Museu de Matemàtiques i Cosmocaixa

El passat dimarts 15 de novembre els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Joan Amigó van fer una sortida a Barcelona on van visitar el Museu de Matemàtiques de Catalunya i el CosmoCaixa.

Al Museu de Matemàtiques (MMACA) van veure l’exposició “Experiències Matemàtiques” passant per les diferents sales de geometria, càlcul, estadística i probabilitat on, a través de diferents propostes manipulatives, van treballar de manera més lúdica les matemàtiques. Van experimentar igualant pesos en unes balances, recomponent el taulell d’escacs, demostrant el Teorema de Pitàgores o reconstruint poliedres, entre altres reptes que un guia els anava proposant.

Al CosmoCaixa van realitzar dos tallers guiats: “La Pressió atmosfèrica” i “Lupes i microscopis”. En el primer, van experimentar diferents fenòmens molt comuns com: ens pressiona l’aire que ens envolta? o bé: com podem xafar una llauna sense tocar-la?

I, en el segon, van manipular i aprendre a treballar amb microscopis i lupes observant diferents mostres i descobrint allò que l’ull humà és incapaç de percebre.

L’alumnat va participar de forma activa als tallers manipulant tot el material i gaudint de l’experiència realitzada. També van tenir temps lliure per visitar les diferents exposicions del museu, el Bosc Inundat, així com per poder gaudir i aprendre interactivament.

Va ser una sortida molt profitosa que, de ben segur, repetirem!!

Eugènia Vizcarra

matematiques matematiques2

matematiques3 matematiques4

matematiques5

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>