Dia internacional de les dones i les nenes en la ciència

El  dimarts 11 de febrer  es va celebrar “100tífiques”, un acte  per fomentar les vocacions cientificotècniques entre les nenes i nens dels  centres de primària i de secundària en coincidència amb el “Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència”. 

Organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), el Departament d’Educació de la Generalitat i els Centres de Recursos Pedagògics, amb la col·laboració del Barcelona Institute for Science and Technolgy (BIST), l’esdeveniment va oferir més de 100 xerrades divulgatives simultànies, per part de més de 100 investigadores del món de l’empresa i de centres de recerca i universitats, tot mobilitzant més de 10.000 alumnes de Cicle Superior de Primària i ESO.

A l’Institut Joaquim Mir  vam comptar amb la presència de la Gisela Otín Ólkers, llicenciada en Farmàcia per la UB i actualment responsable del departament de Regulatory Affairs a Laboratorios Menarini,S.A. 

Amb el títol  La dona a la indústria farmacèutica: visió des d’un departament 100% femení, la Gisela ens va explicar en primera persona quina havia estat la seva trajectòria acadèmica i vital, la progressiva incorporació de la dona en un àmbit, el científic, fins ara majoritàriament masculí, la importància de treballar en equip i, també, algunes curiositats de la seva tasca que ens van sorprendre.

Aquesta imatge que mostrem a continuació  sintetitza, perfectament, el missatge que,  amb el seu exemple, ens va transmetre:


Més informació sobre el dia internacional de les dones i de les nenes a la ciència