A 1r investiguem i experimentem

Els nens i nenes de 1r tenim moltes preguntes sobre l’entorn que ens envolta. És per això, que durant el segon trimestre vam voler descobrir què és l’ombra. Com és que apareix?

Com ens costava explicar què és, vam sortir al pati de bon matí a experimentar amb les ombres! Vàrem trobar les ombres de les cistelles de bàsquet i d’altres objectes. Vam dibuixar les nostres ombres. Vàrem jugar a trepitjar-les; a veure com canviaven quan ens movíem…

Vam veure que era una part inseparable del nostre cos i dels objectes. Podien ser rodones, allargades, gruixudes, primes… També les vam fer desaparèixer!! Ens vàrem col·locar a una zona on no tocava el Sol i tots vam estar d’acord: “si no hi ha Sol, no hi ha ombra!” Això ens va obrir el camí per seguir parlant en els següents dies de la Terra, de la Lluna i del Sol.

Aquesta activitat forma part del recorregut científic sobre astronomia. Fem hipòtesis, ho comprovem, experimentem, intentem respondre-ho, en treiem conclusions, establim paral·lelismes amb altres fets… tot dins el mètode cintífic de l’aprenentatge.

Aquest tercer trimestre estem treballant els éssers vius, per això a cada classe tenim cucs de seda, cargols i fins i tot hem vist una granota!!!

Vam haver d’esbrinar què havien de menjar tot fent preguntes. Per poder contestar-les vàrem buscar informació i vàrem descobrir que si donem  fulles de moreres als cucs, els ajudaran a créixer, i si donem diferents productes de l’hort, com l’enciam, podem alimentar els cargols.

Hem descobert que les plantes també són éssers vius i volem comprovar què necessiten per viure. Per això estem realitzant un experiment, hem repartit tres testos a cada classe on s’han plantat unes llavors. Un test l’hem col·locat en un lloc on li toca el sol i reguem la planta cada dia, un altre l’hem deixat sense regar, però li toca el sol i el tercer no rep cap raig de sol però el reguem. Què passarà???

Per veure les imatges de l’activitat cliqueu aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>