Avisos

 

                                                                                            

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1. Protocols Covid Salut

2. Grups confinats : En aquests moments no hi ha cap grup confinat al nostre institut.

Recordeu que sempre que hi hagin grups confinats, les classes es faran via telemàtica seguint l’horari de cada grup i que, una vegada tingueu el resultat de la PCR realitzada, l’haureu de comunicar al correu del centre (a8033961@xtec.cat).

3. Classes a Batxillerat: Recordeu que, fins nou avís, les classes a Batxillerat seran híbrides. Més informació sobre el calendari aquí.

Donació de sang

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, organitza la Campanya de Donació de Sang els dies 19 i 20 d’abril a Can Massallera, en els horaris de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores.

La donació de sang repercuteix positivament en benefici de totes i tots. A Sant Boi, en les campanyes de gener, febrer i març s’han recollit 395 donacions de sang i 66 de plasma. Ara bé, durant l’epidèmia el 20 % de les transfusions han anat adreçades a malalts de la COVID19; així doncs, la necessitat de sang i plasma s’ha incrementat considerablement.

N’oblideu reservar hora per donar sang a www.donarsang.gencat.cat

Juguem i aprenem

Una vegada acabat tot el procés de creació del dòmino de les equivalències musicals, divendres passat una part de l’alumnat de 1r d’ESO va estar jugant-hi a classe. Cada vegada estem convençuts que podem aprendre passant-ho bé!

Do you need a break? Leisure time…

Easter holidays are coming and we can do many things, activities to slow down stress. We can hang out with friends, spend time with the family, do sport or just read and sunbathe! But also we can enjoy those nice places our city, Sant Boi, offers to us. Our 4th of ESO students have worked on that and they have made nice posters and oral presentations about their town. As you will see, entertainment, sports, nice restaurants and funny activities are everywhere in Sant Boi. Here you have got some examples, have a look at them and choose the best option these days!

 

Pablo Servián, finalista!

El nostre alumne Pablo Servián Solino, del grup B-52 de 1r de batxillerat, ha aconseguit quedar finalista a la fase catalana i competirà el proper 17 d’abril a la fase nacional de les Olimpíades de Geologia organitzades per l’Asociacion Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) juntament amb la Sociedad Geológica de España (SGE).

Concretament, en Pablo ha quedat classificat en 2a posició del grup de Barcelona, on competien 86 alumnes. La resta de companys de la classe que van participar a la prova autonòmica de la setmana passada també han obtingut molts bons resultats, aconseguint les posicions 7a, 8a, 11a i 13a de Barcelona. En total, a tota Catalunya van participar uns 271 alumnes de 29 instituts diferents.

Tot l’institut està amb el Pablo, convençut que aconseguirà encara més èxits a Madrid.

Enhorabona a tot l’alumnat de l’assignatura de Ciències de la Terra i Medi Ambient!!! Sou uns campions i unes campiones!!!

Sant Boi Talent

L’alumnat que cursa la matèria d’economia a 4t d’ESO ha participat en una nova edició de Sant Boi Talent, un projecte que es va iniciar l’any 2018 per descobrir el talent del jovent a l’hora de crear i treballar amb noves idees per tal de convertir-les en models de negoci. Sant Boi Talent treballa amb centres educatius i diferents mentors del nostre municipi amb la intenció de despertar en el jovent l’interés per el món empresarial i ajudar-los a a ser persones innovadores per tal cobrir diferents necessitats que han detectat en la societat i que necessiten una resposta.

El nostre institut va presentar dos projectes:

“Sabates esportives”, per l’Aboubacar Doumbia i en Miloud Belkasmi. Aquest projecte consisteix a fabricar sabates de talla gran a mida del client.

“Mascaretes”, per l’Anna Gaona i la Lucia Vizuete, un projecte per fabricar mascaretes que canviïn de color quan estiguin caducades.

Aquest segon projecte ha estat seleccionat per Talent Factory per convertir-se en un model de negoci. Enhorabona, noies!

Avui que tot just fa un any…

Avui fa tot just un any que les nostres vides van canviar per sempre més. Amb algunes persones, aquell 12 de març de 2020 ens vam acomiadar amb un “Fins demà!” sense saber que el dia següent seria un dia —lectiu en el nostre calendari d’inici de curs— en què en els nostres passadissos regnaria el més absolut silenci, en què les nostres aules mantindrien les portes tancades. Il·lusos, pensàvem que seria per tan sols uns dies: no teníem ni la més mínima consciència que aquella data marcaria un abans i un després en les nostres vides. Moltes coses han passat en aquest any; moltes i molts de nosaltres ens hem trobat de front amb la malaltia, l’hem mirada fixament als ulls i l’hem fugida, d’altres l’hem patit de ple, i en alguns casos, aquesta maleïda (perdoneu, però no té un altre nom), ens ha robat algun dels nostres éssers més estimats.

En aquest temps hem après —quin remei!— a conviure amb paraules que abans ens eren desconegudes: coronavirus, grups bombolla, test d’antígens, mascaretes, PCR, confinament, classes telemàtiques, quarentena, contacte estret, etc. Hem de reconèixer que, per molt que intentem viure el nostre dia a dia l’institut amb la màxima normalitat possible, gairebé res és com era abans. Ni els espais de què disposem, ni les maneres de treballar, ni les maneres de relacionar-nos. Quantes abraçades ens hauria agradat fer-nos i fer-vos en aquests mesos i no n’hem pogut fer. El gel hidroalcohòlic, la distància, el rentat de mans i els somriures ocults sota un tros de roba s’han interposat en la nostra rutina quotidiana. Però tot i així, l’estem aconseguint, estem arribant a doblegar la corba —esperem que aquesta vegada sí sigui la definitiva—, a poc a poc la població, en un futur cada vegada menys llunyà, s’anirà vacunant i aquest malson acabarà. Com sempre, de tot hem d’aprendre en aquesta vida, i ara per ara ens hem de quedar amb algunes de les coses que ens ha ensenyat aquest virus: visquem el present i gaudim més que mai de cada instant!

Avui volem tornar a compartir amb vosaltres aquest vídeo que vam gravar pocs dies després que tot això comencés. Ho vam fer amb tota la nostra estimació, pensant que en uns dies tornaríem a veure’ns, quan després la realitat va ser una altra i vam trigar-hi mesos. I ara, avui, tot just un any després, tornem a repetir-vos el mateix. Per molt que de vegades ens costi de creure, tot i ser conscients que no està pas sent fàcil, sabem que “Tot anirà bé!”. Orgulloses i orgullosos d’haver remat junts durant aquests mesos! Així ho seguirem fent!

El dòmino de les equivalències

Aquests últims dies l’alumnat de 1r d’ESO hem après les equivalències entre les figures musicals i ara, per arrodonir la feina, estem realitzant un dòmino de les equivalències. En aquestes fotografies podeu observar el que hem estat fent avui, primer dia de feina. Quan acabem de crear-lo jugarem i us el mostrarem!

Exposició oral dels treballs de recerca

El treball de recerca és un conjunt d’activitats estructurades i orientades a la investigació que realitza tot l’alumnat de batxillerat amb l’orientació i seguiment del professorat, per tal de consolidar la competència en recerca. Es pot emmarcar dins un àmbit disciplinari, o pot ser interdisciplinari o transversal.

La dedicació horària de l’alumnat és de 70 hores aproximadament i al nostre institut es comença a realitzar durant el segon trimestre del primer curs i es presenta davant d’un tribunal durant el primer trimestre del segon curs del batxillerat.

Aquí teniu un recull fotogràfic de les exposicions orals d’aquest curs, en què, a diferència d’altres anys, no vam poder comptar amb la presència de públic (famílies, companys i companys, alumnat d’altres cursos, etc.) per tal de poder respectar les mesures sanitàries vigents.