PROGRAMA DE MOBILITAT AMB GRENOBLE (FRANÇA)

El proper diumenge 12 de gener, l’alumna Marina Vilardell de 4ESO marxarà a Grenoble (França) per participar al programa d’intercanvi d’alumnat entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i les Acadèmies franceses (Grenoble i Montpellier). 

Aquest és un programa de mobilitat individual, és a dir, només pot haver-hi un alumne/a per centre participant. Hi ha un procés de selecció molt acurat, primer al centre (amb entrevistes amb els alumnes interessats i els seus pares), i més tard al departament d’Educació, ja que no hi ha places per a tots els candidats i candidates.  

L’ intercanvi consta de dues parts.  

En primer lloc, la Marina, que estudia francès com a segona llengua estrangera des de 1ESO, serà acollida per la família de la seva corresponsal durant un mes a Grenoble. Allà haurà de seguir les classes que se li assignin a l’institut, i conviure-hi amb la família francesa, gaudint d’una experiència cultural enriquidora i plena d’activitats al nou entorn que la faran millorar a nivell lingüístic. 

L’institut al qual assistirà, el Lycée Lesdiguières site Beaumarchais de Grenoble, és un liceu professional d’hosteleria. 

En segon lloc, a finals de febrer, i durant un mes també, rebrem a una alumna francesa  que haurà de conviure amb la família de la Marina, i assistir a les classes que se li assignin al nostre centre afavorint al màxim possible un entorn hispanoparlant.

La Marina està molt contenta i ja té moltes ganes de marxar. De ben segur que serà una molt bona experiència. Gaudeix-la al màxim, Marina!!

 Continuarà…

 

Autora: Ana Colomina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>