El vi fa sang calenta motors

El Festival Internacional de Novel·la Criminal en català de L’Espluga de Francolí que es celebrarà del 6 al 8 d’abril, comença a mobilitzar seguidors. Les primeres actuacions han estat en forma de xerrades amb uns ponents molt especials, Xavier Álvarez i Rafa Melero, dos membres del cos de Mossos d’Esquadra que també són escriptors de novel·la criminal. Qui millor que ells per parlar de “Com escriure narrativa criminal”?

Bàsicament, els conferenciants han exposat de manera molt amena i entenedora els passos per elaborar una bona història en aquest gènere negre pensant accions, personatges, espais, temps, anècdotes que viuen en alguns casos molt directament degut a la seva feina. Els alumnes de quart d’ESO de l’Institut Joan Amigó es van mostrar molt receptius i participatius col·laborant activament en la xerrada orientada a motivar els futurs escriptors per tal de que participin en la segona edició del concurs juvenil de relats curts d’aquest certamen.

El comissari del Festival, Salvador Balcells, comenta que aquests actes volen potenciar i difondre l’interès per aquest tipus de literatura que en català cada cop gaudeix de nous seguidors i d’escriptors destacats malgrat les dificultats de competir en un mercat limitat. Des del centre agraïm aquesta iniciativa, col·laborarem en activitats relacionades amb el certamen com el curs passat i els desitgem un gran èxit en aquesta nova edició.

 

Marc Peraire
(Professor d’educació física)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>