Sant Jordi 2019

Aquest any Sant Jordi arriba ple d’activitats a l’escola.

Els nois i noies de 6è van a l’espai Gent gran de Palamós a fer un espectacle artístic.

Estenem poesia a l’escola i al carrer Major de Palamós. L’escola i Òmnium Cultural us convida a viure la diada de Sant Jordi envoltats de poesia, agafeu la vostra!  Per primer any organitza l’Estenem poesia, una estesa de poesies perquè els vianants puguin escollir la seva i endur-se-la a casa.

Us animem a passejar-hi, envoltar-vos de poesia i endur-vos la que us agradi més. Podeu compartir la vostra experiència amb l’etiqueta #Estenempoesia. L’escola també s’omple de poesies: entrada, patis, exteriors…. compartiu amb nosaltres el Sant Jordi d’enguany.

Dimarts 23 d’abril al matí els nens i nenes d’educació infantil visitaran les parades de llibres i roses del carrer major.

A la tarda ens trobarem al pati on hi haurà un poema encadenat amb actuacions musicals. Els nois i noies de 6è faran un espectacle de Sant Jordi.

Venda de llibres per Sant Jordi. Els/les alumnes de 5è vendran llibres a l’escola i es farà parada de manualitats al carrer major per ajuda al viatge de fi de curs.

Juga a les activitats de Sant Jordi de l’edu365.cat

Informació de les activitats de Sant Jordi a Palamós

Els alumnes de 4t participen en el Rodajoc

rodajoc

Divendres 26 d’abril els alumnes de 4t participen en el RODAJOC DE PALAMÓS, SANT ANTONI, CALONGE I VALL-LLOBREGA. La sortida és a les 9:30h des de l’escola i l’arribada al mateix lloc cap a les 12:30 h. Aquest any la trobada és a Palamós.

El RODAJOC és una activitat lúdico-esportiva que té com a objectiu recuperar el joc al carrer, i per tant es realitza en un espai públic.  Els/les mestres participants en el Seminari del Rodajoc des de l’àrea d’ Educació Física hem preparat una unitat didàctica amb 10 jocs. Es barrejaran els alumnes de totes les escoles i realitzaran les activitats. La jornada es portarà a terme a la zona verda i l’aparcament del camp de futbol del Palamós amb un total de 350 participants entre alumnes, monitors i mestres.

Escoles participants: ESC La Vila, ESC Vila-romà,  EEE Els Àngels Col·legi La salle, Col·legi Vedruna (Palamós), Esc Llevantí de mar, ESC La sínia; (St. Antoni de Calonge); ESC Pere Rosselló (Calonge); ESC Vall-llobrega; INS Palamós

Organitza: Mestres del Seminari Rodajoc Palamós, Calonge i Vall-lobrega  (PFZ)

Col·labora: Ajuntament de Palamós, Calonge i Vall-llobrega, SEBE (Serveis Educatius del Baix Empordà) i Servei Educatiu del Baix Empordà; Consell Esportiu del Baix Empordà.

Us podeu descarregar la circular aquí.

Hem anat a las piscina

Els nens i nenes de 2n hem anat a la piscina els mesos de gener, febrer i març.

Vam començar a fer piscina el dijous 10 de gener i hem acabat el dilluns 1 d’abril.

Aquests tres mesos han après a nedar i els que en sabien han millorat l’estic de natació.

Us fem arribar el recull d’imatges de l’activitat d’aquest trimestre

 

 

L’ambulància a l’escola

Reporters La Vila

El dilluns 8 d’abril al matí, els nens i nenes de la comunitat de petits tindran la visita d’una ambulància de l’Hospital de Palamós.

En Xavi Larumbe, pare de l’escola i conductor d’ambulàncies, vindrà a explicar com funciona una ambulància: la camilla, les bombones d’oxígen, els desfribiladors, etc.

Serà una xerrada molt interessant. La mainada podrà posar en marxa la sirena !

Juga al joc d’anar al metge

Xerrada del Mosquit Tigre

Reporters La Vila

Dilluns 8 d’abril els/les alumnes de 5è participen a la xerrada sobre el mosquit tigre. Es parla de la biologia general dels mosquits, les seves característiques, els motius per al seu control i les mesures preventives del programa.
La xerrada va acompanyada de l’activitat… Llegeix més»

Excursió de 6è a Cap Gros

Reporters La Vila

Dijous 4 d’abril al matí els alumnes de 6è visiten l’entorn natural de Cap Gros (Palamós).

Cap Gros el podríem qualificar com El mirador de Palamós, ja que les vistes des d’aquest punt són magnífiques. Aquesta muntanya conserva uns indrets naturals de gran bellesa, tant pel que fa a flora i la fauna, com per l’interès, des del punt de vista geològic, que tenen les seves formacions rocoses.

Una altra característica de Cap Gros són les abundants pites o atzavares, que poblen els seus penyassegats, sobretot al sector més proper a Cala Margarida.
Les pites o atzavares (àgave americana), són unes plantes que no es troben allí per casualitat, sinó que antigament de les seves fibres es feien unes cordes i caps d’embarcacions molt ressistents.

Podeu conèixer una mica més sobre Cap Gros aquí

Cliqueu aquí per veure on és Cap gros

Amadeo Modigliani. Ens fem un autoretrat

Imagen relacionada

Reporters La Vila

Els nens i nenes de 2n estan pintant  el seu autoretrat segons la pintura i els quadres d’ Amadeo Modigliani.

L’ autor va néixer el 12 de juny 1884 a Livorno (Itàlia) va tenir una parella, Beatrice Hastings; i va morir  el 24 de gener del 1920 a Chu – Hospital De La Charité, Saint-Étienne, França. Amadeo Modigliani va ser un pintor que es va fer famós gràcies al món de la pintura. Mireu alguns dels seus quadres  aquí. 

Podeu veure tots els autoretrats dels nens i nenes de 2n

Pirates a Palamós

Reporters La Vila

El dimecres 3 d’abril els alumnes de 3r participen a l’activitat PIRATES A PALAMÓS !
Es tracta d’una visita guiada pel nucli antic de la vila tot seguint els passos de l’esquadra del corsari Barba-rossa.

És una proposta del Museu de la Pesca que cada any ens ajuda a entendre la relació de Palamós amb el temible corsari.
Més informació del món dels pirates aquí

Pots veure el programa de TV Costa Brava En clau palamosina dedicat als Pirates i corsaris de l’Empordà del 11/01/17.

El pirata Barbarossa va atacar Palamós 1543. La  gent es va refugiar als  refugis i a les muntanyes. Vint vaixells de la flota del temible pirata turc Barba-rossa van atacar la població. Un colpidor testimoniatge que, anys més tard, el 1730, va ser transcrit pels jurats palamosins.

Juga al joc dels pirates