Educació per la mobilitat segura

A tutoria, dins l’eix temàtic de valors, a 3r i 4t d’ESO oferim als nostres alumnes una proposta pedagògica que els ajudi a adquirir conductes segures desenvolupant una actitud de respecte cap als altres mentre es moguin per l’espai públic a peu, en bicicleta, patinet o ciclomotor. La mobilitat responsable comença per un mateix si volem aconseguir rebaixar la sinistralitat a les nostres vies. Amb l’ajuda del Servei Català de Trànsit que ens proporciona uns professionals que s’apropen al nostre centre i un material per poder fer les pràctiques de conducció, es duen a terme dues sessions que contenen explicacions teòriques sobre desplaçaments, senyals, civisme, tolerància o respecte a la resta de ciutadans juntament amb la pràctica, al pati del nostre centre, en conducció de ciclomotors.

El control emocional i la capacitat d’afrontar els riscos i problemes fomenta una actitud positiva davant la flexibilitat de plantejaments d’una realitat on cal prendre eleccions ràpides i saber com cal comportar-se en determinats moments. L’autonomia i la iniciativa personal són competències bàsiques dins el comportament viari que ajuden a responsabilitzar-nos de les decisions adoptades. Podem provocar accidents tant anant a peu com al volant si desconeixem les normes bàsiques de convivència. Si bé l’atzar juga també un paper en la nostra vida, controlem el que està a la nostra mà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>