A la Biblioteca Parlem amb…Cruz Sánchez Julvé, psicòloga especialitzada en l’acompanyament del dol

Dijous 19 de desembre, a les 9 h, a la biblioteca, vam comptar amb la presència de la Cruz Sánchez, psicòloga de l’Hospital Residència Sant Camil, especialitzada en l’acompanyament del dol. Aquesta activitat formava part de cicle que comencem a la biblioteca de l’institut: “Parlem amb…”.

 La sessió  estava relacionada amb el club de lectura juvenil que realitzem cada trimestre, on hi participen l’alumnat i el professorat de manera voluntària. Després convidem a un especialista que ens parla del tema central del llibre. 

En aquesta ocasió, hem llegit la novel·la “La meva germana viu sobre la llar de foc“, de l’Annabel Pitcher on, a través de la veu del protagonista, un nen de deu anys que va perdre la seva germana gran en un atemptat terrorista, l’autora ens ofereix un relat emotiu i realista de les diferents maneres que tenim les persones, i en concret les famílies, d’enfrontar-nos i superar, o no, la mort d’un ésser estimat.

Creiem que des de l’institut cal oferir als nostres alumnes eines i recursos que els ajudin a enfrontar-se, quan sigui el moment, a aquesta experiència.

A la sessió hi va participar alumnat de tercer, quart i 1r de batxillerat, i professorat de diferents matèries. Vam debatre sobre la importància de l’acompanyament familiar durant un procés de dol, de com cadascú ho viu a la seva manera i de com podem ajudar a algú que es troba en aquesta situació. 

Cadascú, des de la seva experiència vital (i amb edats molt diferents) va poder expressar què pensava i la Cruz, amb sensibilitat, intel·ligència, i l’experiència i formació que l’acompanyen, ens va guiar i ens va ajudar a posar paraules a les nostres emocions.

Un debat intergeneracional molt interessant i enriquidor. Tots, adolescents i adults, vam aprendre els uns dels altres.