Avisos

 

JORNADA DE PORTES OBERTES (ESO): dilluns 9 de març a les 17.30 hores.

Recordeu que la secretaria els dimecres estarà tancada. Es podran fer les gestions qualsevol altre dia de la setmana en l’horari habitual. Gràcies.
                    Per sol·licitar l’equivalència del nivell de català, cliqueu aquí.

Per Carnaval, tot s’hi val!

A l’hivern, com costa això de sortir del llit. S’està tan calentet? A qui no li agradaria anar en pijama al cole o a la feina? Aquesta va ser la consigna donada per l’alumnat de 4t d’ESO per aquest divendres i aquí podeu veure algunes de les instantànies que hem pogut recopilar. També hem trobat a Charles Darwin pels passadissos de l’institut!!!

Noies, nois, que passeu un magnífic Carnestoltes! Ens veiem dimarts vinent!

Anem al Museu de la Música

Divendres 7 de febrer, l’alumnat de 4t que cursem l’optativa de música amb la professora Núria Canals vam anar al Museu de la Música (a l’Auditori de Barcelona) per tal de participar en un taller d’experimentació musical anomenat “Voleu tocar el gamelan?”. El gamelan és un conjunt autòcton de Bali (Indonèsia) format per instruments de percussió de plaques de bronze, gongs i tambors. Vam disfrutar molt del taller, i el professor ens va felicitar i tot pel nostre interès i destresa.

En acabar l’activitat, vam visitar el museu, amb més de 500 instruments exposats i, fins i tot, en vam poder tocar alguns com l’arpa, el violoncel i diferents tipus de guitarres.

Tot plegat ens va encantar  Ha estat una de les millors sortides que hem fet!

Reconeixement per part del professorat

L’Oriol Boladeras, alumne de 1r de Batxillerat, va ser l’encarregat de gravar el vídeo que es va presentar el dia de lliurament de premis de la Fundació Víctor Grífols, en què el projecte Planeta B del nostre centre va resultar guanyador.

L’Oriol va estar escollit entre tot l’alumnat de l’institut per la seva vàlua en la creació i gravació de vídeos.

Avui, el grup de professors i professores que va impulsar el projecte ha volgut agrair-li la seva implicació i la seva professionalitat. Sabedors dels seus gustos per els jocs de rol, li han volgut regalar un joc d’aquesta mena… i com no, amb una temàtica sobre medi ambient!!!!

Moltíssimes gràcies per les hores dedicades a gravar i editar el nostre vídeo, Oriol!

Londres ens espera

La setmana vinent, entre els dies 25 i 29 de febrer, com ja és tradició al nostre centre, l’alumnat de 3r d’ESO participarà en una estada lingüística a Londres. Durant tots aquells dies s’allotjaran en famílies amb les quals podran practicar la llengua anglesa i, en companyia dels seus professors i professores visitaran llocs tan emblemàtics com Canterbury, la National Gallery, el Big Ben, el Natural History Museum, Candem Town, el British Museum, Picadilly Circus, el Covent Garden i Rochester, entre altres. Sense dubte un viatge que serà tota una experiència de vida. Aquí teniu el Programa del viatge. Good trip!

 

Taller de primers auxilis al professorat

La setmana passada tot el professorat del nostre centre va participar en un taller pràctic de primers auxilis i Suport Vital Bàsic (SVB). El taller va anar a càrrec de PAS Formación Sanitaria y DEA, gràcies al conveni de col·laboració que l’institut té signat amb aquesta empresa santboiana.

El professorat va rebre nocions de primers auxilis, com per exemple, l’actuació davant d’hemorràgies, cremades, petites ferides i lipotímies, per tal de poder fer una primera intervenció de forma correcta. També van conèixer i practicar el SVB, és a dir la seqüència d’actuació davant d’una aturada cardiorespiratòria. Una actuació precoç augmenta molt les possibilitats de supervivència, tot i així, és necessari un desfibril·lador per restablir el ritme cardíac. El nostre centre és espai cardioprotegit des de fa dos anys i comptem amb personal entrenat i qualificat per a utilitzar aquest aparell. Per acabar, també es va ensenyar la posició lateral de seguretat (com col·locar una víctima inconscient i que respira) i l’actuació en cas d’obstrucció de la via aèria o ennuegament.

Des d’aquí donem les gràcies als tres formadors, Miguel Ángel, Enric i Román, sempre disposats a col·laborar amb nosaltres.

Mon youtubeur favori

Qui són els i les youtubeurs preferits pel jovent d’avui dia? Gràcies a una activitat realitzada a l’aula de francès aquest trimestre, en què l’alumnat estava treballant les biografies i repassant el temible “passé composé”, hem pogut esbrinar a qui segueixen i descobrir que tenen gustos molt variats: LMDShow, Selena Milan, Oto Vans, Alexelcapo, Chaoko, Silvia Muñoz, Fitz, Dyan Bay, Misaha, Paulettee, AuronPlay, El Rubius i Quantum Fracture són només alguns dels i les youtubeurs més seguits.

Aquí teniu dues de les presentacions que han realitzat amb el programa Canva. Una activitat engrescadora en què han treballat la competència comunicativa i la competència digital i en què han gaudit molt donant a conèixer els seus gustos:

 

 

Work in progress

Des de fa uns dies, l’alumnat de 2n d’ESO busca solucions medioambientals per fer les nostres ciutats més verdes i sostenibles. Aquests dies estan creant unes maquetes que reflecteixen algunes d’aquestes solucions i ben aviat us podrem ensenyar el resultats final.

Aquesta activitat s’engloba dins del projecte Global Scholars, impartit en anglès i que té la finalitat de conscienciar el jovent sobre el medi ambient tot desenvolupant el seu esperit crític.

Notre Dame de Paris

Aquest matí l’alumnat de francès que cursa 3r d’ESO ha anat a Barcelona per veure una obra de teatre: Notre Dame de Paris, basada en la novel·la de Victor Hugo. D’aquesta manera ha pogut conèixer més en profunditat la història de Esmeralda, Claude Frollo, Quasimodo i Phoebus de Châteaupers, tot practicant la comprensió oral.

A l’aula, l’alumnat havia treballat prèviament l’argument de la novel·la i la biografia del seu autor i havia visionat uns vídeos sobre la pel·lícula d’animació de Disney (El geperut de Notre Dame), el musical franco-canadenc i la mateixa catedral de Notre Dame.

Després del teatre, l’alumnat ha gaudit una mica del sol radiant que llueix avui al cel i s’ha fet una foto de grup al parc de Joan Miró.

Planeta B, un projecte premiat

El passat divendres dia 7 de febrer, l’equip impulsor del projecte de centre Planeta B (Diana Méntrida, Dani Perals, Juanma Sánchez i Vicky Santolaria), acompanyats per membres del professorat, del PAS i de l’equip directiu, van assistir a l’entrega de premis de la Fundació Víctor Grífols i Lucas. En l’edició del 2020 dels Premis Ètica i Ciència, d’àmbit estatal, el nostre institut ha rebut el primer premi pel projecte Planeta B. La dotació econòmica rebuda, un total de 5000€, es destinarà a millores en el Rafael Casanova en l’àmbit mediambiental. En el moment de la recollida del premi es va projectar el vídeo que podeu veure al final d’aquest post i que presenta Planeta B amb un toc d’humor, la gravació del qual va ser possible gràcies a un alumne de 1r de Batxillerat, l’Oriol Boladeras (tres hurres per ell i per aquest treball tan ben fet!).

A més a més de contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), l’equip que va idear Planeta B volia impulsar el treball interdisciplinar al centre i van ser prou tossuts per no rendir-se i acabar sumant més docents al projecte.

És un orgull per nosaltres que als diaris d’arreu del país parlin del nostre institut i del nostre projecte. Com per no estar-ho! Llegiu sinó aquestes notícies publicades als diaris Ara i La Vanguardia.

Des d’aquí volem felicitar pel seu esforç a tot el professorat i alumnat implicat en aquesta aventura que no ha fet més que començar!