Pla de Consum de fruita i verdura a l’escola

A partir de la setmana vinent, l’escola La Vila s’afegeix al programa dels Departaments d’Ensenyament, Salut i Agricultura. Una setmana al mes del gener al juny donarem per esmorzar, fruita i verdura als nostres alumnes. Aquest programa consisteix en 4 peces de fruita que es donaran de dimarts a divendres. El dimarts 23 de gener donarem la primera peça. Consulteu la pàgina web per saber quina peça donem cada dia. El dia que donem la fruita o verdura no cal que portin esmorzar de casa.

Fruita a les escoles. A casa i a l’escola fem equip amb la fruita!

Per millorar la salut cal menjar fruita i verdura en cada àpat, tant a casa com a l’escola. I a més cal tenir un estil de vida actiu: caminar, pujar escales, jugar, fer esport… Cal potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants.

Molts estudis demostren els beneficis de consumir cinc racions al dia de fruites i verdures. És a dir tres peces de fruita i dues racions de verdura.

Què és una ració de fruita? Una peça mitjana com ara poma, pera, taronja, préssec, etc. Un o dos talls de síndria, meló, pinya, etc. Un bol de cireres, maduixes, etc.

Què és una ració de verdura?  Un plat de verdura cuita, mongeta tendra, espinacs, crema de carbassó, minestra, etc. Un o dos tomàquets amanits, etc. Un plat d’amanida variada, etc.

Pla de consum de fruita a les escoles

Es tracta de distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de segon cicle d’educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) dels centres educatius. És una iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.

Els objectius són:

Oferir fruita gratuïta en els esmorzars dins del centre escolar.

Informar sobre els beneficis de pujar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, trets, producció, estacionalitat, etc.

Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.

Es pretén amb això afavorir la salut dels infants i promoure el consum de fruites, verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu.

I també reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioxeria i videojocs sedentaris.

Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribueix la fruita i verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat.

La fruita es reparteix a l’escola entre els nens i les nenes a l’escola durant l’esmorzar.

Els centres educatius reben un calendari on s’indiquen les setmanes en què es farà la distribució dels productes seleccionats i en què es pot consultar informació sobre fruites i verdures.

Les escoles que participen desenvolupen activitats que promouen el consum de fruita.

Us podeu descarregar la circular aquí

Més informació a la web http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentacio/fruites-hortalisses/fruita-escoles/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>