Alls

ALLS PLANTACIÓ
Les baixes temperatures fan de novembre i desembre els mesos més apropiats per sembrar-ho
RECOL·LECCIÓ
La recol·lecció es du a terme en 16-36 setmanes després de germinar.
MARC DE PLANTACIÓ
En sòls poc fertils durant la tardor. 10-15 cm de distància entre plantes.
EXPOSICIÓ
Ha d’estar diversos mesos en climes una mica més càlids. Creix tant en llocs càlids com freds.
NOM CIENTÍFIC PLAGUES I MALALTIES
Allium sativum Pel que fa a les principals plagues, destaquen els àcars de quatre potes, la mosca de la ceba, i el nemàtode mare.

Pel que fa a les principals malalties, destaquen el Rovell d’all, el Motlle d’all d’all negre i l’All de fusari.

NOM (castellà)
Ajos
NOM (anglès)
Garlic
FAMÍLIA PROPIETATS NUTRITIVES
Amaril·lidàcies
  • La seva riquesa en minerals: principalment potassi, fòsfor, magnesi, zinc i iode.
  • El seu contingut vitamínic: destacarem les vitamines del grup B (sobretot la B1, B3 i B6), totes elles molt importants per al bon funcionament del sistema nerviós. I també en vitamines antioxidants com la C i la E.
ORIGEN
Es de fa mes de cinc mil anys. És originari d’Àsia central del kazakhstan
CURIOSITATS
Els alls poden curar el mal d’ulls i també diuen que els alls espanten els vampirs.

Editat per Jordi D.