Quins processos possibiliten l’arribada d’oxigen a tot el cos?

Continuem creixent i cada vegada estem més encuriosits i encuriosides per tot allò que passa al nostre voltant i, sobretot, dins el nostre cos.

Coneixem a l’Adira, la nostra nova amiga excursionista. La seva família és una apasionada de la natura i sempre que poden planifiquen activitats. L’última a la que varen assistir va ser veure el documental “Noies al cim” de Javier Álvaro i Fernando Guerra on s’explicava una història molt especial que té a veure amb el somni del portador més famós del Baltistan (Pakistan), Abdul Karim.

Transmet la seva passió per les altes muntanyes a tres de les seves netes que van decidir escalar les muntanyes més altes de la serralada del Karakorum. La història  parlava de la lluita per aconseguir la plena igualtat entre dones i homes en aquesta zona del món.

Un dels aspectes que més va impactar a l’Adira va ser que explicava que els i les  excursionistes d’alta muntanya es queden sense oxigen com més alt pugen i que podien tenir mal de muntanya. Si a la muntanya és on més oxigen hi ha, com pot passar això? La muntanya et pot fer mal?

L’Adira i la seva mare volen tornar al Baix Ebre, al Mont Caro (1441 m), però la mare li comenta que té formiguejos a les cames i que se li adormen. A més, es nota la pell molt seca i té moltes rampes. També se n’adona que no respira del tot bé.

Quina podria ser la causa d’aquests símptomes? Podrien tenir relació amb la respiració? Podrà tornar a fer excursionisme la seva mare?

Tota curiosa i expectant, ja tenim a l’Adira investigant. Ajudem-la a trobar respostes a aquestes i a moltes més preguntes en el nou projecte anomenat:

Quins processos possibiliten l’arribada d’oxigen a tot el cos?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>