Junts a casa

JUNTS A CASA!

Els dies del coronavirus el llibre solidari de L’Agus i els monstres per recolzar el projecte Kids Corona Abre en nueva ventana, de l’Hospital Sant Joan de Déu, que a través de la recerca clínica, epidemiològica i microbiològica investiga l’afectació del coronavirus SARS-CoV-2 a la població materno-infantil.

Aquest llibre solidari de “L’Agus i els monstres” és un llibre molt especial generat en un context excepcional. Es tracta d’una novel·la gràfica breu, en format digital, que és el resultat del moment actual i que té un objectiu molt senzill i molt complex alhora: oferir als nens i nenes una reflexió serena sobre la situació que estem vivint arran de la pandèmia de la COVID-19.

JUNTS A CASA! Els dies del coronavirus convida els protagonistes (L’Agus, la Lídia i els monstres) i els lectors a aprendre a viure en el confinament i el desconfinament i actuar com a herois ajudant a evitar que la pandèmia segueixi avançant. En definitiva, en paraules del protagonista, l’Agus Pianola: “cadascú s’està a casa seva, però tots anem en el mateix vaixell”.

Més informació a Agus&Monsters

ENIGMA 8.

JA HEM ARRIBAT AL 8è I ÚLTIM ENIGMA DEL CURS.

A PARTIR DE DEMÀ ANIRAN SORTINT LES CINC PISTES DE L’ENIGMA, UNA CADA DIA.
TINDREU FINS EL DIA 18 DE MAIG PER FER-NOS ARRIBAR LA SOLUCIÓ AL CORREU: enigma@escmadorell.cat.

RECORDEU UN ALTRE COP QUE NOMÉS S’ADMET UNA ÚNICA RESPOSTA PER NEN/A I QUE HAUREU D’ESCRIURE LA SOLUCIÓ, EL NOM I COGNOMS I LA CLASSE DELS NENS I NENES QUE HI PARTICIPEU.

 

VINGA SOM-HI!

MOLTA SORT!!!

La Júlia ens recomana: “Invisible”

La Júlia de 6è ens vol recomanar un llibre que li ha agradat molt.

Invisible” és un llibre escrit per Eloy Moreno.

Només se n’ha fet 1 edició, la qual va ser publicada l’1 de febrer de 2018 i ha estat traduïda al català i al castellà. L’editorial és “Nube de tinta”.

Està narrada en sentit invers, és a dir, des del final cap al principi, i des del punt de vista de cada protagonista. Consta de 304 pàgines que ens faran emocionar, pensar i reflexionar.

El protagonista és el nen Vespa i els coprotagonistes són en Zaro, la Kiri, l’MM i el drac.

Qui no ha desitjat mai ser invisible

Qui no ha desitjat deixar de ser-ho?

En Vespa vol ser invisible, fins al punt que en alguns moments es pensa i es creu ser invisible de veritat. Quan ho desitja amb totes les seves forces, creu que la resta del món no el pot veure. Bé, la seva germana petita, la Lluna, sempre el veu, és l’única capaç de fer-ho. 

Els dracs amagats, que desperten per ajudar al noi també són personatges que apareixen en aquesta història, així com moltes altres persones que prefereixen mirar a una altra banda i actuar amb normalitat quan les coses no van bé.

Per sort, això és una novel·la i té un final “feliç”, però hi ha molts nois i noies que no tenen la sort de tenir dracs al seu voltant per ajudar-los.

Aquesta novel·la m’agrada moltíssim per les connexions personals que s’hi poden fer. Al principi se’m feia una mica estranya: nois invisibles, dracs, noies amb cent polseres … i no entenia res. Però vaig seguir llegint. Em va ajudar el fet que els capítols són molt curts i fàcils de llegir, i em vaig trobar amb una història que passa massa vegades en col·legis i instituts.

A mesura que vas llegint, entens per què el noi vol ser invisible i et sorprèn que només una persona estigui disposada a ajudar-lo, encara que quasi massa tard.

Per sort el llibre acaba “bé”, però a la vida real hi ha massa nois i noies que decideixen que no poden més i acaben intentant suïcidar-se per culpa d’aquest tema. Crec que és un llibre que s’hauria de llegir obligatòriament a tots els centres educatius, perquè dóna un missatge molt important.

Sant Jordi 2020

Mil gràcies per totes les aportacions que ens heu fet arribar. Aquí us deixem unes mostres de les creacions rebudes. Famílies, sou genials.


Fes-me un petó si vols

El conte ens explica com un personatge d’un altre planeta ens fa reflexionar (als pares) sobre els nostres costums socials de si hem d’obligar als infants a fer petons i abraçades si no els ve de gust. Segur que molts de nosaltres ens ho hem preguntat alguna vegada. El que vull és convidar-vos a passar una estoneta agradable amb els vostres fills i després cada família, farà allò que desitgi…

Benvinguts…

El nou conte de la Valentia

Amics i Amigues, ha aparegut un nou virus, es diu Valentia i ens fa un importantíssim encàrrec als pares i mares i als nens i nenes.
US ATREVIU AMB LA MISSIÓ?

Un conte escrit i il·lustrat per la Cristina Gutiérrez, per la tornada dels infants al carrer. Probablement estem sentint, com a societat, com a familia i com a persona, més pors que mai. Per aquest motiu necessitem un nou i potent virus, la Valentia, per contrarrestar-ho.

ENTRA AQUÍ per descarregar-te’l sencer en pdf! I comparteix-lo amb familia i amics

Esperem que us pugui ajudar