L’alumne Arnau Pascual, distingit als premis Lalo 2018

Els millors treballs de recerca de batxillerat de centres educatius de Vilanova presentats als Premis Lalo han estat dedicats a la malaltia del Parkinson, el tractament periodístic del procés sobiranista i l’obra d’Antoni Gaudí. Així ho ha decidit el jurat d’uns guardons convocats per la Fundació Sant Antoni Abat, que es van desenvolupar aquest 26 d’octubre en un sopar que va tenir lloc a La Daurada Beach Club, amb quasi un centenar de persones. Els guanyadors dels primers premis de cada modalitat (ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials, i arts) van ser: Paula Caballero (Institut F.X. Lluch i Rafecas), pel seu treball “Rol de l’alfa-sinucleïna en la patogènesi de la malaltia de Parkinson”; Ignasi Gras (Institut F.X. Lluch i Rafecas); i Ana Cartró (institut Dolors Mallafrè), tots tres dotats amb 600 euros.

En segon lloc hi van quedar Joan Burcet (Escola Pia), pel treball “Juandó, l’inventor vilanoví”, dedicat al creador del Molí de Mar; Arnau Pascual (Institut Joaquim Mir), per “Atura’t, estudi social sobre l’assetjament psicològic a Secundària”; i Natàlia Bares (IES Dolors Mallafrè), per “Concept Art”, dotats amb 300 euros. Primers i segons classificats van rebre també com a premi l’escultura de ceràmica dels Premis Lalo, obra de l’artista cubellenca Roser Tous.

Els integrants del jurat han estat Núria Jornet, doctora en Història i professora de Biblioteconomia i Documentació de la UB; Alejandro Rodríguez, doctor en Medicina Preventiva i Salut Pública i metge especialista en Geriatria; Albert Alentorn, doctor en Enginyeria Mecànica i professor de la UPC; Josep Antoni Herrera, doctor en Biologia i tècnic superior de Medi Ambient; Joan-Vicenç Gómez, matemàtic i doctor en Pedagogia; i Blanca Deusdad, antropòloga, doctora en Sociologia i professora de la URV.

Des del centre volem felicitar especialment el nostre alumne ARNAU PASCUAL, que ja va ser seleccionat pel Simposi de Treballs de Recerca del Garraf i ara ha estat escollit com uns dels millors treballs en aquest premi.