L’Institut Joan Amigó visita l’InfoK

Què són els mitjans de comunicació? Com organitzen els continguts? Qui escull les notícies que ens arriben?

Aquestes i moltes altres preguntes que ens havíem fet a classe les vam poder contestar gràcies a la visita que el centre va fer a les instal·lacions de TV3, situades a Sant Joan Despí. La guia que ens va atendre ens va explicar que els quatre edificis principals ocupen 35.000m2 de les 4,5 hectàrees totals. La primera sorpresa que ens vam trobar va ser la salutació de l’Espartac Peran que va accedir a fer-se una selfie amb tots nosaltres i ens va explicar que ara treballa de guionista del programa Al cotxe, que vam veure quan ja marxàvem.

El primer edifici en el que vam entrar té muntats els platós dels programes que actualment estan en graella com el Telenotícies, el FAQS o l’Està passant. Vam descobrir el magatzem on guarden i reutilitzen tots els decorats com el dels Super3, vam entrar a la realització i gestió dels programes on hi ha un munt de monitors i cadascun te la seva funció. El regidor s’encarrega de distribuir les imatges i dona les ordres finals perquè tot arribi en condicions a les nostres llars. Al llarg de les tres hores que va durar la visita ens vam creuar i saludar amb periodistes de la casa com l’Eloi Cordomí , l’home del temps, al qui vam demanar molt educadament per què no havia nevat a L’Espluga. Els altres edificis contenien les unitats mòbils a punt per sortir en el moment que arribava la necessitat de cobrir una noticia que acabava de passar, la redacció i la zona de vestuari i maquillatge.

Finalment, ens esperaven els conductors de l’espai InfoK que ens van explicar la selecció de noticies, l’enfocament que en fan degut al públic al qual es dirigeixen, el plató amb un croma i la funció de tot el tema digital, de gran importància en el muntatge del programa. L’InfoK és un programa dirigit a nois i noies de 8 a 12 anys que volen estar informats i conèixer l’actualitat, i es pot veure de dilluns a dijous a les 19,30h. en directe pel canal Super3. Consta de diferents seccions com l’inforeporter, l’infoekonomia, llibres, propostes, experiments científics i especials. Dura aproximadament dotze minuts i el seu nom prové de ser l’informatiu de l’antic canal K3. A Europa hi ha pocs països que tinguin un informatiu per aquesta franja d’edat i és
interessant seguir-lo per començar a habituar als nois i noies a ser conscients de la realitat que els envolta, explicada expressament per a ells.

Eulalia Serra, Rosa Casals i Núria Ribes
Professores de Llengües

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>