Últimes informacions

NOVES MESURES DE SALUT PÚBLICA (Resolució SLT /2700/20, de 29 d’octubre)

Les noves restriccions per fer front a la pandèmia per Covid-19 de la Conselleria de Salut afecten alguns aspectes rellevants de l’àmbit educatiu. D’acord amb el recent Comunicat del Departament d’Educació, als estudis d’ESO es mantindrà la plena presencialitat de l’alumnat i es continuaran aplicant sense modificacions els plans d’organització de centre vigents fins ara.

Pel que fa als estudis postobligatoris (batxillerat i FP), ara es planteja una certa reducció de la presencialitat de l’alumnat i la substitució d’una part de l’ensenyament presencial per ensenyament telemàtic. Durant la propera setmana l’activitat lectiva a FP i batxillerat es durà a terme amb total normalitat, però tan bon punt adoptem les mesures organitzatives escaients, us les farem saber.

JORNADA DE VAGA EL DIA 15 D’OCTUBRE

Diverses organitzacions sindicals del professorat i dels estudiants han convocat mobilitzacions el dia 15 d’octubre per “exigir al Departament que inverteixi en els recursos necessaris per impartir l’educació presencial sense posar en risc la salut de la comunitat educativa.”

En relació amb aquesta convocatòria, us informem que els representants de l’alumnat del centre han demanat formalment adherir-se a la jornada de vaga. Per tant, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO pot fer vaga, però amb el coneixement previ dels pares i la  seva justificació; en canvi, l’alumnat de postobligatoris pot fer-la sense necessitat de justificar-la.

Pel que fa a la vaga del professorat, desconeixem l’afectació que tindrà la convocatòria en el normal desenvolupament de les classes, però en qualsevol cas, el centre estarà obert i tots els alumnes assistents estaran atesos durant l’horari lectiu.

REUNIONS D’INICI DE CURS AMB LES FAMÍLIES

A partir de la segona setmana d’octubre farem les tradicionals reunions informatives dels tutors i tutores amb les famílies. Enguany el format de les trobades serà telemàtic mitjançant l’aplicació Google Meet i hauríeu d’accedir-hi través de la invitació que us arribarà mitjançant el correu corporatiu dels vostres fills i filles.

El calendari de reunions previst és el següent:

CURS DATA HORA APLICACIÓ
1r d’ESO dilluns 5 d’octubre 7  de la tarda Google Meet
2n d’ESO dimarts 6 d’octubre 7  de la tarda Google Meet
3r d’ESO dimecres 7 d’octubre 7  de la tarda Google Meet
4t d’ESO i Aula Oberta dijous 8 d’octubre 7  de la tarda Google Meet
Batxillerat dimarts 13 d’octubre 7  de la tarda Google Meet
Cicles i FP Bàsica dimecres 14 d’octubre 7  de la tarda Google Meet
CANVI D’HORARI DEL TRANSPORT ESCOLAR

Els horaris del transport escolar s’han hagut de reajustar per a les quatre rutes organitzades pel Consell Comarcal del Baix Ebre. Podeu consultar aquí els nous horaris facilitats pel CCBE: Quadre bus INS Roquetes_2020-21.

Observeu, però, que l’hora de sortida del centre que figura a les taules encara no és la correcta, ja que les classes dels grups superiors acaben entre les 14:45 i les 14:50. La modificació de les hores d’anada entrarà en vigor a partir del proper dilluns 21 de setembre de 2020.

INICI DE CLASSES EL 14 DE SETEMBRE

El dilluns 14 tornarem a les aules amb l’alumnat d’ESO, batxillerat i FP (Grau Mitjà i FPB), i el dilluns 21 amb el cicle de FP de Grau Superior. L’entrada es farà seguint les indicacions de la infografia adjunta:

El Pla d’Organització del curs 20-21 amb mesures COVID-19, aprovat pel Consell Escolar el 7 de setembre de 2020, es pot consultar aquí:

Pla-Organitzacio-2020-21-INSRoquetes_ANNEXOS

També són d’interès per a les famílies i l’alumnat els següents documents:

Si voleu accedir a la gravació de la videoconferència informativa que vam fer el passat 8 de setembre per explicar com es farà la represa de l’activitat lectiva presencial podeu fer-ho clicant a l’enllaç: 

Reunió informativa famílies 8 de setembre

Fixeu-vos en el gràfic anterior per recordar les hores i llocs de presentació per a cada curs i els requisits d’accés.

REUNIÓ INFORMATIVA INICI DE CURS

04/09/2020

Benvolgudes famílies, us informem que farem una trobada telemàtica per videoconferència a través de l’aplicatiu Google Meet el proper dimarts 8 de setembre a les 19:00h. El principal tema de la reunió serà l’exposició del Pla d’organització del centre per al curs 2020-21. Teniu tota la informació necessària al document següent: Carta famílies inici curs 20-21

TRIA DE MATÈRIES ESPECÍFIQUES DE 3r d’ESO

02/09/2020

Tot l’alumnat que cursarà 3r d’ESO haurà de fer la tria de la matèria específica que vol. Clicant als enllaços següents trobareu la informació de cada matèria ofertada i el full de tria que heu d’emplenar i presentar al centre de forma telemàtica: Info_mat_específiques_3rESOTria_matèries_específiques_3rESO

Cal que imprimiu el full de sol·licitud, l’empleneu, el doneu a signar al vostre pare, mare o tutor legal i l’envieu en fotografia o escanejat al correu rosa.martin@institutroquetes.cat.abans del dia 7 de setembre. L’ordre de preferència és de l’1 al 8, essent 1 la primera opció i 8 l’última. És necessari que poseu totes les opcions perquè no sempre s’atorga la primera, segona o tercera opció. El primer dia de classe els vostres tutors/es us comunicaran quina matèria específica cursareu cadascú.

MATRÍCULA CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

31/08/2020

De l’1 al 7 de setembre és el període de matrícula telemàtica per als/les alumnes amb plaça assignada de primer del cicle superior de formació professional d’estilisme i direcció de perruqueria. En les mateixes dates s’han de matricular els/les alumnes que cursaran el segon curs. En el següent enllaç trobareu les indicacions i els documents que cal presentar per a la matrícula telemàtica.

MATRÍCULA CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJA

25/08/2020

De l’1 al 7 de setembre és el període de matrícula telemàtica per als/les  alumnes amb plaça assignada de primer de perruqueria i primer d’estètica. En les mateixes dates s’han de matricular els/les alumnes que cursaran segon curs de perruqueria i estètica. En el següent enllaç trobareu les indicacions i els documents que cal presentar per fer la matrícula telemàtica.

EXÀMENS de SETEMBRE (1r de batxillerat)

Al pdf adjunt trobareu el calendari de les proves extraordinàries dels dies 1 i 2 de setembre: Proves 1r BAT 2020

REUNIÓ amb les FAMÍLIES DELS ALUMNES de 1r d’ESO

Durant la primera setmana del mes de setembre us convocarem a una reunió informativa en què us explicarem el Pla d’organtizació del centre i altres temes relatius a l’inici del curs.

Cicles superiors d’FP 2020/2021

Publicació de la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l’ensenyament en primera petició, ordenada de manera definitiva a 23/07/2020. Cliqueu aquí.

Cicles mitjans d’FP 2020/2021

Alumnes assignats al centre. Consulteu la llista. Consulteu la llista d’espera a 30/07/2020

Publicació de la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l’ensenyament en primera petició amb el barem definitiu, una vegada resoltes les reclamacions a 15/07/2020. Cliqueu aquí.

Publicació de la llista de sol·licituds de cicles formatius que han demanat el centre i l’ensenyament en primera petició, amb el barem provisional a 09/07/2020. Cliqueu aquí.

Cicles superiors d’FP 2020/2021

Publicació de la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l’ensenyament en primera petició ordenada de manera definitiva a 23/07/2020. Cliqueu aquí.

Cicles mitjans d’FP 2020/2021

Publicació de la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l’ensenyament en primera petició amb el barem definitiu, una vegada resoltes les reclamacions a 15/07/2020. Cliqueu aquí.

Publicació de la llista de sol·licituds de cicles formatius que han demanat el centre i l’ensenyament en primera petició, amb el barem provisional a 09/07/2020. Cliqueu aquí.

Llibres de text. ESO i BAT

Trobareu les diferents llistes de llibres de cada curs d’ESO i batxillerat al següent enllaç. Properament es publicaran les llistes del cicles formatius.

Matrícula d’alumnat de 1r d’ESO: del 13 al 17 de juliol de 2020

Llistat d’admesos al centre. Consulteu-lo aquí

Es farà telemàticament. Trobareu tota la informació i els documents en el següent enllaç.

Matrícula de batxillerat: del 8 al 14 de juliol

Llistat d’admesos al centre. Consulteu-lo aquí

La matrícula de batxillerat es farà de forma telemàtica. En aquest enllaç trobareu les instruccions.

CONVOCATÒRIA PAU 2020 (7 a 10 de juliol)

UBICACIÓ DEL TRIBUNAL: URV-CAMPUS TERRES DE L’EBRE  NÚMERO: 713 711

Adreça: Avda. Remolins, 13-15  TORTOSA

És important consultar els documentsInstruccions pels alumnes PAU 2020  i Protocol PROCICAT

Molta sort i molts d’ànims a tothom!

Preinscripció formació professional bàsica

Podeu consultar la llista de sol·licituds al centre, amb l’ordenació provisional d’acord amb els blocs de prioritat.

Preinscripció batxillerat. Barem definitiu

26/06/2020 Podeu consultar el llistat en aquest enllaç.

Preinscripció ESO. Barem definitiu

26/06/2020 Podeu consultar el llistat en aquest enllaç.

ENTREGA DE NOTES FINALS (presencialment, 23, 25 i 26 de juny)

Horari per cursos (cal observar estrictament les mesures de seguretat establertes)

 

Informació transport escolar

Els alumnes que el curs 2020-2021 faran primer d’ESO complimentaran el tràmit al fer la matrícula.

Viatge a Itàlia. 4t ESO

El número premiat al sorteig de les butlletes  pro viatge a Itàlia, celebrat avui,  ha sigut el número 1187. El premiat o premiada es pot posar en contacte amb el centre per correu electrònic (iesroquetes@xtec.cat).

Full de tria de modalitat per a 2n de Batxillerat

08/06/2020 L’alumnat de 1r de batxillerat teniu tota la informació a la noticia avui publicada. Termini de lliurament: 12 de juny.

https://agora.xtec.cat/iesroquetes/batxillerat/tria-de-modalitat-per-a-2n-batxillerat/

Codi del centre: 43008420   Publicació de l’oferta inicial del centre

 

PREINSCRIPCIÓ ESTUDIS POSTOBLIGATORIS (Bat i FP) Curs 2020-2021

Publicat el dia 27/05/2020

Codi del centre: 43008420. Correu electrònic: iesroquetes@xtec.cat

1) Preinscripció telemàtica batxillerat curs 2020-2021

Han de presentar la sol·licitud de preinscripció les persones que volen accedir al batxillerat de qualsevol modalitat en un centre diferent del que s’està cursant l’ESO, les persones que cursen o han cursat un cicle formatiu (encara que s’imparteixi en el mateix centre on s’està matriculat), les que volen accedir a la modalitat d’arts i les que provenen d’un institut que ja no imparteix el batxillerat.

Procés de preinscripció:

 • Dates:del 27/05 al 03/06
 • Si s’emplena la sol·licitud electrònica, el tràmit de presentació s’acaba amb l’enviament del formulari i no s’ha de presentar cap còpia al centre ni tampoc cap documentació acreditativa de la persona sol·licitant ni de l’alumne.
 • Si s’emplena la sol·licitud amb suport informàtic, cal enviar per correu electrònic el resguard de la sol·licitud enviada per Internet a la bústia electrònica oficial del centre (iesroquetes@xtec.cat), en el termini establert. Si no s’ha pogut validar electrònicament, també s’haurà d’enviar per correu electrònic la documentació d’identificació de la persona sol·licitant o de l’alumne. I si l’alumne/a és menor d’edat i no fa els 18 anys durant l’any 2020, caldrà enviar la següent documentació: DNI alumne, DNI pare i mare, Llibre de família complert, també l’itinerari escollit amb les matèries triades. La documentació s’ha d’enviar escanejada o fotografiada per les dues cares al correu iesroquetes@xtec.cat.
 • De forma excepcional si no es pot enviar per correu electrònic la documentació caldrà demanar cita prèvia, a partir del dia 1 de juny, o bé per correu electrònic, o bé trucant al telèfon 609513611 (de 10 a 12 hores). El dia destinat a l’entrega serà el 3 de juny, darrer dia de la preinscripció.

Enllaços d’interès:

2) Preinscripció telemàtica de cicles formatius curs 2020-2021

Les dates de preinscripció telemàtica per als estudis de formació professional seran:

  • Cicles formatius de grau mitjà: del 02/06 al 08/06. Presentació de documentació fins el 9 de juny. Matrícula de l’1/09 al 7/09 de 2020. (aquestes dades poden variar)
  • Cicles formatius de grau superior: del 10/06 al 17/06. Presentació de documentació fins el 18 de juny. Matrícula de l’1/09 al 7/09 de 2020. (aquestes dades poden variar).
  • Formació professional bàsica: del 15 al 25 de juny. Ja s’informarà del procediment a seguir.
PREINSCRIPCIÓ ESO Curs 2020-2021

Codi del centre: 43008420   Publicació de l’oferta inicial del centre

Terminis per presentar la preinscripció

 • Termini per presentar la sol·licitud amb suport informàtic: del 13 al 22 de maig de 2020
 • Termini per presentar la sol·licitud presencialment amb cita prèvia: del 19 al 22 de maig de 2020
 • Termini per presentar la documentació al centre triat en primera opció: fins al 25 de maig de 2020

IMPORTANT: A la sol·licitud heu de posar l’IDALU de l’alumne, que trobareu al butlletí del vostre fill/filla.

Trobareu tota la informació detallada accedint al següent document

Cita prèvia. Podeu demanar cita prèvia:

 • Per telèfon, trucant al 609513611 en horari de 10:00? a 12:00?.
 • Pel correu electrònic, enviant un missatge a iesroquetes@xtec.cat fent constar les següents dades:
  • DNI
  • Nom i cognoms de la persona que demana cita.
  • Correu electrònic
  • Telèfon
  • Nom i cognoms de l’alumne
 • Entrant al següent aplicatiu.

Enllaços d’interès:

SUSPENSIÓ INDEFINIDA DE LES CLASSES

D’acord amb la nova pròrroga de l’Estat d’alarma i seguint les instruccions del Departament d’Educació, el centre romandrà tancat fins a nou avís. Si hi ha cap novetat, us informarem de seguida pel correu corporatiu i la llista de distribució de Whatsapp.

Teniu informació sobre les PAU i l’orientació acadèmica per a 4t d’ESO i altres cursos a les notícies que publiquem al web i a les xarxes socials.

El concurs dels Premis Sant Jordi 2020 queda també ajornat indefinidament i queden sense validesa els terminis inicialment establerts.

Us agraïm molt la vostra comprensió i col·laboració. #quedatacasa

AJORNAMENT DE LA PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR I LA SELECTIVITAT

Segons el darrer comunicat del Departament d’Educació, amb data de 17 de març, s’ajorna el procés de preinscripció escolar de cara al curs 2020-21 fins que es pugui realitzar amb normalitat.

Així mateix, segons comunicat conjunt del Ministeri d’Educació i FP i del Ministeri d’Universitats d’aquesta mateixa data, s’ha decidit posposar la realització de les proves d’accés a la Universitat. Les dates concretes es coneixeran més endavant.

DESACTIVADA LA INSCRIPCIÓ A LES PROVES D’ACCÉS A CICLES FORMATIUS

També s’han ajornat “sine die” les proves d’accés a cicles formatius de FP i han quedat suspesos els terminis administratius establerts, els quals indicaven que la inscripció i el pagament de les taxes s’havien de fer per via telemàtica del 16 al 26 març. Teniu tota la informació general en aquesta pàgina: Proves d’accés Grau Mitjà

INSCRIPCIÓ A LES PROVES D’ACCÉS A CICLES FORMATIUS

Per a tots els alumnes d’ESO de 17 anys o més interessats en fer les proves d’accés a cicles formatius de FP us recordem que la inscripció i el pagament de les taxes es faran del 16 al 26 març i que s’ha de fer tot per via telemàtica. Teniu tota la informació en aquesta pàgina:

Proves d’accés Grau Mitjà

Malgrat les actuals circumstàncies, no oblideu fer-la i seguir les instruccions específiques que se us van donar des del centre. Les teniu aquí també resumides: INSTRUCCIONS PROVES ACCES

JORNADES DE PORTES OBERTES CURS 20-21

Els propers dies 9 i 10 de març celebrarem unes noves Jornades de Portes Obertes per informar i donar la benvinguda a tots els alumnes que cursaran 1r d’ESO al nostre centre durant el curs 2020-21, així com a les seves famílies. La trobada començarà a la Sala d’Actes i tot seguit us oferirem un recorregut guiat per les instal·lacions de l’institut a càrrec d’alguns alumnes voluntaris del grup de Mediació.

Al llarg de la xerrada i la posterior visita esperem que pugueu fer-vos una idea de com treballem, així com aclarir tots els dubtes que tingueu sobre els ensenyaments oferits, la vida acadèmica o el funcionament general del centre.

La distribució dels assistents i l’horari previst per als dos dies serà el següent:

DIA 9:     15:15 Alumnat de Roquetes      19:00 Pares i mares de Roquetes

DIA 10:     19:00 Alumnat, pares i mares de la resta de poblacions adscrites.

VAGA D’ESTUDIANTS EL 6 DE MARÇ

Els representants de l’alumnat ens han informat que secunden la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants com a “Vaga general estudiantil feminista”.

Us recordem que l’alumnat de postobligatori (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la, que l’alumnat de 3r i 4t d’ESO pot acollir-se al dret de vaga però amb el permís previ i la posterior justificació dels pares, i que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe

REUNIÓ DE PARES: VIATGE FINAL ETAPA A ITÀLIA

El proper dimarts dia 3 de març de 2020 a les 19:00h hi haurà una reunió informativa a la sala d’actes del centre per parlar del viatge final d’etapa a Itàlia.

AJUTS INDIVIDUALS DE DESPLAÇAMENT

Us informem que el Ple del Consell Comarcal del Baix Ebre, en la sessió de data 29 de novembre de 2019, va aprovar les bases que han de regir la concessió d’ajuts individuals de desplaçament (AID) per a alumnes d’ensenyament obligatori a la comarca del Baix Ebre, per al curs 2019-2020.

Les sol·licituds dels ajuts estaran disponibles a la web del Consell Comarcal del Baix Ebre (www.baixebre.cat) a partir del dia 1 de febrer de 2020 i es podran presentar al Registre General del Consell Comarcal o mitjançant la seu electrònica durant el període del 3 al 28 de febrer de 2020.

Per qualsevol aclariment poden posar-se en contacte amb el Departament d’Ensenyament, al telèfon 977 445 308 o a l’adreça de correu electrònic ensenyament@baixebre.cat.

REUNIÓ INFORMATIVA SOBRE LES PAU

El proper 18 de febrer de 2020 s’inicia el procés de prematrícula per a les PAU (Proves d’Accés a la Universitat). Per això convoquem a totes les famílies de l’alumnat de 2n de batxillerat a una reunió informativa que tindrà lloc el mateix dimarts 18 de febrer a les 19:30 hores.

Lloc: Sala d’Actes del centre.

Ordre del dia: Dates i procediment de Prematrícula i matrícula de les PAU, Estructura de la prova, Dates dels exàmens, Notes d’accés, Torn obert de paraules.

Document de referència: Guia_Prematrícula_PAU_2020_estudiant_2n_batxillerat

Recordeu que tots els tràmits s’hauran de fer a https://accesuniversitat.gencat.cat

AJUTS INDIVIDUALS DE DESPLAÇAMENT

Us informem que el Ple del Consell Comarcal del Baix Ebre, en la sessió de data 29 de novembre de 2019, va aprovar les bases que han de regir la concessió d’ajuts individuals de desplaçament (AID) per a alumnes d’ensenyament obligatori a la comarca del Baix Ebre, per al curs 2019-2020.

Les sol·licituds dels ajuts estaran disponibles a la web del Consell Comarcal del Baix Ebre (www.baixebre.cat) a partir del dia 1 de febrer de 2020 i es podran presentar al Registre General del Consell Comarcal o mitjançant la seu electrònica durant el període del 3 al 28 de febrer de 2020.

Per qualsevol aclariment poden posar-se en contacte amb el Departament d’Ensenyament, al telèfon 977 445 308 o a l’adreça de correu electrònic ensenyament@baixebre.cat.

SUSPENSIÓ DE CLASSES PER INCLEMÈNCIES METEOROLÒGIQUES

Seguint les indicacions de Protecció Civil i el Departament d’Educació, us informem que demà dimecres dia 22 de gener, no hi haurà transport escolar ni activitat lectiva a l’institut. Tanmateix, el centre romandrà obert amb alguns membres de la direcció només a efectes informatius i per tal de poder atendre eventuals incidències.

Us recomanem no fer desplaçaments innecessaris durant el temporal i seguir en tot moment els avisos del Meteocat. Si són encertades les previsions actuals, les classes es reprendran amb normalitat el dijous 23.

Les presentacions dels TDR de 2n de Batxillerat previstes per demà queden també ajornades fins el proper dimecres, dia 29 de gener.

ANUNCI DE VAGA D’ESTUDIANTS DIA 31 D’OCTUBRE

Els representants de l’alumnat ens han informat que secunden la vaga educativa convocada pel sindicat d’estudiants SEPC per al proper dijous, dia 31 d’octubre, contra la sentència del Suprem, a favor de l’autodeterminació dels pobles i per l’amnistia dels presos.

En relació amb aquesta convocatòria, cal recordar que el professorat farà classe amb normalitat, que l’alumnat d’ensenyaments postobligatoris (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la, que l’alumnat de 3r i 4t d’ESO pot acollir-se al dret de vaga però amb l’autorització i la justificació dels pares, i que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe.

ANUNCI DE VAGA D’ESTUDIANTS EL DIA 25 D’OCTUBRE

Els representants de l’alumnat ens han informat que secunden la vaga educativa convocada pel sindicat d’estudiants SEPC per al proper dia 25 d’octubre.

En relació amb aquesta convocatòria, cal recordar que l’alumnat d’ensenyamentspostobligatoris (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la, que l’alumnat de 3r i 4t d’ESO pot acollir-se al dret de vaga però amb l’autorització i la justificació dels pares, i que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe amb normalitat.

ANUNCI DE VAGA D’ESTUDIANTS ELS DIES 16, 17 I 18 D’OCTUBRE

Els representants de l’alumnat ens han informat que secunden la vaga educativa convocada per diversos sindicats d’estudiants per als propers dies 16, 17 i 18 d’octubre en protesta contra la sentència del judici per l’1 d’octubre.

En relació amb aquesta convocatòria, cal recordar que l’alumnat d’ensenyaments postobligatoris (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la, que l’alumnat de 3r i 4t d’ESO pot acollir-se al dret de vaga però amb l’autorització i la justificació dels pares, i que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe amb normalitat.

CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL EL 18 D’OCTUBRE

Diverses organitzacions sindicals i entitats de la societat civil han convocat, per al proper divendres 18 d’octubre, una jornada de vaga general dirigida a tots els treballadors i treballadores de l’àmbit territorial de Catalunya. És per això que us informem que:

• El centre romandrà obert i es compliran els serveis mínims marcats pel Departament de Treball.

• Davant una vaga general i la seva possible participació per part del personal del centre, no podem garantir la programació habitual, i per tant, l’activitat del dia s’organitzarà en funció de les diverses situacions que es produeixin.

• En cas de dubtes sobre el funcionament del transport escolar, podeu adreçar-vos directament al Consell Comarcal del Baix Ebre.

REUNIONS D’INICI DE CURS, 3 d’OCTUBRE a les 19:30

Convoquem a les famílies de tot l’alumnat del centre a la reunió informativa d’inici de curs que tindrà lloc el proper dijous 3 d’octubre de 2019 a les 7:30 de la tarda. Serà a les aules de cada grup i estarà conduïda per les tutores i els tutors respectius.

La reunió prevista per a les famílies dels alumnes de Cicles Formatius es farà a la mateixa hora i conjuntament a la biblioteca del centre.

Us recordem també que una hora abans, a les 18:30, l’AMPA té convocada la seva assemblea general, a la qual estan convidats totes les mares i els pares socis. Aquesta trobada es farà a la Sala d’Actes del centre.

Us hi esperem! Molt bon curs a tothom!

ANUNCI DE VAGA D’ESTUDIANTS EL 27 DE SETEMBRE

Els representants de l’alumnat ens han informat que secunden la vaga educativa convocada per diversos sindicats d’estudiants per al proper divendres 27 de setembre, contra el canvi climàtic i sota el lema “El capitalisme mata el planeta”.

Cal saber que l’alumnat de postobligatori (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la, que l’alumnat de 3r i 4t d’ESO pot acollir-se al dret de vaga però amb el permís i la justificació dels pares, i que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe.

JORNADA DE NETEJA EL 29 DE SETEMBRE

En relació amb aquest tema de la consciència ecològica, us animem a totes i a tots a participar com a voluntaris ambientals en la propera Jornada de Neteja organitzada a Roquetes pel GEPEC el diumenge 29 de setembre de 11:00 a 13:30. Per una ciutat més neta, no embrutem tant, reciclem més! #icleanroquetes

Lloc de trobada: Hort de Cruells de Roquetes

Us hi esperem!!!

INICI DEL CURS 2019-20

Les classes començaran el proper dijous, dia 12 de setembre. L’hora de presentació és a les 8:15. L’alumnat d’ESO i batxillerat entrarà pel pati del centre i l’alumnat dels Cicles i FP Bàsica serà rebut a l’edifici de la Ibèrica. Després de les presentacions hi haurà classe amb horari normal (fins a les 14:45) per a tota l’ESO, el batxillerat i la FP.

El Cicle Superior d’Estilisme i Direcció de Perruqueria començarà el dimecres 18 de setembre a les 8:15 del matí. Després de la sessió de tutoria, es farà una visita a les instal·lacions i una reunió del grup amb l’equip directiu. A continuació, hi haurà classe segons l’horari habitual.

Us desitgem a tots un molt bon curs!

INFORMACIÓ SOBRE MATÈRIES ESPECÍFIQUES DE 3r d’ESO (CURS 19-20)

Les sol·licituds s’han d’entregar signades pels pares/mares o tutors legals dels alumnes a la biblioteca del centre el dia 5 de setembre de 10 a 11. El full de demanda es pot descarregar del web o recollir-lo a Consergeria a partir del dia 2 de setembre. A 1r d’ESO i 2n d’ESO tot l’alumnat farà la matèria específica de Projecte.

LLIBRES CURS 2019 – 2020

En el següent enllaç (actualitzat el 24/07/2019) trobareu les llistes dels llibres dels diferents cursos.

EXÀMENS EXTRAORDINARIS DE SETEMBRE (1r de Batxillerat)

El calendari de les proves extraordinàries de batxillerat que es realitzaran els dies 2 i 3 de setembre és el següent: Proves extraordinàries 1r batxillerat 2019

TÍTOL DE GRADUAT EN ESO (9 de juliol)

Ja podeu passar per la secretaria del centre a partir de les 10h fins a les 13:30h a recollir el resguard del títol d’ESO corresponent al curs 2018-2019.

ENTREVISTES AMB LES FAMÍLIES DEL NOU ALUMNAT (del 15 al 17 de juliol, matí)

Del 15 al 17 de juliol convoquem a les famílies de l’alumnat nou d’ESO per mantenir un primer contacte amb l’equip directiu segons l’horari següent: CALENDARI D’ENTREVISTES NOU ALUMNAT 2019-20

Si no podeu vindre en aquestes dates i hores ens agradaria que ens ho féssiu saber. Gràcies!

MATRÍCULA ALUMNAT DE BATXILLERAT (9 a 15 de juliol)

Els alumnes preinscrits amb plaça assignada podran formalitzar la matrícula del 9 al 15 de juliol de 2019, ambdós inclosos. L‘imprès que cal omplir amb les dades de l’estudiant és aquest: Imprès matrícula BAT 19-20

Si vols recordar els itineraris previstos a 1r i a 2n de bat, clica aquí:

Recordeu que, a més del document, cal presentar el resguard d’un ingrés bancari per import de 14,12 € fet al compte de BBVA ES24 0182 1747 79 0201687542. En ell s’han de fer constar el nom i els cognoms de l’alumne/a.

MATRÍCULA ALUMNAT NOU d’ESO: del 20 al 26 de juny

Us recordem que el proper dia 20 de juny s’obre el període de matrícula per l’alumnat nou d’ESO i que romandrà obert fins el dia 26 de juny, en horari de 8.30 h a 14.00 h. Tota la documentació necessària s’ha lliurat a les escoles per tal que us la facin arribar.  En qualsevol cas, teniu tota la informació en els documents adjunts: Carta pares alumnes 1 ESO 2019-20  / 1r ESO 19-20 pagament BBVA / Full alta socis AMPA 2019-2020-1 / Autorització Roquetes protecció dades19-20

MATRÍCULA PAU CONVOCATÒRIA JUNY 2019

Del 16 al 30 de maig els alumnes podran entrar al portal Accés Universitat https://accesuniversitat.gencat.cat per tal de formalitzar la matrícula a les PAU en la convocatòria de juny de 2019.

Per a tenir més informació, descarregueu-vos els següents documents:

Sobre preinscripció universitària podeu consultar el següent pdf: Informacio-preinscripcio-universitaria-2019

Al web del Canal Universitats del Departament d’Universitats i Recerca trobareu tota la informació actualitzada sobre les PAU així com altres enllaços d’interès per preparar els exàmens: WEB DEL DEPARTAMENT (PAU 2019)

PREINSCRIPCIÓ BATXILLERAT I CICLES CURS 2019-20 (14 al 21 de maig)

Informació facilitada en les reunions dels passats dilluns 6 i dimecres 8 de maig:

Presentació Cicles Imatge Personal Roquetes

Presentació postobligatoris per a les famílies curs 2019-20   Codi INS Roquetes 43008420

GUIA NOU ALUMNAT BATXILLERAT 19-20

ITINERARIS 1r de Batxillerat: Preinscripció 1r Batxillerat 19-20

ITINERARIS 2n de Batxillerat: Preinscripció 2n Batxillerat 19-20

Ensenyaments de Formació Professional (Què estudiar, Generalitat de Catalunya)

Més INFORMACIÓ GENERAL sobre estudis post-obligatoris a l’apartat Orienta’t i al web Estudiar a Catalunya.

CONVOCATÒRIA DE VAGA A L’ENSENYAMENT PÚBLIC

Diversos sindicats de l’Ensenyament públic han convocat una jornada de vaga el proper dijous 16 de maig per tal de revertir les retallades que pateix el sector des de fa anys. A hores d’ara no podem saber el seguiment que tindrà la convocatòria ni com es veurà afectat el funcionament habitual del centre. Tot i això, el centre romandrà obert amb els serveis mínims garantits, el transport escolar funcionarà amb normalitat i l’alumnat -que té el dret i l’obligació d’assistir a classe amb normalitat- estarà atès en tot moment.

VAGA D’ESTUDIANTS DIJOUS 9 DE MAIG

Els representants de l’alumnat ens han informat que secunden la vaga educativa convocada per algunes organitzacions estudiantils per al proper 9 de maig, en protesta per reclamar la rebaixa de les taxes universitàries.

Cal que sàpiguen que l’alumnat de postobligatori (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la. L’alumnat de 3r i 4t d’ESO igualment pot acollir-se al dret de vaga, però amb la justificació dels pares. En canvi, L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe.

PREINSCRIPCIÓ ESO 2019-20

Del 29 de març al 9 d’abril són les dates de preinscripció per als alumnes que començaran l’etapa de l’Ensenyament Secundari Obligatori, ESO.

Després d’haver fet la reunió per tal d’explicar-vos el procés i ensenyar-vos el centre, us deixem aquí els enllaços relatius al procés de preinscripció.

INFORMACIÓ SOBRE LES PAU

Presentació INS Roquetes: PRESENTACIO PAU 19  Presentació Generalitat: Admissió a la universitat 2019

Guia informativa PAU19: Prematricula PAU 2019 2n bat

La prematrícula per a la prova d’avaluació de batxillerat per a l’accés a la universitat (PAU) a la convocatòria de juny 2019 s’ha de formalitzar del 26 de febrer al 14 de març. I els mateixos dies els alumnes interessats en el Grau d’Educació Infantil i Educació Primària també han de formalitzar la matrícula de la PAP (Prova d’Aptitud Personal). Aquesta última es realitzarà el 27 d’abril de 2019.

Tots els tràmits es fan a https://accesuniversitat.gencat.cat

COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE 4t d’ESO

Tot l’alumnat de 4t d’ESO de Catalunya realitzarà les proves de CB el proper dimecres 13 i dijous 14 de febrer. Teniu tota la informació al document adjunt: INFO-CB-4tESO-families-2019

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

ÈXIT EDUCATIU, UN OBJECTIU I UNA RESPONSABILITAT DE TOTS!

Us recordem que el proper dimecres dia 28 de novembre es celebraran les votacions per a la renovació del Consell Escolar. Consulteu la convocatòria.(26-11-2018)

S’han publicat a les cartelleres del centre el llistat de candidatures dels diferents sectors. (21/11/2018)

Convocatòria d’eleccions al consell escolar (05/11/2018). Podeu consultar-la aquí

S’han publicat a les cartelleres del centre els censos electorals dels diferents sectors. (05/11/2018). Hi ha tres dies lectius per presentar reclamacions per escrit al director del centre.

Les candidatures dels diferents sectors s’han de presentar davant la mesa corresponent, per escrit i abans del dia 16 de novembre. Passeu per secretaria per recollir els impresos.

Trobareu tota la informació en el següent enllaç.

LLISTAT LLIBRES DE TEXT CURS 18-19

Podeu consultar la llista de llibres clicant aquí. Recordeu que el Francès és una matèria optativa.

L’AMPA del centre ofereix a través de la plataforma IDDINK la possibilitat d’adquirir els llibres d’aquest curs. Per fer-ne ús, cal registrar-se en ella i generar un nom d’usuari i una contrasenya. El codi per fer les comandes de l’institut Roquetes és 563MR9. Aleshores podreu encarregar llibres nous o reutilitzats (ecobooks), aquests últims a meitat de preu però amb el compromís de tornar-los en bon estat a final de curs.

Més info: ampaiesroquetes@gmail.com

INFORMACIÓ SOBRE MATÈRIES ESPECÍFIQUES 18-19

Les sol·licituds de 2n i 3r s’han d’entregar signades pels pares a la biblioteca del centre els dies 6 o 7 de setembre de 10 a 11. A 1r d’ESO tots els alumnes faran la matèria específica de Projecte.

REUNIÓ FAMÍLIES DELS ALUMNES 1r d’ESO

Us convoquem a la reunió informativa que tindrà lloc el proper dilluns dia 16 de juliol a les 19:00 h. a la sala d’actes del centre amb el següent ordre del dia: Pares 1r ESO_juliol 2018 (pdf)

 • Inici de curs
 • Correu electrònic corporatiu i programari de l’alumnat
 • Material didàctic
 • Entrevistes personals família-direcció
 • Projecte de matèries específiques de 1r d’ESO
 • Torn obert de paraula

Així mateix adjuntem la graella horària on podeu consultar el dia i i l’hora previstes per l’entrevista amb la direcció.

LLIURAMENT DE NOTES FINALS 26 de juny

10.00 Alumnat de 4t d’ESO. En recollir els butlletins, haureu d’anar a la biblioteca per demanar l’expedició del títol d’ESO.

12:00 Resta de cursos.

FESTA DE GRADUACIÓ 2018

El director de l’Institut Roquetes us convida a assistir a l’acte d’entrega del 13è Premi-Beca Institut Roquetes i de les Orles als alumnes que finalitzen l’etapa d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que tindrà lloc al pati del centre el proper dia 22 de juny de 2018 a les 20.00 h.

Manel Reverté Ferré

TREBALL DE SÍNTESI I TREBALL DE RECERCA

Entre el divendres 15 i el divendres 22 de juny, últim dia lectiu, els grups de 1r, 2n i 3r d’ESO faran el treball de síntesi, i els de 4t d’ESO i AULA OBERTA el projecte de recerca, també d’assistència obligatòria per tot l’alumnat i qualificat al butlletí final del curs com qualsevol altra assignatura.

FINAL DE CURS d’ESO

Durant la setmana del 11 al 14 de juny hi ha classe normal a tots els grups d’ESO i per tant tot l’alumnat té l’obligació d’assistir a classe. Si no ho fa, la falta es considerarà injustificada a tots els efectes. Les activitats acadèmiques d’aquests últims dies de classe compten també per a la nota final del curs i en alguns casos poden ser decisives, especialment alguns exercicis de recuperació, reforç o ampliació.

REUNIONS INFORMATIVES LLIBRES CURS 18-19

El proper dimarts dia 12 de juny es faran les reunions per informar dels llibres per al curs 18-19. A tots els alumnes se’ls ha repartit una carta explicativa. L’horari serà:

 • 19h per als alumnes que faran primer i segon el proper curs
 • 20h 15′ per als alumnes que faran tercer, quart i batxillerat el proper curs.
INSTRUCCIONS PER A LES PAU

Al següent enllaç trobareu les instruccions necessàries per fer les proves PAU d’enguany: Instruccions per als alumnes PAU juny

INFORMACIÓ PROVES PAU/PAP

La preinscripció i tots els tràmits associats a les PAU es faran del 16 al 31 de maig al portal d’accés a la universitat: https://accesuniversitat.gencat.cat

Documents de consulta: Informació MATRÍCULA PAU 2018 / TERMINIS I TRÀMITS PAU

La prematrícula als CFGS serà del 29 de maig al 7 de juny de 2018. Cal revisar la documentació necessària: RALC, Certificat de notes, DNI, DNI pare/mare i llibre de família si sou menors d’edat, etc.

PREINSCRIPCIÓ DE BATX I CICLES FORMATIUS

Del 14 al 24 de maig està obert el termini per fer la preinscripció del curs 2018-19 (Batxillerat i Cicles).

Document de preinscripció 18-19 Batxillerat pdf

Document de preinscripció 18-19 Cicles Grau Mitjà pdf

ITINERARIS CURS 2018-19: Itineraris 1r de Batxillerat / Itineraris 2n de Batxillerat

L’horari de Secretaria és de matí 9:00 a 14:00 (de dilluns a divendres) i de tarda de 15:30 a 17:30 (de dilluns a dijous). Codi INS Roquetes 43008420

XERRADA SOBRE CYBERBULLYING

El proper dijous 24 de maig a les 19 hores hi haurà una xerrada adreçada a totes les famílies del centre sobre l’assetjament i l’ús de les xarxes socials. Hi esteu totes convidades!

Serà l’Olívia Curto, de la Fundació Gentis, qui farà aquesta presentació que porta per títol “Cyberbullying i famílies” i forma part del Programa Órdago, un projecte dissenyat per la Fundació Catalana de l’Esplai per promoure el desenvolupament d’habilitats personals i estils de vida saludables.

PORTES OBERTES CICLES FORMATIUS

La reunió serà el proper 10 de maig, dijous, a les 16:00 hores, a la Sala d’actes del centre.

Sol·licitud de preinscripció a cicles de Grau Mitjà (pdf)

Diptic informatiu CICLES d’Imatge Personal 18-19Presentació en Prezi dels Cicles

Més INFORMACIÓ GENERAL sobre estudis post-obligatoris a l’apartat Orienta’t i al web Estudiar a Catalunya.

VAGA D’ESTUDIANTS DEL 10 DE MAIG

Els representants de l’alumnat han informat que secunden la vaga educativa convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per al proper 10 de maig en protesta per la sentència del cas “La manada”.

Cal que sàpiguen que l’alumnat de postobligatori (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la. L’alumnat de 3r i 4t d’ESO igualment pot acollir-se al dret de vaga, però amb la justificació dels pares. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe.

PORTES OBERTES DE BATXILLERAT

Dia 9 de maig a la Sala d’actes del centre:

18:30 Visita al centre per a famílies i alumnes de nova incorporació.

19:30 Sessió informativa per a totes les famílies i l’alumnat.

Guia nou alumnat de Batxillerat 18-19Presentació en Prezi del Batxillerat

Sol·licitud de preinscripció al Batxillerat (pdf) Codi INS Roquetes 43008420

ITINERARIS 2018-19Preinscripció 1r de Batxillerat / Preinscripció 2n de Batxillerat

Més INFORMACIÓ GENERAL sobre estudis post-obligatoris a l’apartat Orienta’t i al web Estudiar a Catalunya.

VAGA D’ESTUDIANTS, 26 D’ABRIL

Benvolgudes famílies,

Els representants de l’alumnat han informat que, d’acord amb la convocatòria de vaga proposada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per al proper 26 d’abril, han decidit secundar-la.

Cal que sàpiguen que l’alumnat de postobligatori (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la. L’alumnat de 3r i 4t d’ESO igualment pot acollir-s’hi al dret de vaga, però amb la justificació dels pares. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe.

PREINSCRIPCIÓ Curs 18-19

Els passats dies 9 i 10 d’abril vam celebrar unes noves Jornades de Portes Obertes per donar la benvinguda a tots els alumnes que cursaran 1r d’ESO al nostre centre. Tota la informació de la trobada està al següent enllaç:

http://agora.xtec.cat/iesroquetes/general/jornades-de-portes-obertes/

També teniu accés als documents i normatives escaients a la preinscripció d’ESO al web de la Generalitat: Estudiar a Catalunya i Document de preinscripció curs 18-19 (per descarregar)

JORNADES D’IDENTITAT DIGITAL

Aquest dimarts que ve (17 d’abril) a les 19:00h se celebrarà la cloenda de les Jornades d’Identitat Digital amb una presentació, per part dels alumnes de diferents grups d’ESO, adreçada als pares, i la intervenció dels Mossos d’Esquadra. Esteu tots convidats! Invitació Xerrada Identitat Digital

PORTES OBERTES Curs 18-19

Els propers dies 9 i 10 d’abril celebrarem unes noves Jornades de Portes Obertes per donar la benvinguda a tots els alumnes que cursaran 1r d’ESO al nostre centre. La trobada es farà a la Sala d’Actes i tot seguit us oferirem un recorregut guiat per les instal·lacions. L’horari previst és el següent:

DIA 9:    15:15 Alumnat de Roquetes      19:00 Pares i mares de Roquetes

DIA 10:  19:00 Alumnat, pares i mares de la resta de poblacions adscrites.

REUNIÓ PARES VIATGE FINAL ETAPA

El proper dimecres dia 11 d’abril es farà una reunió de pares dels alumnes de quart que participen en el viatge final d’etapa. L’hora serà a les 19:00h a la sala d’actes del centre. No hi falteu.

Presentació explicativa: MINICREUER 4t ESO

INFORMACIÓ PREMATRÍCULA PAU

La prematrícula per a la prova d’accés a la universitat (PAU) en la convocatòria de juny 2018 s’ha de formalitzar del 6 al 20 de març. Aquest tràmit es fa per Internet a https://accesnet.gencat.cat

Aquí trobareu la Guia informativa prematrícula PAU 2018, amb tot el procediment que s’ha de seguir per formalitzar la prematrícula: guia-informativa-prematricula-2018-alumnat-2n-batxillerat

També podeu consultar la presentació informativa del nostre centre Presentació-proves-accés-INS-Roquetes i la general facilitada per la Universitat en pdf Presentació-sessió-informativa-accés-universitats

INFORMACIÓ UNPORTAL

El dimecres 14 de març a les 18.30 es farà a la Sala d’Actes una sessió informativa per a les famílies dels alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat sobre el web d’informació acadèmica Unportal, el web de l’Educació Superior a Catalunya.  És molt recomanable assistir-hi.

ESTEM DE DOL

Lamentem informar-vos que aquesta tarda del 8 de març ha mort el nostre molt estimat company Joan Carles Ventura, professor de Geografia i Història del centre.

Expressem el nostre condol més sentit a la seva família i amics i us convidem a tots a participar en els actes de record i homenatge que s’organitzaran properament.

VAGA DEL 8 DE MARÇ

Benvolgudes famílies,

Arran de la convocatòria de vaga per al dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, us volem informar que:

 • Els delegats de l’alumnat del centre no han comunicat prèviament la seva intenció de secundar-la.
 • L’horari i totes les activitats previstes es mantenen. No obstant, alguna de les hores lectives dels vostres fills pot veure’s afectada en el seu contingut.
 • Durant la jornada es realitzaran diversos actes per reinvindicar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a tots els àmbits.
AJUTS DESPLAÇAMENT

Ajuts individuals de desplaçament per a l’alumnat matriculat en centres educatius de la comarca del Baix Ebre sostinguts amb fons públics durant el curs 2017-2018.Si esteu interessats, podeu passar a recollir les bases i la sol·licitud per la secretaria del centre. La presentació de les sol·licituds s’ha de fer al Consell Comarcal del Baix Ebre entre l’1 de febrer i el 28 de febrer.

VAGA GENERAL 8 DE NOVEMBRE

Segons les notícies de què disposem fins ara, a data 7 de novembre, hi ha una VAGA GENERAL convocada per diverses organitzacions sindicals i dirigida al conjunt dels treballadors i treballadores de Catalunya. Us adjuntem en pdf un full informatiu: Informació sobre la vaga 08.11.17

No obstant això, avui caldrà estar pendent de la resposta al recurs presentat per Foment del Treball davant el TSJC sobre la possible il·legalitat d’aquesta convocatòria de vaga.

CONVOCATÒRIA DE VAGA D’ESTUDIANTS

Benvolgudes famílies,

Els representants de l’alumnat han informat que, d’acord amb la convocatòria de vaga proposada pel Sindicat d’estudiants dels Països Catalans per al proper 26 d’octubre, han decidit secundar-la.

Cal que sàpiguen que l’alumnat de postobligatori (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la. L’alumnat de 3r i 4t d’ESO igualment pot acollir-s’hi al dret de vaga, però amb la justificació dels pares. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe.

DEVOLUCIONS DE LLIBRES

El dia 27 d’octubre de 2017, de 9:00h a 11:30h del matí, es farà el retorn dels diners corresponents a les devolucions dels llibres. És imprescindible portar els papers de la comanda i de pagament per poder fer el retorn.

CONSULTA OBERTA

Podeu demanar aquest servei del programa Salut i Escola el 1r i 3r dimarts de cada mes per consultar tot allò que faci referència a la vostra salut:

 • alimentació,
 • problemes del son,
 • sexualitat,
 • estat d’ànim…

IMPORTANT! Cal apuntar-se prèviament a Consergeria. La consulta és absolutament confidencial.

REUNIONS D’INICI DE CURS

El proper dijous, 5 d’octubre de 2017, hi haurà la reunió informativa d’inici de curs per a tots els pares i mares d’alumnes amb els tutors de cada curs. Serà a les 19:30 a les aules respectives de cada grup. La reunió per a les famílies dels alumnes de Cicles Formatius es farà a la biblioteca del centre.

Enquesta famílies de 1r d’ESO: Qüestionari de valoració

En acabar la reunió de tutors, l’AMPA convoca els pares i mares socis a les 20:30, a la Sala d’Actes del centre.

Us hi esperem a tots!

COMUNICAT DEL CENTRE

L’Institut Roquetes manifesta la seva repulsa total cap a l’ús de la violència que es va produir ahir durant la jornada de l’1 d’octubre per part de les forces de seguretat, absolutament injusta i desproporcionada, la qual es va viure de forma especialment sagnant al nostre municipi.

Des del centre encoratgem els partits polítics i la ciutadania a defensar les seves idees polítiques mitjançant el diàleg i a cercar sempre la resolució pacífica i democràtica dels conflictes.

VAGA GENERAL 3 OCTUBRE

Us informem que diverses organitzacions sindicals i entitats de la societat civil han convocat, per al dimarts 3 d’octubre, una jornada de vaga general dirigida a tots els treballadors i treballadores de Catalunya. En compliment dels serveis mínims, el centre romandrà obert, però no podem garantir la realització de les activitats habituals. Teniu més informació en la següent carta informativa: Carta als pares vaga general

CONVOCATÒRIA DE VAGA 28 DE SETEMBRE

Benvolgudes famílies,

Els representants de l’alumnat han informat que, d’acord amb la convocatòria de vaga proposada pel Sindicat d’estudiants dels Països Catalans per al proper 28 de setembre, han decidit secundar-la.

Cal que sàpiguen que l’alumnat de postobligatori (batxillerat i cicles) pot fer vaga sense haver de justificar-la. L’alumnat de 3r i 4t d’ESO igualment pot acollir-s’hi al dret de vaga, però amb la justificació dels pares. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir a classe.

LLIBRES DE TEXT CURS 2017-18/ FIRA DE 2a MÀ

Podeu consultar tot el llistat dels llibres de text al web i a les cartelleres de l’institut. Al centre també disposeu de formularis per realitzar el procés dadquisició dels llibres a través de l’AMPA. El dia 6 d’octubre és la data límit per fer la gestió de compres i vendes per l’AMPA.

A més, es farà una fira de compra-venda de llibres de lectura per l’alumnat d’ESO i batxillerat els propers dies 4, 5 i 6 d’octubre al menjador durant l’hora del pati. Les normes de la fireta i les llistes de lectures recomanades les podreu trobar aquí: Normes mercat lectures obligatòries, Llistat llibres mercat 17-18.

INICI DE LES CLASSES DEL CURS 2017-18

Les classes començaran dijous 14 de setembre. L’hora de presentació per a tothom és 8:15. L’alumnat d’ESO i Batxillerat entrarà pel pati del centre i l’alumnat de Cicles i FP Bàsica serà rebut a l’edifici de la Ibèrica. L’horari previst d’aquesta jornada és de 8:15 a 12:45El divendres 15 de setembre hi haurà classe amb horari normal (8:15 a 14:45) per a tots els cursos.

Que tingueu tots un molt  bon curs!

INFORMACIÓ SOBRE MATÈRIES ESPECÍFIQUES (ESO 17-18)

Les sol·licituds de 2n i 3r s’han d’entregar signades al centre el dia 6 o 7 de setembre de 10 a 11.

EXÀMENS EXTRAORDINARIS ESO I BATXILLERAT: 1 i 4 de setembre

Als documents adjunts teniu l’horari de les proves: a) Setembre ESO 2017 b)  Setembre BATXILLERAT 2017

COMUNICAT DEL CENTRE

L’Institut Roquetes condemna enèrgicament els recents atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, s’afegeix al dol per les víctimes dels atacs, ofereix tot el suport a les seves famílies i expressa la seva determinació de continuar defensant des de l’àmbit educatiu la pau, la justícia, la democràcia i els drets humans.

REUNIONS INFORMATIVES PER A LES FAMÍLIES

CURS 2017-2018

ENQUESTA DE SATISFACCIÓ per a les famílies: cliqueu aquí (fins el 20 de juliol)

CALENDARI D’ENTREVISTES AMB LES FAMÍLIES DE 1r ESO (del 17 al 19, matí)

 • 1r ESO Dimecres 12 de juliol a les 18.30 (Sala d’actes de l’institut)
 • 2n ESO Dimecres 12 de juliol a les 19.30 (Sala d’actes de l’institut)
 • 3r ESO Dijous 13 de juliol a les 18.30 (Sala d’actes de l’institut)
 • 4t ESO Dijous 13 de juliol a les 19.30 (Sala d’actes de l’institut)
 • BATXILLERAT Dijous 13 de juliol a les 19.30 (Biblioteca de l’institut)

PREINSCRIPCIÓ UNIVERSITÀRIA

En el document següent d’Accesnet trobareu tota la informació necessària per a fer la preinscripció per al curs 2017-18 a les universitats públiques catalanes:

Informacio-Preinscripcio-2017-Centres de Secundaria

LLIURAMENT DE NOTES FINALS: 26 de juny

9.00 Alumnat de 4t d’ESO. Haureu de demanar l’expedició del títol d’ESO en recollir els butlletins.

10:00 Resta de cursos.

FESTA DE GRADUACIÓ 2017birretes

El director de l’Institut Roquetes us convida a assistir a l’acte d’entrega del 12è Premi-Beca Institut Roquetes i de les Orles als alumnes que finalitzen l’etapa d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que tindrà lloc al pati del centre el proper dia 21 de juny de 2017 a les 20.00 h.

Salutacions.

Manel Reverté Ferré

CRÈDIT DE SÍNTESI I TDR: 14 a 21 de juny

L’alumnat de 1r a 3r d’ESO realitzarà el Crèdit de síntesi final de curs entre els dies 14 i 21 de juny. La sortida prevista per a 3r d’ESO (pel riu Ebre) es farà el dia 14 de juny, dimecres, i les de 1r i 2n d’ESO (al Port i al Delta, respectivament) es faran el dia 15 de juny, dijous.

Mentrestant, els alumnes de 4t d’ESO faran el seu Treball de Recerca al voltant dels nous Objectius de desenvolupament sostenible marcats per l’ONU el 2015.

PAU 2017: 13, 14 i 15 de junypau2017

Per a recordar tot el que es necessita per fer els exàmens, descarregueu-vos aquest document: Instruccions-alumnes-PAU-2017

A més, al Canal Universitats trobareu informació actualitzada sobre les PAU: WEB DEL DEPARTAMENT (PAU 2017)

ACTIVITATS DE RECUPERACIÓ: 9, 12 i 13 de juny

Les activitats de recuperació de 1r a 4t d’ESO es realitzaran durant aquests tres dies. En el document enllaçat teniu els horaris i les aules on es faran aquestes activitats. La resta d’alumnat seguirà fent l’horari ordinari. Horari de les activitats de recuperació

MATRÍCULA DE LES PAU 2017: 17 de maig a 1 de juny

Els alumnes hauran d’entrar al portal Accesnet (https://accesnet.gencat.cat) per tal de formalitzar la matrícula per a la convocatòria de juny 2017. Per a saber totes les dades necessàries, descarregueu-vos aquest document: INFORMACIÓ-MATRÍCULA-PAU-CONVOCATÒRIA-JUNY-2017

A més, al Canal Universitats trobareu informació actualitzada sobre les PAU: WEB DEL DEPARTAMENT (PAU 2017)

PREINSCRIPCIONS CURS 2017-18: 16 al 24 de maig

BATXILLERAT: 

Guia nou alumnat de Batxillerat 17-18Presentació en Prezi del Batxilleratteenager-student

Sol·licitud de preinscripció (pdf) Codi INS Roquetes 43008420

ITINERARIS 2017-181r de Batxillerat 17-18; 2n de Batxillerat 17-18

CFGM D’IMATGE PERSONAL: 

Diptic informatiu CICLES 17-18Presentació en Prezi dels Cicles

Sol·licitud de preinscripció a cicles GM (pdf)

Més informació general sobre estudis post-obligatoris a l’apartat Orienta’t i al web Estudiar a Catalunya.

portes obertes3

XERRADA SOBRE INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

El proper dimecres 19 d’abril, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la sala d’actes una xerrada per a tothom que porta per títol “Cabeza y corazón: cómo utilizamos nuestra inteligencia emocional” a càrrec de l’educador i especialista en aprenentatge i comunicació Juan Manuel Vera.

La xerrada està adreçada sobretot als alumnes de 4t d’ESO i batxillerat i a les seves famílies, però pot resultar d’interès per a la resta de famílies i de l’alumnat, per això convidem tothom a assistir-hi. Tindrà una duració aproximada d’una hora i mitja.

XERRADA SOBRE L’AGRESSIVITAT

El proper dimecres 5 d’abril, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la sala d’actes una xerrada per a les famílies sota el títol “Agressivitat: l’emoció i el conflicte” dins del marc del programa Órdago.

Tot i que està adreçada bàsicament als pares i mares de l’alumnat de 2n d’ESO, pot resultar d’interès per a la resta de famílies i per això us convidem a assistir-hi. Serà a càrrec de Núria Bel Pérez i tindrà una duració aproximada d’una hora i mitja.

PREINSCRIPCIÓ (Alumnat nou d’ESO el curs 17-18)

Dates de preinscripció a ESO: del 23 de març al 4 d’abril.Teniu un resum de la informació de les Jornades de Portes Obertes celebrades els passats dies 13 i 14 de març als següentportes-obertess enllaços:

GUIA PER AL NOU ALUMNAT DE 1r d’ESO 17-18 (document en pdf)

Presentació de la jornada de portes obertes en Prezi

Enllaç web Que estudiar i document de preinscripció (document en pdf)

AVÍS DE LA SECRETARIA DE SALUT PÚBLICA

Els darrers dies s’han confirmat alguns casos de parotiditis (galteres) en alumnes dels instituts de Tortosa i Roquetes. D’acord amb el protocol de prevenció i control de la parotiditis del Departament de Salut, cal recomanar la vacunació als contactes freqüents d’un cas, nascuts després de l’any 1966, que NO estiguin vacunats i que NO hagin passat la malaltia.

Mitjançant l’escrit adjunt, us informem de les recomanacions per prevenir aquesta malaltia transmissible, en el supòsit que els vostres fills no estiguin vacunats o que iniciïn simptomatologia compatible.

Carta_escoles-Baix_Ebre

CARTA DE LA SECRETARIA DE SALUT PÚBLICA

Carta adreçada als pares i mares dels alumnes de segon d’ESO referent a la campanya de vacunacions. Podeu llegir-la al següent enllaç.

INFORMACIÓ SOBRE LA JORNADA DE VAGA DEL DIJOUS 9 DE MARÇ

Els representants de l’alumnat ens han informat que, d’acord amb la proposta del Sindicat d’Estudiants conjuntament amb altres sindicats com CCOO, UGT, STES, CGT, CEAPA… i moviments de renovació pedagògica, han convocat vaga per al dia 9 de març de 2017.

Cal que sàpiguen que l’alumnat de postobligatori (batxillerat i cicles formatius) pot fer vaga sense haver de justificar-la. L’alumnat de 3r i 4t d’ESO igualment pot acollir-s’hi. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i té l’obligació d’assistir al centre.

Us informem també  que les organitzacions sindicals CCOO, FeSP-UGT, STEs-I, CGT, han convocat jornada de vaga del professorat per al dia 9 de març de 2017.

INFORMACIÓ SORTIDA YoMo 2 MARÇ

Us volem recordar els detalls de la sortida que es farà aquest dijous:

 • L’hora de sortida és a les 07:30 – Heu de portar els vostres fills al centre.
 • L’hora estimada d’arribada és a les 18:00 – Els haureu de venir a buscar.
 • Han de portar l’esmorzar i el dinar – L’oferta de restauració a la Fira de Barcelona és reduïda i cara.
 • Més informació sobre l’esdeveniment: http://www.mwcyomo.com/ca/

ATENCIÓ:

Els/Les alumnes que el curs 2015-2016 van acabar quart d’ESO i no van recollir l’historial acadèmic poden passar per la secretaria del centre a recollir-lo.

PROVES LLIURES PER OBTENIR EL GRADUAT EN ESO

Presentació de sol·licituds de l’1 al 14 de febrer. Més informació en aquest enllaç.

VACANCES DE NADAL

gorro-papa-noelMolt bones festes a tothom! Gaudiu d’aquests dies de ben guanyat descans i que tingueu un molt feliç any nou, ple de salut, pau i amor!

Ens retrobem el dia 9 de gener.

HORARI ESPECIAL DEL DIA 22
El proper 22 de desembre hem programat tota una sèrie d’actes acadèmics i culturals al voltant de la cultura de la pau; tallers, recitals, concerts, espais d’expressió… A més, farem una foto col·lectiva gegant per tal de celebrar el 20è aniversari de l’institut. A les 12 del matí s’entregaran les notes del trimestre i l’activitat lectiva acabarà a les 12:45.

Molt bones festes a tothom! Ens retrobem el dia 9 de gener.

SERVEI SALUT A L’ESCOLA

L’infermera Míriam Pérez passarà visita el proper dimarts dia 11 d’octubre des de les 11:30 fins les 13:45 a l’aula 016. Cal demanar hora prèviament a Consergeria.

REUNIONS D’INICI DE CURS

El proper dijous, 6 d’octubre de 2016, hi haurà la reunió informativa d’inici de curs per a tots els pares i mares d’alumnes amb els tutors de cada curs. Serà a les 19:30 a les aules respectives de cada grup. La reunió per a les famílies dels alumnes de Cicles Formatius es farà a la biblioteca del centre.

En acabar la reunió de tutors, l’AMPA convoca els pares i mares socis a les 20.30, a la Sala d’Actes del centre.

Us hi esperem a tots!

INICI DE LES CLASSES DEL CURS 2016-17

Les classes començaran el proper dilluns, dia 12 de setembre. L’hora de presentació és a les 8:15. L’alumnat d’ESO i Batxillerat entrarà pel pati del centre i l’alumnat dels Cicles i FP Bàsica serà rebut a l’edifici de la Ibèrica. L’horari previst d’aquesta jornada és de 8:15 a 13:00.

El dimarts 13 de setembre hi haurà classe amb horari normal (8:15 a 14:45) per a tots els cursos.

TRIA DE LA MATÈRIA ESPECÍFICA DE 2n i 3r d’ESO

Els alumnes de 2n i 3r d’ESO han de triar la matèria específica per al curs 16-17. Poden baixar-se el full de tria des de la web o venir al centre a buscar-ne un per emplenar des de l’1 al 6 de setembre. El dia 7 de setembre de 10.00 a 12.00 hores hauran de lliurar el full de la tria de l’específica a la biblioteca.

L’oferta de les matèries específiques és: Matèries 2n d’ESO, Matèries 3r d’ESO

Els fulls de tria de l’específica són: 2n d’ESO, 3r d’ESO (aquest full és el que s’ha de lliurar el dia 7 de setembre)

Els alumnes de 1r d’ESO faran la tria de la matèria específica els dies 12 i 13 de setembre. El dia 12 de setembre els alumnes tindran l’oferta i el full de tria per poder emplenar-lo a casa i el portaran signat per la família el dia 13 de setembre.

HORARIS DELS EXÀMENS EXTRAORDINARIS (1 i 2 de setembre)
Setembre ESO 2016 (document en pdf)
Setembre Batxillerat 2016  (document en pdf)

REUNIONS LLIBRES CURS 2016-2017

L’AMPA i la Direcció del centre comuniquen a les famílies que les reunions per a explicar els llibres per al curs 2016-2017 seran segons el següent calendari:

Dijous dia 21 de juliol a la Sala d’actes

Horari:

18:30 Segon d’ESO
19:15 Tercer d’ESO
20:00 Primer d’ESO

Dimarts dia 26 de juliol a la Sala d’actes

Horari:

19:00 Quart d’ESO
19:30 Primer i segon de Batxillerat

Podeu consultar les llistes de llibres en el següent enllaç: Llibres de text 2016-17

PREINSCRIPCIÓ UNIVERSITÀRIA 2016

El termini de la convocatòria de juny 2016 per accedir a les set universitats públiques de Catalunya i a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya serà del 6 de juny a l’1 de juliol. Com cada any, la preinscripció es fa per Internet, a l’adreça https://accesnet.gencat.cat.

Consulteu el següent document per tenir tota la informació:Informació Preinscripció Universitària 2016

Totes les dades sobre el procés (tràmits, terminis, estudis amb prova d’aptitud personal, vies d’accés, documentació necessària, taules de ponderació, procediment d’assignació de places, dates de matrícula universitària, entre d’altres) es poden consultar també al web de la Secretaria d’Universitats i Recerca: http://universitatsirecerca.gencat.cat

ACTE DE GRADUACIÓ 2016

El proper divendres dia 17 de juny, a les 20 hores, tindrà lloc al Pavelló Esportiu Municipal l’acte de Graduació dels alumnes que han finalitzat 4t d’ESO, 2n del Cicle de Perruqueria i 2n de Batxillerat. En acabar, l’AMPA ha preparat una festa pels alumnes graduats que es celebrarà a l’institut.

L’acte oficial del pavelló es tancarà amb l’himne Gaudeamus igitur, del qual us recordem aquí la lletra i la música: Gaudeamus Igitur (clicar enllaç)

Us hi esperem a tots: autoritats, professors, pares, amics i estudiants!

REUNIÓ AMB L’ALUMNAT DE 2n de BATXILLERAT QUE VA A LES PAU

El divendres 10 de juny, a les 11.45h, a la sala d’actes, hi ha convocada una reunió amb tots els alumnes de 2n BAT que faran les PAU per comentar-los detingudament el document adjunt, revisar telèfons de contacte i ultimar alguns consells per als dies dels exàmens:Instruccions alumnes 2016

Més informació sobre les proves a la pàgina del Departament d’Universitats i Recerca:

Proves d’Accés a la Universitat

MATRÍCULA DE LES PAU 2016

Del 20 de maig al 2 de juny els alumnes podran entrar al portal Accesnet (https://accesnet.gencat.cat) per tal de formalitzar la matrícula a les PAU per a la convocatòria de juny 2016.

Per a tenir totes les dades necessàries, descarregueu-vos el següent document: INFORMACIÓ-MATRÍCULA-PAU-CONVOCATÒRIA-JUNY-2016 A més, al web del Departament d’Universitats i Recerca trobareu tota la informació actualitzada sobre les PAU, així com altres enllaços d’interès: WEB DEL DEPARTAMENT (PAU 2016)

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT I CICLES CURS 2016-2017

Es farà del 18 al 25 de maig de 2016. Als següents enllaços trobareu tota la informació oficial del Departament sobre la preinscripció i el procés de matriculació dels vostres fills, així com els terminis per fer els diferents tràmits. El codi del centre és 43008420.

a) Per més informació sobre Batxillerat, cliqueu aquí. (Descarregar el full Preinscripció-de-batxillerat-2016)

b) Per més informació sobre Cicles, cliqueu aquí. (Descarregar el full Preinscripció-cicles-fp2016)

Si voleu informació més concreta sobre el nostre centre, aneu als següents enllaços:

a) Itineraris de Batxillerat: 1r Batxillerat 2016-17, 2n Batxillerat 2016-17/ Presentació en Prezi Batxillerat;

b) Diptic CICLES Imatge Personal 2016 / Presentació en Prezi CFGM.

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA ESO CURS 2016-2017

Del 30 de març al 7 d’abril de 2016. Al següent enllaç trobareu tota la informació oficial del Departament sobre la preinscripció i el procés de matriculació dels vostres fills, així com els terminis per fer els diferents tràmits: cliqueu aquí. El codi del centre és 43008420.

Per descarregar el full de preinscripció cliqueu aquÍ: Sol·licitud ESO català

Si voleu informació més concreta sobre l’admissió d’alumnat a 1r d’ESO al nostre centre, cliqueu aquí.

XERRADA SOBRE L’ADOLESCÈNCIA

El proper dimecres 6 d’abril, a les 7 de la tarda, tindrà lloc una xerrada per a les famílies sota el títol “Com sobreviure a un adolescent” dins del marc del programa Òrdago. Tot i que està adreçada bàsicament als pares i mares de l’alumnat de 2n d’ESO, pot resultar d’interès per a la resta i per això us convidem a assistir-hi.

PORTES OBERTES (ALUMNAT QUE FARÀ 1r d’ESO EL CURS 16-17)

Els propers dies 8 i 9 de març farem les Jornades de Portes Obertes amb aquest horari:

DIA 8: 15:15 Alumnat de Roquetes 19:30 Pares i mares de Roquetes

DIA 9: 19:30 Alumnat, pares i mares de la resta de poblacions adscrites.

Si voleu tota la informació de la trobada, consulteu els següents documents:

GUIA PER AL NOU ALUMNAT DE 1r d’ESO 16-17

Presentació de la jornada de portes obertes en Prezi

REUNIÓ de PARES (ALUMNES de 2n de BATXILLERAT)

Dia: 15 de febrer Hora: 19.00h Lloc: Sala d’actes de l’institut

Us comuniquem que del 17 al 29 de febrer estarà obert el termini de prematrícula de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2016, a l’adreça: http://accesnet.gencat.cat Més informació, aquí.

REUNIÓ de PARES d’ALUMNES QUE VAN AL VIATGE DE 4t d’ESO

Dia: 18 de febrer Hora: 19.00h Lloc: Sala d’actes de l’institut.

TÍTOLS D’ESO I BATXILLERAT

A la secretaria del centre estan els títols de batxillerat dels alumnes de les següents promocions: 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, i 2013-2014.

També estan els títols d’ESO de les següents promocions: 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 i 2012-2013.

Els podeu passar a recollir qualsevol dia de la setmana en horari de mati 8.30h a 13.30h i també els dilluns i dimecres en horari de tarde 15.30h a 17.30h.

CONVOCATÒRIA DE REUNIÓ PER ALS PARES

El proper dijous, 8 d’octubre de 2015, hi haurà la reunió informativa de principi de curs per a tots els pares i mares d’alumnes amb els tutors de cada curs. Serà a les 19:30 a les aules respectives de cada grup i nivell. La reunió per als pares d’alumnes de Cicles Formatius es farà a la biblioteca del centre.

En acabar, sobre les 20:30, es farà la reunió de l’AMPA.

Us hi esperem a tots!

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PER ALUMNES AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS (NEE)

Podeu demanar informació a la secretaria del centre o fer la tramitació electrònica de la sol·licitud. L’accés a la tramitació electrònica la trobareu en el següent enllaç: https://sede.educacion.gob.es/tramite/login/inicio.jjsp?idConvocatoria=568

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 30 de setembre. En el següent enllaç Convocatoria.-NEE-15-16 podeu consultar totes les dades referents a la convocatòria.

Instrucciones_Educación_esp_15_16
Sol·licitud  Impreso_Educación_esp_15_16 (tot i que es recomana fer-ho de forma electrònica)

CONVOCATÒRIA DE BEQUES PER A ESTUDIS POSTOBLIGATORIS

Podeu demanar informació a la secretaria del centre o fer la tramitació electrònica de la sol·licitud. L’accés a la tramitació electrònica la trobareu en el següent enllaç: https://sede.educacion.gob.es/tramite/login/inicio.jjsp?idConvocatoria=574

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 30 de setembre. En el següent enllaç Convocatòria-Beques-General-2015-16 podeu consultar totes les dades referents a la convocatòria.

PROCÉS EXTRAORDINARI DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA DE CFGM DE SETEMBRE

Trobareu tota la informació en el següent enllaç: Preinscripció-cicles-setembre-2015

ATENCIÓ: TÍTOLS DE BATXILLERAT

Els alumnes que van acabar el batxillerat el maig de 2012 ja poden passar per la secretaria del centre a recollir el títol.