Olorant la química!

Fa pocs dies, els alumnes de Química de 1r de Batxillerat vam tenir l’oportunitat d’assistir, aquí a la nostra aula, a la conferència titulada “Sabors, aromes i perfums” impartida pel professor Joan Carles Ronda, de la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili.

Va ser una xerrada ben interessant i plena de curiositats, que ens va agradar molt.

D’entre aquestes curiositats, podem comentar per exemple que calen 7 milions de pètals de gessamí per a extreure 1 kg d’oli essencial, valorat en 4.100€; o també, que amb l’estudi de les feromones de determinats insectes es pot minimitzar l’ús de pesticides per a prevenir alguns tipus de plagues; o bé que avui dia la ciència és capaç de reproduir molècules idèntiques a les causants de diferents olors, però que de moment, per sort, no s’ha pogut  sintetitzar cap perfum amb feromones humanes que ens faci químicament irresistibles.

En acabat, vam poder olorar unes mostres per tal d’identificar algunes de les fragàncies que habitualment ens envolten en la nostra vida quotidiana.

També fa uns dies vam tornar a Cosmocaixa a visitar els nostres amics Albert Einstein, Marie Curie i Charles Darwin  i vam assistir al taller de reaccions químiques. Va ser un taller molt entretingut i divertit, en què vam participar de forma molt activa.

Esperem continuar gaudint de més activitats !