La Castanyada a l’escola

Benvolguts pares i mares de l’escola. Del dimecres 28 al matí de divendres 30 d’octubre els vostres fills/es poden portar a l’escola 15 castanyes amb un tall fet.

Divendres 30 d’octubre al matí arriba la Castanyera a La Vila a buscar les castanyes que ha portat la mainada de l’escola. Hem preparat un munt d’activitats a les aules.

Divendres farem la festa de la castanyada a l’aula. Cantarem cançons i menjarem castanyes. Tots els/les alumnes que vulguin podran venir vestits de castanyers i castanyeres.  Els nens i nenes de la comunitat de petits  poden venir disfressats tot el dia. Els de Primària el divendres a la tarda. Els nens i nenes que es queden a dinar han de portar la roba en una bossa amb el nom i abans de les 14:30h els disfressarem.

Participeu en les activitats TAC de la castanyada a www.edu365.cat/celebracions/castanyada/index.html

Fas 6 anys. Tria un llibre

La campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’ vol estimular els hàbits de lectura dels infants de 6 anys.

Té com a objectius que els nens i les nenes descobreixin les llibreries amb un adult, i que aprenguin a donar valor al llibre, que comencin a crear la seva pròpia biblioteca, així com donar valor al llibre i reforçar les vendes de llibres infantils.

Si els vostres fills aquest 2020 han fet o faran 6 anys, rebran a casa una targeta que els convidarà a anar a la llibreria més propera. Allà podran bescanviar la targeta pel llibre infantil que més els agradi i per un import de fins a 13€. En cas que l’import del llibre sigui superior, la diferència haurà de ser abonada per l’adult que l’acompanyi.

Aquí trobareu tota la informació i les llibreries adherides a la campanya: https://icec.gencat.cat/ca/campanyes/fas-6-anys/index.html

Com funciona?

Els nens i les nenes que aquest any fan 6 anys rebran una carta personalitzada al seu domicili. Amb un adult, podran anar a qualsevol de les llibreries associades (veure llistat), podran triar un llibre i començar així la seva biblioteca particular!

Durada
Campanya limitada fins a finalitzar la dotació pressupostària.

Per qualsevol consulta visita la web Fas 6 anys.Tria un llibre o suggeriment: fas6anys@gencat.cat

Servei de menús per emportar

Informació per les famílies amb alumnes becats usuaris del servei de menjador escolar
1. Persones beneficiàries 
El menú per emportar està previst per a l’alumnat usuari del servei de menjador escolar que té un ajut individual de menjador (del 70 o del 100 %) i no pot utilitzar… Llegeix més»

Sortida de 3r pel poble!

Hola famílies,

La setmana del 26 al 30 d’octubre, els i les alumnes de 3r faran una sortida pel poble per anar a la recerca de figures geomètriques. Aquesta sortida ha sorgit arran d’una cançó que vam treballar a l’aula on havien d’omplir buits. La majoria de paraules estaven relacionades amb la geometria. El nom de la cançó és Geometría Polisentimental de l’Alaska.

Els dies assignats per a cada classe són:

  • 3r C: DILLUNS 26 d’OCTUBRE DE 2020
  • 3r A: DIMARTS 27 d’OCTUBRE DE 2020
  • 3r B: DIMECRES 28 d’OCTUBRE DE 2020

Gràcies!

Tutores i tutor de 3r

La festa de la castanyada

Benvolgudes famílies,

S’acosta la Festa de la Castanyada i aquest curs l’ haurem de celebrar d’una manera ben diferent a com havíem fet fins ara. Aviat us passarem informació de les activitats que farem dins de cada grup classe.

De moment us volem demanar la vostra col·laboració per ajudar-nos a treballar tot el que envolta la tradició de la Castanyada.  Us volem proposar que ens envieu  un vídeo a través del correu del vostre tutor/a explicant com celebràveu la castanyada quan éreu petits, alguna anècdota, alguna curiositat sobre aquesta festa tradicional o si al lloc on vivíeu hi havia altres tradicions durant la tardor diferents de la Castanyada...us estarem molt agraïts, sobretot els nens i nenes que podran visualitzar els vostres vídeos durant la setmana del 26 al 30 d’octubre i aprendre moltes coses sobre aquesta i altres tradicions. Podeu enviar els vostres vídeos des d’avui dimecres 14 d’octubre mateix fins el dilluns 26 d’octubre. Hi poden participar pares, mares, germans/es, avis i àvies…

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

Equip de mestres Escola La Vila

Enquesta sobre dispositius informàtics dels alumnes

Des de fa ja alguns anys la digitalització de les escoles és un fet. L’ús de dispositius  electrònics i informàtics és habitual en el dia a dia de l’aula.  Durant els mesos de confinament del curs passat vam detectar les necessitats digitals de molts alumnes per poder  seguir amb normalitat les classes des de casa. Aquesta enquesta intenta conèixer la realitat digital de les famílies de l’escola La Vila.

És per aquest motiu que us fem arribar aquesta enquesta per conèixer la realitat digital de les famílies de l’escola en cas de nou confinament.

Els nens i nenes porten l’enquesta a casa. També us la podeu descarregar aquí.

Retorn de targetes menjador del curs 19-20

Les famílies que el curs passat 19-20, disposaven de targetes moneder durant el confinament les han de retornar al centre docent  abans del 23 d’octubre de 2020. 

Per fer-ho podeu passar a deixar-li a la Pilar Ortega coordinadora del servei a l’espai d’acollida de 8:45 a 9:15h o bé a la secretaria de l’escola de 8:30 a 13h o de 14:30 a 16h. Heu d’indicar el nom de l’alumne i el curs que feia l’any passat.

Durant la setmana del 26 al 30 d’octubre caldrà que les fem arribar al Consell comarcal.

Aprofitem també per informar-vos que hi ha nova pàgina web del consell comarcal i podeu consultar-la al següent enllaç: https://www.baixemporda.cat/ca/

 

Menjador escolar

Benvolgudes famílies,
com ja sabeu l’empresa Eurest Catalunya porta la gestió del Servei de Menjador de l’escola els darrers tres cursos. El servei de menjador està gestionat pel Consell Comarcal del Baix Empordà i a través de concurs públic es cedeix a una empresa.
Cada dia,… Llegeix més»

Tancament del trànsit dels carrers de l’escola

A partir del proper dilluns 28 de setembre es tancarà el trànsit del carrer Foment i el del carrer Prosperitat a l’alçada del carrer Muntaner a les hores d’entrada i sortida a l’escola. L’horari de tancament serà de dilluns a divendres a les 8:15 h, 11:45h, 14:15h  i 15:45h.  El tancament tindrà una durada de 30 minuts.

Després de dues setmanes d’inici de curs hem detectat que hi ha molta acumulació de persones en alguns entrades/sortides de l’escola. Per aquest motiu i per poder ocupar la via pública a les hores de més circulació de famílies es restringeix el trànsit en aquests carrers.

Escola La Vila

Ajuntament de Palamós

Autorització per al procediment de gestió de casos i contactes de la COVID-19 als centres educatius

Benvolguts/des pares, mares i tutors o tutores,
Comença un curs escolar diferent. És fonamental fer-hi front perquè la represa de l’escola és cabdal per als infants i adolescents.
S’ha fet una gran tasca per fer dels centres educatius un entorn segur. Ara bé, a les escoles… Llegeix més»

Extraescolars 2020-21

El proper 5 d’octubre comencen les activitats extraescolars. Tota la informació de les extraescolars la teniu a la web de l’ampa.
Ja disposeu de la graella de resultats de les inscripcions i del llistat d’alumnes admesos, en l’apartat d’extraescolars de la nostra pàgina web www.ampalavila.cat
També avui s’obre el termini de pagament que serà fins el 30 de setembre. SEMPRE AMB CODI DE BARRES i seguint les directrius que també estan penjades a la web. Reviseu les condicions per a poder fer el fraccionament.
També avui a les 21h i fins dijous a la mateixa hora, obrim inscripcions de nou, per aquells alumnes que han quedat fora d’alguna activitat, o que la activitat seleccionada no s’acabarà realitzant.
Us passem el link per tal que podeu accedir al formulari d’inscripcions de les activitats extraescolars.
ATENCIÓ!: El link només serà operatiu a partir del dimarts 15 a les 21h.  (qualsevol inscripció realitzada abans d’aquesta hora no serà validada)
És molt important que accediu a la pàgina web www.ampalavila.cat i, dins l’apartat d’extraescolars, reviseu tota la informació i normativa per les activitats d’aquest curs.
AMPA Escola La Vila Palamós