A 1r pintem Vincent van Gogh

Els nens i nenes de 1r hem treballat el pintor Vincent van Gohg a tallers de visual i plàstica. Els dijous a la tarda fem Art i cada setmana canviem la tècnica: modelatge, dibuix, pintura i manualitats. Quan pintem sempre prenem per referència un pintor / pintora o un període de la història de l’art: art rupestre, art de l’Antic Egipte, Modigliani,  Leonardo da Vinci, Warhol, etc. La història de l’art ens inspira la nostra creativitat.

Hem treballat tres pintures de Van Gogh: Els girasols (1889), Vaixells a la platja (1888) i La nit estrellada (1889). Hem dibuixat i hem pintat amb colors témperes i ceres. Tot i que semblants, cada nen i nena hi posa el seu caràcter i personalitat en la seva obra inspirada en Van Gogh.

Podeu gaudir de les obres clicant aquí.

Vincent van Gogh és un dels pintors més famosos. Va néixer el 30 de març de 1853. Es va translladar al sud de França, on va morir el 1890. Va morir ben jove, només tenia 37 anys. Fou un pintor postimpressionista holandès,  autor d’uns 900 quadres (27 d’aquests autoretrats) i uns 1.600 dibuixos.  Van Gogh fou un pioner de l’expressionisme. Malgrat la qualitat de l’obra, calgué esperar a la seva mort perquè els mèrits li fossin reconeguts i es convertís en una gran figura de la pintura. Tingué una gran influència en l’art del segle XX.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>