CARBASSONS | PLANTACIÓ |
El millor és realitzar la seva sembra durant la primavera. Això és a causa que les temperatures comencen a ser més agradables per a aquesta planta i la seva taxa de desenvolupament augmenta. | |
RECOL·LECCIÓ | |
La collita de carbassó de carbassó començarà quan els fruits mesurin de 15 a 20 cm de llarg. | |
MARC DE PLANTACIÓ | |
La carbassonera ocupa molt d’espai, i es planta a una distancia de 120-160 cm entre línies, i de 60-80 cm entre plantes. | |
EXPOSICIÓ | |
Per poder desenvolupar-se en bones condicions necessiten de sol directe, bon clima i temperatures normalment més altes. | |
NOM CIENTÍFIC | PLAGUES I MALALTIES |
Cucurbita pepo | Els problemes més habituals són la mosca blanca, pugó, oïdi, cargols i llimacs. |
NOM (castellà) | |
Calabacín | |
NOM (anglès) | |
Zucchini | |
FAMÍLIA | PROPIETATS NUTRITIVES |
Cucurbitaceae | Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoids, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques. |
ORIGEN | |
És una germana de les carbasses, originàries del centre i el sud d’Amèrica. Al seu lloc d’origen es cultiva des de fa milers d’anys. | |
CURIOSITATS | |
Sabies que la flor del carbassó també és comestible? Si, la flor del carbassó és un ingredient molt cotitzat en moltes de les gastronomies del món, de fet, cada vegada és més comú veure aquesta cridanera flor en plats de l’alta cuina del nostre país. |