Avisos

 

                 

________________________________________________________________________________________________________________________________

  1. Protocols Covid Salut

2. Grups confinats : 

Recordeu que sempre que hi hagin grups confinats, les classes es faran via telemàtica seguint l’horari de cada grup i que, una vegada tingueu el resultat de la PCR realitzada, l’haureu de comunicar al correu del centre (a8033961@xtec.cat).

3. Classes a Batxillerat: D’acord amb les noves mesures aprovades pel Procicat, us informem que a partir del dilluns 26 d’abril, es permet el retorn al 100 % de la presencialitat de l’alumnat en els ensenyaments postobligatoris.

Cursos intensius d’idiomes

El nostre institut sempre ha apostat per les llengües. Una mostra d’això és la nostra participació en projectes com ara el GEP, l’eTwinning o el DELF Scolaire. Si aquest estiu us ve de gust fer un curs d’anglès, francès, alemany o començar a estudiar japonès, us convidem a fer un curs a l’EOI de Cornellà de Llobregat, la pública dels idiomes, de l’1 al 21 de juliol.

Per a més informació visiteu: www.eoicornella.cat

Let’s clean up Sant Ramon!

El passat divendres dia 7 de maig, alumnat de 1r d’ESO va sortir d’excursió fins a l’ermita de Sant Ramón amb l’objectiu de recollir els residus que podem trobar al llarg dels camins que pugen a la muntanya (a més de poder gaudir de la natura, és clar). Al final, vam omplir dues bosses d’escombraries amb ampolles de plàstic i diferents llaunes!

Aquesta sortida es va realitzar amb motiu del “Leat’s clean up day”, iniciativa internacional promoguda per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat amb l’objectiu de netejar el nostre entorn i conscienciar sobre els residus que generem.

Des de l’Institut Rafael Casanova volem que tots els dies siguin cada cop més nets i més verds.

Preinscripció Batxillerat curs 2021-2022

El batxillerat prepara l’alumnat per a la seva incorporació a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i per a l’accés al món laboral. Des del dia 11 i fins al dia 17 de maig es poden presentar les sol·licituds per preinscriure’s en aquests estudis. 

ATENCIÓ: L’ALUMNAT QUE ACTUALMENT JA ESTÀ CURSANT 4T D’ESO AL NOSTRE CENTRE NO HA DE FER PREINSCRIPCIÓ

Per fer la preinscripció, us agrairíem que omplíssiu aquest formulari per conèixer l’itinerari que voleu cursar. Aquí teniu una descripció de les matèries de modalitat i optatives que s’imparteixen al nostre institut.

I si voleu saber com i on omplir la preinscripció consulteu la web de la Generalitat de Catalunya sobre la preinscripció a Batxillerat per al curs 2021-2022.

Per últim, us presentem l’oferta de places al nostre institut per cursar aquests estudis:

 

Olimpíades científiques

Dijous i divendres passat, 6 i 7 de maig, un total de sis equips representants de 3r d’ESO (integrats per Yisha Chen, Irene Díaz, Patrícia López, Helga López, Mar Rapela, Inés Díaz, Noa Lucero, Martina Gil, Paula Rodríguez, Martí Gascón, Antonio López, Jael Balada, Ivana Martorell, Mariona Díaz, Eric Santos, Aaron Delgado, Cristina Fuentes, Aymara Alemany) van participar a les Olimpíades científiques QuinteScience.

Van ser unes hores de debats de matemàtiques, física, química, tecnologia, biologia i geologia aplicats a problemes pràctics. En breu sabrem els resultats, però només per l’estona gaudida ja va ser tot un èxit.

Sortida GEP a Sant Ramon Mountain

Continuem gaudint del nostre projecte GEP a l’institut des de diferents maneres, sempre amb l’anglès com a llengua vehicular. L’objectiu principal és donar a l’alumnat les eines i l’entorn ideal per posar en pràctica tot el que han aprés a l’aula. Aquest cop ho hem fet d’una manera molt especial. Aprofitant que l’alumnat de 1r d’ESO havia treballat la fotosíntesi (a la matèria de Ciències Naturals) i l’orientació (a Educació Física), vam pensar que seria una bona idea treure profit del nostre entorn natural i fer una sortida a Sant Ramón. Així doncs, vam dissenyar activitats molt dinàmiques i engrescadores, com ara seguir pistes, buscar objectes, identificar fulles, orientar-se amb un mapa, inclús obrir un tresor!

Ha estat una experiència molt positiva, l’alumnat ha participat activament i de manera responsable en tot moment, s’han comunicat en anglès i ha gaudit d’aquestes matèries en un altre escenari. Repetirem, segur!!

Aquí teniu algunes fotos, enjoy them!

“Som el canvi” a Ràdio Sant Boi

El nostre institut ha participat en el programa “La Ciutat Educadora” de Ràdio Sant Boi de la mà de’n Juanma Sánchez, professor de ciències naturals del nostre centre i un dels creadors i impulsors del projecte “Som el canvi“. Si cliqueu a la fotografia podreu accedir a l’entrevista realitzada conjuntament al Juanma i a l’Anna Escudé (de Desos Opció Solidària), una ONG que ha participat amb uns tallers a 2n d’ESO dintre del nostre projecte. Una manera de treballar en xarxa pel bé de tota la comunitat!

Un any més, ens presentem al DELF

Aquestes cares feien aquesta tarda l’Edith Ngalame, la Noelia Díaz, l’Anna Serrano i la Dafne Marín després d’haver fet la primera part de l’examen del DELF. Avui han realitzat les proves de comprensió oral, comprensió escrita i expressió escrita, de les quals han sortit molt contentes.

En uns dies aniran a l’Institut Français de Barcelone per realitzar la prova d’expressió oral i al mes de juny tindran els resultats.

Bon travail, les filles !

 

Portes obertes de Batxillerat

Voleu cursar Batxillerat el curs vinent i esteu valorant matricular-vos al nostre centre? Us hem preparat una presentació on podreu conèixer, a grans trets, l’institut Rafael Casanova. També podeu consultar aquí les matèries que oferim dintre de les diferents branques (científico-tecnològic i social-humanístic).

I si voleu saber-ne més, ompliu aquest breu formulari per rebre al vostre correu electrònic l’enllaç per poder assistir a la reunió virtual que farem dilluns 3 de maig a les 17.30 h. Us hi esperem!