COLS |
PLANTACIÓ |
|
Prefereixen els sols ligeraments àcids pero es desenvolupen bé en sols bàsics o alcalins y els sols calcaris els hi dona molt be. |
RECOL·LECCIÓ |
La col es planta al setembre, es conrea d’octubre a desembre i es recol·lecta a partir de gener. |
MARC DE PLANTACIÓ |
El marc de plantació de la col es a 66 a 100cm |
EXPOSICIÓ |
S’ adapten a les condicions d’ombra, pero prefereixen llum directa. |
NOM CIENTÍFIC |
PLAGUES I MALALTIES |
Brassica oleracea var:capitata |
Les cols s’infecten moltes vegades per fongs (Keela, Peronosporosi…), d’altres per virus (Mosaic, Taca d’anell negre…).
Pel que fa a plagues destaquen l’Àfid, la Mosca de la col i les puces. |
NOM (castellà) |
Col |
NOM (anglès) |
Cabbage |
FAMÍLIA |
PROPIETATS NUTRITIVES |
Brassicaceae |
Conté un 92% d’aigua, per la qual cosa ens ajudarà a complir el nostre objectiu d’hidratar-nos.Conté àcid fòlic i arginina, la qual ens ajuda a combatre els refredats.és bona per cremar greixos, ja que conté poques calories. |
ORIGEN |
Es troba a les costes i als penyasegats d’una part de l’Europa occidental |
CURIOSITATS |
El plat mes gran de la col va ser realitzat el 19 de desembre de 2008 en la ciutat Macedonia de Prilep, i va a arribar a pesar 544 kg |