Projecte 1r ESO

Fa ja uns anys que els alumnes de 1r d’ESO treballen per projectes i hi dediquen 4 hores a la setmana tot el curs per desenvolupar-ne un total de dos. Un dels objectius del treball per projectes és el desenvolupament de les competències per treballar en grup i de l’àmbit de cultura i valors.

Els projectes d’aquest curs són “La volta al món en 24 dies: fira de turisme” i “Tona sostenible”.

El dijous 30 de gener, els alumnes de 1r ESO van dur a terme la fira de turisme com a acte final del seu primer projecte.

A la fira es podien visitar 18 països i es van poder tastar plats típics, descobrir la seva història, veure mapes polítics i físics, com és el seu ecosistema, conèixer els escriptors i científics més populars i descobrir els seus costums i balls populars.

Aquí podeu veure totes les fotografies.

El segon projecte consisteix a donar propostes per fer una “Tona sostenible”.

                                                                   

Els alumnes de cada grup es converteixen en especialistes en quatre àmbits específics per estudiar la realitat de Tona: gestió i estalvi d’energia, mobilitat i aigua i residus. Cada grup d’alumnes construirà la maqueta d’una zona diferent del poble: la zona d’oci i serveis, la de comerç, la residencial i la industrial. L’objectiu és fer propostes de millora i sensibilitzar per fer de Tona un poble més sostenible.

Al projecte “Tona sostenible” s’hi integren i col·laboren les administracions locals i comarcals, com l’Ajuntament de Tona i la Mancomunitat La Plana, que aporten l’experiència i converteixen el projecte en un repte real.