El camí – Recurs per a la gestió de la ràbia!

Compartim amb vosaltres el recurs de gestió emocional que fem servir a les aules de 3r. L’hem anomenat el camí i és ideal per treballar totes aquelles emocions que formen part de la ira com: la còlera, l’odi, la frustració, certs tipus de nerviosisme, agressivitat, irritació, la rancúnia, l’antipatia, la venjança, etc.

L’objectiu principal d’aquest recurs, a part d’ajudar-los a posar consciència de les seves pròpies emocions i saber com regular-les, és poder facilitar-los un camí cap a la seva pròpia autonomia emocional, aspecte essencial pel seu desenvolupament personal.

A l’aula ens està fent molt servei!

Si us interessa utilitzar-la a casa, només heu de llegir la següent informació.

QUAN UTILITZAR-LA?

En qualsevol moment del dia que, la persona en qüestió, pugui sentir una emoció de ràbia intensa (o una de les emocions que se’n deriven).

COM UTILITZAR-LA?

Cal seguir els passos descrits en la imatge, anant de parada en parada (o de semàfor en semàfor):

 • PARO I RESPIRO
 • SENT / PENSA (construeixo el discurs intern)
 • COMUNICA

A través d’aquestes tres parades, anirem fent passos que ens portin fins a la calma.

Hi haurà moments que ens serà més fàcil d’aconseguir i d’altres en què, a part de comunicar com ens sentim, potser haurem d’aplicar també algun recurs complementari.

El més important però és ser benevolents amb nosaltres si algun dia la cosa no surt bé perquè, tot i que es pot aprendre en entorns sota pressió, millor si ho fem amb la motivació d’obtenir el nostre propi benefici i el de qui ens envolta. 

CONSELLS

 • Molt important que el primer pas es pugui realitzar en un espai on la persona pugui estar sola sense la pressió d’algú que l’atabali a preguntes. 
 • Al principi, a l’hora d’utilitzar el que s’anomena com ajuda pel cervell, famílies i nens/es podeu construir junts el diàleg que segueix aquest patró:
  • Em sento…
  • Quan fas…
  • M’agradaria que…
  • Jo assumeixo que
 • També és important que podeu tenir aquest recurs en diferents llocs de la vostra llar: l’habitació dels vostres fill/es, sala d’estar, cuina, etc; llocs on hi passeu les vostres estones. 

CONTRAINDICACIONS

No n’existeix cap. Es pot fer servir sempre que es vulgui i els cops que es vulgui.

 

–> Us deixem la imatge que tenim penjada a l’aula:

Equip de tercer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>