Viatgem de 5è

Els alumnes de 5è  duem a terme el “Viatgem”.

Aquesta dinàmica consisteix en que, setmanalment, un nen ha de buscar una fotografia d’un lloc de Catalunya on hagi estat o on li agradaria anar. Aquesta fotografia queda penjada a la plataforma Google Classroom. La resta de la classe ha d’endevinar , o investigar, a quin lloc ha viatjat, ha de comentar el nom del lloc, la ciutat o el poble, la comarca i la província a través d’un comentari o una tasca privada al tutor (sense que la resta de l’alumnat ho vegi). El nen o nena que aquella setmana viatja ha de preparar una exposició sobre el lloc utilitzant el mitjà que vulgui (una presentació Powerpoint, una manualitat, un mural, etc).  Un cop realitzada l’exposició, la resta d’alumnat té un passaport on consten els municipis i comarques que van identificant. Si els alumnes encerten el lloc reben un segell pel seu passaport. A més, en un mapa mut han de situar el lloc on s’ha viatjat aquella setmana. 

El viatgem és un petit treball de recerca, ubicació i presentació que permet als alumnes conèixer diferents llocs de Catalunya així com les províncies, comarques i pobles. Els nens se senten protagonistes durant aquella setmana i poden triar un lloc que els agradi o que els porti bons records. Considerem que és una manera lúdica de familiaritzar-se amb el mapa de Catalunya i aprendre el nom d’algunes comarques i capitals provincials.

També pensem que el viatgem és una de les moltes eines digitals que utilitzem a 5è per tal que els alumnes manipulin l’ordinador i aprenguin a cercar, seleccionar, processar i enregistrar la informació.

Seguirem visitant molts llocs tots plegats sense la necessitat de sortir de l’aula!

Per veure més fotografies sobre el projecte clica sobre la imatge

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>