Avisos

Consulteu aquí els Protocols Covid Salut

Recordeu que les classes dels grups confinats en aquests moments (E27) es faran via telemàtica seguint l’horari de cada grup. Així mateix, les classes a Batxillerat, fins nou avís, seran híbrides. Més informació aquí.

Música en temps de pandèmia

Va ser dijous 19 de novembre, amb el grup E24. Les classes de música sempre comencen amb una audició: per aquell dia havíem triat “More than words”, del grup Extreme. Espontàniament, una part de l’alumnat va encendre la llanterna del mòbil i, a poc a poc, s’hi va anant sumant la resta. Aquí teniu un bonic moment que vam capturar sobre la marxa. Potser la pandèmia ens ha retallat les nostres llibertats, però no les ganes de vibrar amb la música. 🙂

Reinventant les classes d’informàtica

 

Fer classe tradicional d’informàtica sense ordinadors es molt difícil, per això enguany ens hem vist obligats a comptar amb un recurs diferent: l’aprenentatge participatiu de l’alumnat. Els nostres nois i noies ens mostren les seves habilitats informàtiques i les expliquen a la resta de la classe. Aquest és el cas del Pablo de les Heras (E43) que ens ha ensenyat a programar en Phyton utilitzant una app pel telèfon mòbil. En Pablo vol fer un cicle formatiu d’informàtica en acabar l’ESO i treballar d’alguna cosa relacionada amb la ciberseguretat. Ho ha fet genial! Segur que caçarà molts hackers en un futur!!

Projecte GEP: continuem!

Com ja sabeu, el curs passat vam iniciar un nou programa d’innovació pedagógica  Generació plurinlingüe (GEP). Malgrat la situació tan difícil que ens ha tocat viure, l’aprenentatge i millora d’altres llengües sempre està present en les nostres vides. I així ho seguim fent.

La finalitat d’aquest programa és millorar la competència en llengües estrangeres de l’alumnat, afavorint el seu creixement acadèmic i posterior inserció laboral, i capacitant-lo per interactuar amb el món en diverses llengües i de manera crítica.

Aquest curs, comencem el segon  any del projecte amb molta il·lusió i amb ganes d’oferir al nostre alumnat una gran varietat d’activitats i eines on l’anglès és el vehicle principal de comunicació.

ACTUACIONS DEL GRUP GEP. Primer trimestre.

  • Activitats en les matèries de Ciències naturals, Educació Física, Literatura Universal, Cultura i Valors, tutories…
  • Participació en el programa de certificació de Llengües Estrangeres (amb el suport de l’Escola Oficial d’Idiomes)
  • Auxiliar de Conversa a 4t d’ESO: Millorar l’expressió oral mitjançant activitats dinàmiques i d’interessos comuns pel nostre alumnat.
  • Millorem la nostra competència digital amb l’anglès com a llengua vehicular.

Mostra d’aquest últim punt són els vídeos que l’alumnat de 4t d’ESO ha fet com a professional influencers!! Enjoy them!

Le sucre caché

Estudiar continguts d’altres matèries en una llengua estrangera és la base de la metodologia AICLE. A 4t d’ESO estem treballant certs continguts de la matèria de biologia en francès: a partir de l’anàlisi de la piràmide alimentària, per exemple, hem creat menús saludables.

Avui us volem mostrar la presentació realitzada en francès per la Mireia Corral sobre la presència del sucre en la nostra alimentació i que ha creat a partir de la visualització d’un reportatge de la televisió francesa. Les quantitats de les quals ens parla són esgarrifosesi i ens conviden, si més no, a fer una reflexió sobre el consum, conscient o no, d’aquest producte. Bon travail, Mireia!

Quan la biologia esdevé art

Com resumir tot el tema del cos humà de manera gràfica i amb estil? Aquest va ser el repte llençat des del Departament de Ciències naturals a l’alumnat de 3r d’ESO.

Aquí teniu només quatre dels mapes mentals creats per el grup E32. I és que quan la biologia i l’art s’ajunten, es poden obtenir joies com aquestes. La nostra més sincera enhorabona a l’Alba, la Salma, la Brenda i l’Helga per aquests magnífics treballs. A qui no li venen ganes d’estudiar amb uns resums així? 🙂

Our comeback to school

Dorinda and Sonia from E21 class tell us about their comeback to school in a speaking activity.

La Dorinda i la Sonia, del grup E21, ens expliquen la seva tornada a l’institut en una activitat d’expressió oral en anglès. El vídeo ha estat triat no només per la seva excel·lència lingüística, sinó també per la seva posada en escena. Congratulations!

Gramàtica i creativitat

Actualment, en les matèries de llengües estrangeres, la gramàtica ha deixat de ser un element essencial aïllat i s’estudia sempre dintre d’un context. Tot i així, de vegades, és inevitable haver de parlar d’alguns conceptes gramaticals. Però com fer que l’alumnat els assimili? Primer de tot presentem uns quants exemples d’una construcció gramatical dintre d’un text per tal que  l’alumnat sigui qui dedueixi, per si sol, la regla de funcionament. Posteriorment realitzem diferents activitats, tant orals com escrites, algunes d’elles en format digital. Per últim donem pas a la creativitat i l’alumnat realitza un vídeo per tal de mostrar l’aplicació d’aquesta regla. Aquí teniu la creació de la Sonia Sanz, del grup E-21, per treballar les estructures “Il y a…” et “Il n’y a pas de…” en francès.

Cartes des de la Polinèsia Francesa

Avui dia ja gairebé ningú rep cartes, però quan en rebem una ens fa moltíssima il·lusió. Que els hi diguin sinó a l’alumnat del nostre centre que cursa la matèria de francès, sobretot al de cursos superiors, que ara ja està acostumat a rebre’n alguna cada any. Normalment les cartes que reben venen de la regió francesa de Normandia. Però aquest curs, l’alumnat de 4t i 1r de Batxillerat que estudia francès ha rebut unes lletres que han viatjat des de molt lluny, concretament més de 16.000 km. Enguany estem en contacte amb alumnat d’un institut de Tahití, que ens ha fet descobrir coses molt interessants sobre la cultura i la gastronomia d’aquesta illa de la Polinèsia francesa, així com algunes paraules en la seva llengua. Nana (= fins aviat), amics!