Tots som joves tots som grans

L’Aprenentatge Servei, conegut com a APS, és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els participants aprenen tot treballant en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo.

Aquest curs 2018-2019 i des del 2016-2017, a l’Institut de Tona, amb col·laboració amb la Mancomunitat La Plana i l’Ajuntament de Tona, tenim en marxa: Tots som joves, tots som grans. Aquest projecte consisteix a realitzar uns tallers per als avis del poble per tal que puguin aprendre aspectes relacionats amb les noves tecnologies.

Així, els alumnes de quart d’ESO, a través de les assignatures d’Informàtica, Cultura i valors i Llengua anglesa, han dissenyat quatre sessions per al mes de febrer i quatre més per al maig per tal de poder ensenyar als avis interessats com fer funcionar un smartphone, un ordinador portàtil o una tauleta.

A cada sessió, cada persona gran ha tingut un o dos joves, que el tutoritzaven i el guiaven en el seu aprenentatge. Això ha permès que els avis s’apropessin més al món de la comunicació instantània i que els joves s’acostessin més a una edat que sovint veuen com a llunyana i a la qual dediquen poc temps.

El projecte ha estat valorat molt positivament per part de tots els participants i organitzadors i esperem poder-ne fer més edicions en cursos propers perquè, en definitiva, tots som joves i tots som grans!

Més Osona se’n fa ressò. Veure la notícia.