MIGRACIONS FORÇADES: CONEIXEM EL QUI I EL PER QUÈ

La Creu Roja de Tarragona ha impartit a l’Institut Joan Amigó, un taller de sensibilització sobre les migracions forçades a l’alumnat de segon d’ESO com a activitat prèvia a un debat organitzat en la matèria de CIVE.

De manera lúdica i col·laborativa, l’alumnat pren consciència de la realitat que viuen les persones que han de marxar del seu lloc d’origen i de les causes que els empenyen a fer-ho. Aquest és el primer pas per a prevenir actitud xenòfobes i racistes fent un exercici d’empatia englobat en les explicacions teòriques, l’anàlisi i la interpretació de les dades que s’obtenen.

Conèixer les causes de les migracions i distingir entre migrats i refugiats és el primer pas abans de reconèixer els problemes i dificultats que trobaran en el seu camí les persones que han de deixar-ho tot enrere per salvar la seva vida. Fer un anàlisi de l’actitud de les persones que podem ser acollidores provoca una reflexió sobre el prejudicis que, sense informació, podem tenir.

El taller consta de diferents dinàmiques que el fan cooperatiu i utilitza metodologia activa i participativa. La col·laboració de l’alumnat va ser total i van extreure conclusions molt significatives d’aquesta formació que en classes posteriors van debatre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>