Avisos

 Fins a nou avís, ELS DIMECRES LA SECRETARIA ROMANDRÀ TANCADA. Motiu: Formació personal del centre. Es podran fer les gestions qualsevol altre dia de la setmana en l’horari habitual. Gràcies.

 

 

 Dilluns 26 de novembre a la tarda: votacions pares i mares per renovar el Consell Escolar del Centre. Per a més informació llegiu la Carta A LES FAMÍLIES.


 Dossier de matrícula d’ESO i de matrícula de Batxillerat (descarregueu-lo, imprimiu-lo i ompliu-lo seguint totes les indicacions).

Activitat extraescolar de conversa en anglès

Un total de 8 alumnes de 1r i 2n d’ESO del nostre Institut han estat seleccionats per participar en una activitat extraescolar de conversa en llengua anglesa, des de novembre i fins a finals de maig, a l’equipament municipal de L’Olivera. D’aquesta manera podran treballar la competència oral d’una manera lúdica i motivadora. Aquesta activitat extraescolar de reforç dels coneixements d’anglès està emmarcada en el Pla Educatiu d’Entorn i és fruit del conveni de col·laboració en matèria de llengua, interculturalitat i cohesió signat entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Boi. El finançament de la iniciativa és a càrrec del Ministeri d’Educació i Formació Professional des del programa “Proeducar” (concretament en la mesura “Quédate”). L’objectiu d’aquesta mesura és implementar plans d’activitats extraescolars d’extensió educativa al territori.

Cartes des de i cap a França

Aquest curs, l’alumnat de francès del nostre institut està en contacte amb alumnes del país veí. El primer pas ha estat mantenir correspondència tradicional amb dos instituts del sud de França i dos instituts de Normandia, una regió francesa amb la qual, des del curs passat, mantenim una estreta relació.

A hores d’ara els estudiants de 2n d’ESO han rebut les primeres cartes i la resta d’alumnat participant en aquesta activitat (3r, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat) ja han escrit les seves. Una vegada establert un primer contacte via correu tradicional ens continuarem comunicant amb les noves tecnologies. Per alguns d’ells aquest contacte culminarà en una trobada real amb els seus “correspondants” durant la setmana de la francofonia (març del 2019).

Estem entusiasmats amb aquest projecte. Tant de bo que a partir d’aquí s’iniciï una amistat duradora!

Presentació dels Treballs de recerca

El Treball de recerca és un conjunt d’activitats estructurades i orientades a la investigació que realitza tot l’alumnat entre 1r i 2n de Batxillerat amb l’orientació i seguiment del professorat, per tal de consolidar la competència en recerca.

Ahir dilluns 5 de novembre, tot s’ha de dir envoltats d’una mica de nervis, es van realitzar les exposicions orals del Treball de recerca al nostre institut. Famílies i amics van acompanyar l’alumnat que va realitzar la seva defensa. Aquí podeu veure un recull de fotografies de l’alumnat.

Missió a l’Estació Espacial Internacional


Foto: Fundació Raspberry Pi
Els alumnes de 1r d’ESO que cursen la matèria optativa Taller de Ciències participen en l’Astro Pi Mission Zero, un projecte de l’Agència Espacial Europea i la Fundació Raspberry Pi, dirigit a estudiants de fins a 14 anys d’edat. El projecte… Llegeix més»

Esmorzem per anar a Roma!

 

Foto: Pixabay Creative Commons

Com ja és tradició al nostre institut, l’alumnat de 2n de Batxillerat realitzarem un viatge d’estudis a Roma durant el mes de març. Per aquest motiu, a partir del dimecres 7 de novembre i fins a la realització del viatge, cada dimecres muntarem una paradeta a l’hora del pati en què es podrà comprar l’esmorzar (begudes, pastes, etc.). Els diners recaptats serviran per finançar part del viatge. Agraïm molt la vostra participació.

L’alumnat de 2n de Batxillerat

Geocaching a Can Palós

Els passats 24 i 26 d’octubre l’alumnat de 3r d’ESO van gaudir d’una sortida d’allò més interessant dintre del marc de l’assignatura d’Educació Física: van anar a conèixer i practicar el Geocaching en l’entorn natural que envolta la masia de Can Palós, aquí mateix a Sant Boi de Llobregat.

El Geocaching és una activitat que es realitza a nivell mundial i que consisteix en buscar i trobar tresors ocults (caché) enmig de la natura. En trobar el tresor te’l pots endur sempre i quan deixis un altre d’igual o superior valor.

L’alumnat es va saber orientar per l’entorn de Can Palós amb l’ajut d’aparells GPS, diversos mapes i brúixoles. Tothom s’ho va passar d’allò més be i va gaudir de dos dies fantàstics enmig de la natura del nostre municipi.

Més fotos, aquí.

Jornada de formació de l’APAC

Fotografia d’Usoa Sol

Dissabte 27 d’octubre les professores Mar Rosso i Mireia Xortó del Departament de Llengües Estrangeres van assistir a una jornada de formació de l’APAC (Associació de Professors d’Anglès de Catalunya): “Create, Innovate & Communicate in ELT”.

La jornada va començar amb una interessant sessió plenària a càrrec del Dr. David Bueno sobre la neurociència i el cervell, especialment enfocada al plurilingüisme i a com poder motivar l’alumnat. Després varen assistir a un taller sobre creativitat impartit per les professores Àngels Bosacoma i Marta Rius i a un taller sobre avaluació competencial ofert per Trinity College London amb Shaun Sweeney com a ponent.

Finalment, les dues professores de l’Institut varen presentar la seva ponència “Using ICT tools to promote creativity in Secondary”. Varen explicar experiències didàctiques reeixides en l’expressió escrita i l’expressió oral a partir del treball transversal en l’àmbit digital amb l’ús d’apps i webs. Seguidament varen oferir un taller per al públic assistent.

Premi Global ScholarsFont: National Geographic

Global Scholars ha premiat el nostre institut i els alumnes de 2n d’ESO amb una subscripció digital a la revista National Geographic Explorer  durant un any per haver completat satisfactòriament una enquesta prèvia a l´inici del projecte. Aquest premi mostra l´activa participació i implicació dels nostre alumnat en aquest projecte internacional dirigit per la Mireia Xortó i la Cristina Armario. Ambdues estan molt contentes amb aquesta oportunitat de poder compartir amb els seus alumnes nous recursos per millorar la seva competència de comprensió lectora. Des d’aquí moltes felicitats a tot l’alumnat i el professorat que ho ha fet possible!

250 alumnes participen als tallers de Suport Vital Bàsic

Avui 16 d’octubre és el dia mundial de conscienciació sobre l’aturada cardíaca. Sota el lema “tots els ciutadans del món poden salvar una vida”, l’institut Rafael Casanova s’ha sumat a la jornada fent tallers de Suport Vital Bàsic (SVB) a tots els alumnes de 4t d’ESO, de 1r i de 2n de batxillerat. Els alumnes participants han après la seqüència d’actuació en cas d’aturada cardiorespiratòria, han practicat la maniobra de reanimació cardiopulmonar amb maniquins d’entrenament i també han assajat la posició lateral de seguretat.

La formació ha anat a càrrec de Miguel Ángel Grima de l’empresa Cardiopas, tècnic d’ambulància i instructor acreditat pel Consell Català de Ressuscitació. També han col·laborat sis docents del nostre centre educatiu amb formació en SVB i DEA. Des d’aquí donem les gràcies als instructors i docents per la seva bona predisposició a participar en la jornada. El balanç final és molt positiu: 250 alumnes marxen a casa amb coneixements teòrics i pràctics de com actuar davant d’una aturada cardíaca o mort sobtada.

Més fotos aquí.