Preinscripció 20/21

del 23 de març a l’1 d’abril

Experimentem amb l’aigua

Durant aquest mes de gener, els alumnes de tercer estem descobrint molts aspectes de l’aigua a partir de la seva experimentació; com que el cicle de l’aigua es produeix gràcies a l’evaporació d’aquesta…
I per comprovar els diversos estats en els que es pot trobar l’aigua, ho hem fet cuinant bròcoli amb vapor.
Al principi no érem capaços de notar la diferència entre el cuit i el cru, però després d’observar les seves propietats i tastar-ho… Ja en som uns experts i, fins i tot, ens ha agradat fer-ho!

Compartim les nostres joguines

Avui dia 10 de gener, després de tants dies de festa, ens em tornat a veure tots i totes. Cada nen i nena hem portat una joguina, un joc ,un peluix , de casa nostra per compartir amb els nostres companys i companyes.

Primer cadascú de nosaltres hem fet la presentació de la nostra joguina o joc i hem dit si es podia jugar per parelles, amb grup o individual. Hi ha hagut molta diversitat de joguines : ninos, cotxes, jocs de memori, de cartes, de construcció, peluix…

Ha estat molt divertit poder compartir les diferents joguines i veure que tots i totes ens ho hem passat molt bé.

Els nens i nenes de primer.


Guia de lectura Hivern 2019

Us presentem la Guia de Lectura digital, està adreçada a tota la comunitat educativa i recull cada una de les lectures suggerides en el sí del Seminari de Dinamització de les Biblioteques Escolars, amb la seva ressenya bibliogràfica (títol, autor i editorial).

Com en anteriors edicions hem fet una acurada cerca d’enllaços per a cada un dels 38 títols de la guia, intentant facilitar un ampli ventall d’informacions als nostres usuaris: enllaços a editorials, presentacions d’experts dinamitzadors de Biblioteques Escolars, enllaços a webs dels autors o il·lustradors, ressenyes de revistes especialitzades en literatura infantil i juvenil, comentaris de llibreries especialitzades, petites filmacions, opinions, publicacions digitals, propostes didàctiques…

En fi, un seguit d’actuacions a les que podeu accedir NOMÉS clicant al damunt de la caràtula de cada llibre!!!!

Cliqueu a la imatge i gaudiu de la Guia!

1 origami 1 euro

Aquest darrer mes l’Ana i l’Olga ens han llegit a classe un preciós conte, Sadako y las mil grullas.

Segons una llegenda japonesa si fas 1.000 grues de paper el teu desig més profund es farà realitat. Sadako, la protagonista de la història, va patir leucèmia degut a les radiacions que va rebre de la bomba llençada a la ciutat on la seva família vivia, Hiroshima.

Sadako volia curar-se i es va proposar fer 1.000 grues de paper, però no ho va aconseguir. Simbòlicamnet, els seus amics van continuar el seu propòsit i van acabar de fer les mil grues amb l’esperança de que, en un futur, s’aconseguís la pau a tot el món.

Pels japonesos la grua és el símbol de la pau i la salut.
Regalar grues de paper simbolitza desitajr salut, benestar, felicitat i properitat. Se’n regalen quan neix un nadó, quan una parella es casa, quan algú està malalt…

Els nens i nenes de 5è ens hem posat a fer grues de paper per participar la iniciativa “1 origami 1 euro”. Hem aconseguit fer 169 grues i les hem fet arribar per correu la Fundació Mútua General de Catalunya. Estem satisfetes!

El 17 de desembre aquesta fundació donarà un euro per cada origami rebut a “LA MARATÓ”, dedicada a les Malalties minoritàries.

La Laura i en Joan en una recerca enlluernadora

Sabeu qui ha vingut a visitar-nos a l’escola? La Laura i en Joan! Són els personatges i protagonistes de molts contes. A nosaltres ens han vingut a explicar el conte “La Laura i en Joan en una recerca enlluernadora”. Després hem pogut fer la posada en escena i convertir-nos en investi-gadors i investigadores.

Gràcies a l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques), la Laura i en Joan poden observar com els investigadors parteixen de coneixements sobre els vegetals per millorar l’aprofitament energètic de les plaques solars.

Hem connectat les plaques solars fotovoltaiques i hem aconseguit fer moure un motoret amb una hèlix i encendre una bombeta. Hem après també uns quants conceptes d’electricitat on es mostra la connexió de les plaques.

TALLER D’ARTS ESCÈNIQUES A CICLE SUPERIOR

Un dels tallers que realitzen els alumnes de cicle superior els dimecres a la tarda, és el taller d’Arts escèniques.
Aquest taller, té com a objectiu afavorir entre els alumnes l’expressió oral d’una forma lúdica i creativa.
Els alumnes, inicien aquest taller el primer dia amb certa timidesa i inseguretat, però a mida que van avançant les sessions, entenen la importància de “deixar la vergonya a classe” per gaudir dels recursos expressius personals que van descobrint en ells mateixos.
Les activitats realitzades combinen el treball de diferents habilitats.
Comencem els tallers amb una activitat que els ajudi a trencar el gel i els prepari per treballar en grup.
Es realitzen dinàmiques on posen a l’alumne en situació d’improvisar, d’imaginar i de crear a partir d’elements senzills.
Treballem els recursos expressius de la veu i del cos. També aprenem a controlar l’espai i la posada en escena.
Amb aquest taller reforcem la seguretat personal dels alumnes ajudant-los a adquirir més confiança en ells mateixos.
El fet de realitzar petites representacions teatrals, al final de cada sessió, afavoreix el fet de respectar la diversitat dels companys amb qui comparteixen el taller.
El moment de “sortir a escena” ens regala moments divertits que valorem al final de la sessió, des de l’empatia i el reconeixement al treball dels altres.

Sortida al museu de les aigües AGBAR

El divendres 29 de novembre els i les alumnes de tercer hem anat al museu de les Aigües de Cornellà a fer un taller sobre “les formes de l’aigua” i el seu procés al llarg del temps.

Hem hagut d’investigar les parts de la fàbrica a través d’unes pistes que havíem de trobar i resoldre. Gràcies a l’ajuda d’un mapa i de la col•laboració de tots i totes hem pogut arribar a la solució.

A més, hem pogut experimentar amb l’aigua utilitzant diversos materials, pedres per descobrir la diferència de pes i com afecta la corrent del riu de manera diferent segons el seu curs; alt, mitjà o baix, sorra, guix, gel, aigua salada i dolça… Sabíeu que l’aigua dolça també té sal, però en quantitats molt baixes, i prové de les sals minerals de les roques…

Tenim clar que hem de tenir cura de la natura.

Hem après molt i ho hem gaudit!

Sortida a Can Rigol

Hem tornat a la granja de Can Rigol, però aquest any ens hem centrat en el treball de la llana després d’esquilar les ovelles.L’hem pentinat, tenyit… i fins i tot ens hem fet una polsera. Com sempre, ens ho hem passat molt bé gaudint dels animalets i de tot un dia a la muntanya.Practiquem l’expressió oral

Els i les alumnes de tercer hem practicat l’expressió oral amb els nens i les nenes de P3 i P4.

Responent al repte de conèixer la història de J. M. Madorell, hem treballat les descripcions dels personatges.

Estàvem molt neguitosos per haver de parlar en públic, però després ens ha sortit molt bé i hem acabat molt contents.

Excursió a Can Mas

El dijous 21 de novembre, els nens i nenes d’infantil vam anar a passar el dia la granja de Can Mas.
Va ser un dia molt agradable, entretingut i ple de moments especials en contacte amb la natura i amb els animals de la granja.
Vam fer una passejada per la muntanya per tal de trobar romaní, guarda-ho amb uns cistellets i després fer unes bossetes d’olor ben boniques.
Tot va anar de meravella i els nostres petits i petites de l’escola van gaudir d’aquesta primera excursió junts!

Anem a la Biblioteca

Els nens i nenes de primer cada divendres al matí, anem a la biblioteca de l’escola.
Ens seiem fent una rotllana a la catifa verda. Repassem les normes de com hem d’estar a la biblioteca. Després cadascú de nosaltres agafem el nostre punt de llibre i anem a buscar un llibre, un conte, una revista per llegir.

Ens ho passem molt bé, ja que podem llegir estirats a la catifa verda, asseguts a sobre d’ uns coixins vermells, és a dir, cadascú tria el lloc i la forma més còmoda per gaudir d’una bona lectura.

També hem anat a la biblioteca del nostre poble ” El Molí” i ens agradat molt l’espai, la gran quantitat i varietat de llibres i contes que hi ha.

Ha estat una visita força interessant i de ben segur, que hi anirem una altra vegada acompanyats/es pels nostres pares, avis…

Els nens i nenes de primer.


“La petita Intolerància”

La Petita Intolerància és un ésser diminut però molt, molt poderós. Es cola a les nostres cases i, si no estem atents, crea a un ésser encara més poderós: l’Odi. Per culpa seva rebutgem qui és diferent, riem dels altres…Però no hem de perdre l’esperança. Si estem atents, veurem el Gran Respecte preparat per imposar-se sobre aquests dos malignes éssers.

A la classe hem llegit l’inici del conte i, després, ens hem repartit les diferents situacions on actua la Petita Intolerància. Per grups hem pensat què passaria si deixéssim actuar a la Intolerància i què passaria si no deixéssim actuar. 

Situacions quotidianes que amb “petits” comentaris que poden tenir unes conseqüències negatives: acollir alumnes immigrants, el fet de tenir dos pares, sentir-se d’un altre sexe, el futbol és joc només de nens, el rosa és color de nena, està grassonet, riure’s quan algú cau…

Després de parlar-ho, ho tenim molt clar: Tots som diferents, però tots hem de tractar-nos amb respecte i ser tolerants per molt diferents que siguem.

JA TENIM REPRESENTANTS PEL CONSELL D’INFANTS

El divendres 8 de novembre vam fer les votacions a la classe per triar el representant del Consell d’infants de Molins. Les persones candidates van ser l’Amarah, en Lucas i la Laia. Van estar fent campanya i penjant rètols per tenir el màxim de vots. Va ser la primera vegada que votàvem amb urnes de veritat. Les votacions van ser força ajustades i finalment va guanyar la Laia Borremans. Segur que ho farà molt bé!

Hora del conte

Ahir dimecres 30 d’octubre ens vam estrenar fent la primera Hora del Conte a la Biblioteca de l’escola.

La Castanyera ens va explicar el conte de “Les castanyes de la Castanyera” i ens va agradar moltíssim. Després vam poder pintar uns dibuixos, vam fer paperines i ens vam endur castanyes cap a casa.

Quina serà el conte que ens llegirà el proper cop?