TALLER DE MOVIMENT EXPRESSIU

Durant la darrera setmana d’octubre es va realitzar al gimnàs del centre i en el marc horari de les classes d’educació física un taller d’expressió corporal i moviment. La persona encarregada de dur-lo a terme fou la Gabriela Sánchez, professional de la dansa en diferents disciplines com la contemporània i titulada com a terapeuta psico-corporal. El seu projecte personal, anomenat Expressa’t, té el propòsit d’acompanyar als adolescents a expressar-se lliurement com a individus, en relació amb els altres, i per ajudar-los a conèixer-se a ells mateixos i a potenciar la seva personalitat.

El centre de totes les seves propostes és el cos en moviment, fonamentalment la dansa i l’expressió corporal, per bé que també utilitza d’altres recursos creatius que permeten transformar a nivell psico-social i emocional com el joc, la representació escènica o la veu. La música fou un element important del taller que d’alguna manera acompanyà la majoria de les activitats.

Les diferents sessions, dirigides, a la totalitat dels alumnes d’ESO del centre, començaven amb un treball fonamentat amb la imitació, en la que la Gabriela els reptava a realitzar moviments i escenificacions molt diverses, sempre adaptades a les seves característiques perquè tothom es sentís implicat i còmode. Després d’aquesta activitat inicial, donava pas a d’altres propostes perquè els alumnes poguessin seguir desenvolupant la seva creativitat, sempre al ritme de diferents estils musicals. Al final de la sessió s’obria la possibilitat de que els alumnes poguessin compartir l’experiència viscuda amb el grup.

La Gabriela, amb els seus coneixements i simpatia, va aconseguir engrescar els alumnes, i introduir-los en una dinàmica de treball molt suggerent i interessant, pel fet que no només pretenia fer-los ballar, sinó també que exploressin dintre seu a nivell creatiu i sensitiu.

L’activitat en conjunt va ser gratificant per tothom i va aconseguir l’objectiu que es pretenia dintre de la matèria d’educació física de mostrar i experimentar amb el cos d’una manera diferent a l’habitual, essent d’alguna manera atrevida, agradable i capaç de generar emocions molt diverses.

2 comentaris

 1. Marta Garcia

  Enhorabona a la facilitadora i a les persones que han tingut la sort de participar en un taller d¡aquestes característiques. No és fàcil tenir una oportunitat com aquesta, una persona disponible i un centre obert a noves experiencies. Felicitats per la iniciativa.

  1. gabriela Sanchez

   Gracias!! Esto quiere decir que poco a poco estamos en el camino de poder llevar a las nuevas generaciones a un espacio mas sostenible donde las relaciones puedan crecer desde el respeto y la libertad de poderse expresar uno mismo y aprender a escuchar sus emociones.
   Ellos lo disfrutaron mucho como yo!!

   Gracias por esta gran oportunidad y seguimos!!

   Gabriela

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>