Biblioteques

Biblioteques de Mataró és el nom que rep la xarxa local de biblioteques públiques de la ciutat de Mataró.

Actualment formen part d’aquesta xarxa la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas que són de titularitat municipal i es gestionen per conveni amb la Diputació de Barcelona.

Les biblioteques de Mataró tenen com a missió facilitar l’accés lliure a la informació, al coneixement i a la cultura, donant suport a la formació i esdevenir centres d’oci i de lleure per a tots els ciutadans.

Què ens ofereixen les biblioteques?

Hora del conte
Sessions de contes per a iniciar els infants a la lectura i a la narració oral, amb contes clàssics, moderns i històries inventades.

Clubs de lectura infantils
Trobades en grup per a nens/es de totes les edats, per començar a agafar l’hàbit de la lectura mitjançant sessions amenes i divertides.

Préstec
A més a més d’endur-nos en préstec documents de les biblioteques de Mataró, també podeu disposem del fons de la resta de biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona i de les altres províncies, a banda de disposar de serveis de préstec especials (lots de llibres segons un tema a treballar, per exemple)

Tallers
Activitats adreçades a públic familiar amb l’objectiu de proporcionar una estona d’oci cultural en família. Els tallers que s’organitzen són literaris o de manualitats, relacionats amb un tema a descobrir o explorar.

Visites guiades
Ens ofereixen la possibilitat de formar-nos en l’ús de la Biblioteca (com està distribuïda, què podem trobar i a on, com funciona el catàleg…). També podem sol·licitar visitar les instal·lacions i conèixer les singularitats dels edificis que alberguen les biblioteques.

Resultat d'imatges de biblioteques mataró