Objectiu 2. Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible.
Amb aquest objectiu es vol assegurar que tothom tingui accés a una bona alimentació i aconseguir, no més tard del 2025, acabar amb totes les formes de malnutrició.
Que la producció agrícola augmenti fins a duplicar-se, però que sigui respectuosa amb el medi ambient i cada vegada més capaç de resistir adversitats climàtiques. Que augmentin els ingressos dels petits productors/res aconseguint que tinguin un bon accés als recursos necessaris per fer-ho possible. Que la diversitat genètica de les llavors i els animals estigui assegurada mitjançant bancs específics per fer-ne una bona conservació i ús.
“Menja’ns a la primavera, a l’estiu, a l’hivern i a la tardor”
Uns llibres divertits per animar-nos a menjar fruites i verdures i fomentar un consum responsable. Ens trobem informacions sobre els seus cultius, les seves propietats dietètiques, quina és la millor època per consumir-ne. Si mengem productes de temporada ens assegurem que siguin més frescos i saludables, més econòmics i més propis de la nostra cultura i tradició gastronòmica. Es vol remarcar la importància del consum de temporada i de proximitat amb tot de curiositats i dades pràctiques que ens engresquen a posar-ho en pràctica.
“El ratolí i la muntanya” (Antonio Gramsci, Laia Domènech)
Un conte escrit fa gairebé 100 anys i ara editat de nou amb unes boniques il·lustracions que ens faran reflexionar al voltant de l’explotació de les terres de cultiu i dels boscos gràcies a les idees d’un ratolí en un poblat devastat per la fam.