La prevenció d’accidents a l’Institut

El passat dijous 21 de novembre l’alumnat de 4t de la ESO van assistir a una xerrada inclosa dins el programa de prevenció d’accidents de l’institut Guttmann. El Ferran, monitor de l’institut i víctima de diversos accidents, els va explicar la seva experiència i vivències en primera persona. El seu testimoni va ser tant directe com impactant des de l’inici fins al final de la xerrada.

Per començar, els va dir que 4 persones de les que eren a la sala, per estadística, patirien un accident durant la seva vida. Però va evidenciar que cap dels presents s’incloïa dins d’aquesta estadística. I això ja suposà un primer punt de reflexió. A partir d’aquí, els va exposar casos reals mitjançant vídeos i les seves explicacions.

El missatge final que van rebre els alumnes va ser tant impactant com positiu, ja que de la seva actitud i conductes depèn augmentar o disminuir el risc i la gravetat dels accidents. Podent així canviar l’estadística presentada a l’inici de la xerrada.

La naturalitat i espontaneïtat del monitor va captar totalment l’interès de l’alumnat, qui va estar atent i participatiu en tot moment.

Raquel Gelonch i Eulàlia Serra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>