Breu història de l’edifici

L’institut Rafael Casanova va veure la llum l’any 1978, quan les necessitats d’escolarització a Sant Boi van fer necessari el naixement d’un nou centre de secundària. Tot i que l’edifici no s’havia construït, aquell any es van iniciar les classes en diversos espais de la Ciutat Cooperativa: el col·legi Molí Nou, la Cooperativa de Consum i uns barracons situats on ara és el carrer Frederic Mompou.

El curs següent es va poder fer classe en un edifici prefabricat que constava de dues plantes: a baix, la secretaria i les aules; a dalt, el laboratori i més aules. Finalment, gràcies a les pressions de tota la comunitat educativa, el 1983 l’administració va cedir i es van muntar 16 barracons al costat del col·legi Rafael Casanova.

L’edifici que coneixem avui dia, obra d’un arquitecte prestigiós que va ser finalista dels premis FAD (Foment de les Arts i del Disseny) per la seva obra, es va estrenar el gener de 1985.

Posteriorment, l’any 1996, en aplicar-se la “Reforma” (inici de l’ESO), l’edifici va a tornar a quedar-se petit i es va construir una nova ala.

Amb tot, l’institut Rafael Casanova porta més de 40 anys donant servei i formant persones al barri de la Ciutat Cooperativa.