Pebrots

 

PEBROTS PLANTACIÓ
S’han de plantar a partir de febrer.
RECOL·LECCIÓ
Amb l’estiu comença la temporada per recol·lectar pebrots vermells que s’esten fins a la tardor, quan s’acumula gran quantitat de pebrots.
MARC DE PLANTACIÓ
Entre fileres la distància ha de ser d’uns 80 cm. I entre plantes d’uns 50 cm.
EXPOSICIÓ
Ha de estar a qualsevol tipus de sol humit.
NOM CIENTÍFIC PLAGUES I MALALTIES
Capsicum annum. Plagues que pot atraure el pebrot: Àfida, trolls, llimacs, blanques, escarabats de colorado, àcars aranya, worms, i larves d’escarabats de maig.
Entre les malalties més comunes estan la Podridura gris, la Podridura blanca, la Tristesa i la Sarna bacteriana.
NOM (castellà)
Pimiento.
NOM (anglès)
Pepper.
FAMÍLIA PROPIETATS NUTRITIVES
Solanaceae. El pebrot té una quantitat elevada d’aigua (92% del pes), és baix en calories i proteïnes, quasi no ens aporta greixos i constitueix una bona font de fibra. El pebrot destaca per la quantitat de vitamines antioxidants.
ORIGEN
Es originaria de Mèxic, Bolivia, Perú,i es va començar a cultivar a Europa a partir del segle XVl.
CURIOSITATS
Sabies que el pebrot és una fruita? Molta gent pensa que és una verdura, però no és així.
El pebrot vermell i el verd són un mateix tipus de pebrot, però estan en diferents etapes del procés de maduració, la qual cosa canvia el color i el sabor.

Editat per Ian C.