posa a l’abast dels centres educatius de Catalunya materials didàctics per treballar el tema a l’aula mitjançant unitats didàctiques d’una sessió de classe. Internet segura. Materials didàctics. Internet segura a l’xtec.

Trobareu jocs i activitats d’Internet segura a https://edu365.cat/internetsegura/index.html

L’enigma del Tren Petit

El dilluns 14 de juny els nois i noies de 6è han participat a l’escape room L’enigma del Tren Petit.

El Servei d’Arxiu Municipal de Palamós vol apropar el públic infantil a la comprensió de la realitat local a través dels documents referits a Palamós i que es conserven als arxius. L’activitat L’enigma del Tren Petit és una activitat lúdica, que busca apropar el perquè dels arxius, la seva necessitat i la seva funció social i cultural, des de la participació i l’aprenentatge lúdic, i especialment posar en valor un dels elements del patrimoni històric de Palamós, el Tren Petit (1887-1956).

L’activitat està inspirada en un “escape room” o joc d’escapada educatiu, consistent en la superació en grup, dins un temps limitat, de cinc reptes o proves breus, articulades a l’entorn de la història del Tren Petit de Palamós. Aquestes proves només poden ser superades a partir de la consulta de documentació d’arxiu de diversa tipologia (textual, cartogràfica, fotogràfica, oral, audiovisual) i el treball col·laboratiu entre els integrants de l’equip. La resolució de cada prova permetrà als alumnes obtenir un número d’un cadenat de cinc xifres, que obre una maleta antiga on es guarda el premi final.

Recull de fotos de l’activitat a l’escola

Més informació de l’activitat

Amb la col·laboració de:

Pintem Antoni Tàpies

Els nens i nenes de 1r treballen el pintor Antoni Tàpies (1923 – 2012 ). Hem pintat amb molts materials: sorra, paper, tela, etc. Hem  treballat un quadre amb sorra i hem fet la creu pròpia de Tàpies. També hem treballat el quadre La suite catalana (1972) on hem escrit paraules en català i hem fet les quatre barres.

Antoni Tàpies i Puig fou un pintor, escultor i teòric de l’art català. Fou un dels principals exponents a escala mundial de l’informalisme, i és considerat com un dels artistes catalans més destacats del segle XX. L’obra de l’artista barceloní gaudeix d’un centre d’estudi i conservació a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. De formació autodidàctica, Tàpies va crear un estil propi dins l’art d’avantguarda del segle XX, en el qual es combinen la tradició i la innovació dins d’un estil abstracte però ple de simbolisme, donant una gran rellevància al substrat material de l’obra. Cal destacar el marcat sentit espiritual que inspira la seva obra, on el suport material transcendeix el seu estat per analitzar d’una manera profunda la condició humana.

Podeu veure totes les fotos clicant aquí

Viatge de 6è a Port Aventura

Els dies 2, 3 i 4 de juny els de 6è hem fet el viatge de final de curs a Coma-ruga i Port Aventura!

Ens hem allotjat a l’hotel Brisamar, hi ha un bufet lliure impressionant! Ens hem posat les botes a cada àpat…

Hem fet activitats a la platja, a l’aigua, al riuet i també jocs de nit, amb uns monitors molt divertits i enrotllats.

Dijous vam passar el dia a Port Aventura.

Un viatge inoblidable, que ens deixarà un bon record de la nostra etapa a l’escola.

Aquí us deixem l’àlbum de fotos del viatge!

 

Propostes a l’exterior de P3

Ja estem a final de curs i us volem ensenyar les propostes que hem fet durant tot l’any escolar a l’exterior amb els nens i nenes de P3. Hem descobert petites coses de cada estació, aprofitant els elements naturals que ens ofereix el nostre entorn. Tots els nens i nenes de P3 s’ho han passat genial i han gaudit molt.

Esperem que passeu una bona estona plegats visualitzant les fotos.

Cliqueu aquí per veure les fotos

Lapbooks

Els nois i noies de 3r han creat els seus lapbooks sobre animals. Juguem a donar pistes “in English” de l’animal que tenim amagat a la butxaqueta del lapbook. Els companys han d’encertar de quin animal es tracta. Ara hi podeu jugar a casa.

Let’s have fun!

Podeu veure més fotos clicant la imatge

Seguiment en directe de l’eclipsi solar parcial

Des de la pàgina web de l’Observatori de Pujalt s’emetrà en directe l’eclipsi parcial de Sol d’aquest dijous 10 de juny i que podreu seguir des de qualsevol dispositiu. L’inici de l’eclipsi comença a les 11.16h, el màxim serà a les 11.55h i acabarà a les 12.36h.

Un eclipsi solar es produeix quan una porció de la Terra queda envoltada per una ombra projectada per la Lluna que bloqueja totalment o parcialment la llum solar. Aquest fenomen sols passa quan la Lluna es troba entre el Sol i la Terra perfectament alineats. Podeu seguir-ho en directe també des del nodes STEAMcat.

Festa de comiat de P5 i 6è

Els nens i nenes de P5 acaben educació infantil i passen a Primària

Dilluns 21 de juny a les 18 h (P5A), 18:30h (P5B) i 19h (P5C)  tindran lloc els actes de comiat als alumnes de P5 en el pavelló de l’escola. Entrada pel pavelló.

Els nois i noies de 6è acaben l’Educació Primària i marxen a l’institut.

Dilluns 21 de juny a les 20:30 h tindran lloc els actes de comiat als alumnes de 6è en el pati de l’escola. Entrada pel portal verd. Els nois i noies han de venir ben guapos per la vetllada !

Cal respectar les mesures de seguretat marcades pel PROCICAT: mans. mascaretes i distància

Esperem compartir amb vosaltres la festa!  Us hi esperem !!!