Informacions

                          

El procés de preinscripció s’iniciarà durant la primera quinzenal d’abril.

Us anirem informant…

Dissenyem polígons amb Pro-bots!

Els alumnes de 5è de primària estan treballant els angles (classificació, construcció, figures geomètriques…) i avui hem pogut fer una pràctica de robòtica educativa amb el Pro-Bot, un robot que permet la seva programació a través de les instruccions o seqüències d’ordre que nosaltres li donem. Els ha estat molt útil per treballar els polígons i fer dibuixos, com ara el quadrat i el triangle.

Els ha agradat molt aquesta sessió de robòtica perquè és una manera molt innovadora i atractiva per adquirir els coneixements , ja que tots i totes han estat molt participatius i molt motivats per entendre tot el que fa referència als angles. 

Aquí us deixem una petita mostra de l’interès i curiositat que han demostrat a l’aula.

 

Projecte Smart Clasroom

 La nostra escola ha estat seleccionada entre molts centres de Catalunya per participar en el projecte de recerca Smart Classroom (aula intel·ligent) liderat per la Universitat Oberta de Catalunya i amb la col·laboració d’altres universitats com la UB i la UVIC.

El projecte es contextualitza en els avenços experimentats en l’àmbit de l’educació, per l’aparició de noves propostes i estratègies pedagògiques que requereixen posar atenció preeminent en la investigació sobre quins són els canvis que hauria d’experimentar la configuració i l’organització de l’espai d’aprenentatge.

A partir del dia 21 de febrer fins el mes de juny del 2018 treballarem conjuntament l’equip de professionals de l’escola amb investigadors/es de les difererents universitats a per dissenyar nous espais d’aprenentatge que implementarem i avaluarem el proper curs 2018-2019

El disseny estarà centrat en tres dimensions:

 • Ambiental : centrat en l’alumne/a (benestar i aprenentatge).
 • Pedagògic: centrat en els principis d’aprenentatge basats en la recerca científica.
 • Digital : centrat en l’aprenentatge i la presència “invisible” de les eines i entorns digitals.

Aquest projecte, que va acompanyat d’una important dotació econòmica, significarà avançar en un dels pilars de la nostra escola,atendre la diversitat oferint nous entorns d’aprenentge on els/les nostres alumnes siguin els/les protagonistes i esdevinguin ciutadans i ciutadanes competents del segle XXI.  + INFO

Taller d’experts i expertes.

Els nens i nenes de P4, Les guitarres, Les trompetes i Les bateries fan l’activitat setmanal de Taller d’ experts i expertes.

En aquest taller  pares i mares tenen la oportunitat de compartir amb fills/es i els seus companys i companyes allò que saber fer molt bé!

És una activitat molt enriquidora que gaudeixen moltíssim!

Aquí teniu una petita mostra del Taller. 

RUA DE CARNAVAL 2018

 

La gran implicació de pares i mares de l’escola va fer possible la nostra participació a la Rua de Carnaval de la ciutat.

Sota la temàtica Bussejant sota el mar, amb els missatges de La brossa destrossa i El mar és per disfrutar i no per embrutar, més de 200 famílies van sortir el dissabte 9 de febrer amb unes originals disfresses elaborades amb material reciclat.

Hem d’agrair especialment la col·laboració de les mares i els pares d’alumnes de sisè curs que van treballar de valent organitzant totes les tasques a desenvolupar ( disseny de disfresses, decoració, pintura, música i coreografia…)  i sobretot l’ajut dels nens i nenes de l’escola que van participar de forma molt activa en la creació del decorat, entre ells, el David Rosell Baldorrey, l’artista de 6è curs que va fer uns dibuixos fantàstics!

L’entusiasme i esforç mostrat per tots i totes les participants van tenir com a recompensa gaudir d’una tarda màgica i el premi a la COMPARSA SOSTENIBLE.

Felicitats a totes les persones que vau fer possible omplir els carrers bussejant sota el mar.

Petita mostra Aquí

 

Carnaval 2018

El passat divendres 9 de febrer vam celebrar la nostra festa de carnava AL RITME DELS 60.

Va ser una jornada on tothom va gaudir realitzant activitats ben diverses: els jocs, els balls amb coreografies i sobretot  la bona música van fer possible que els/les nostres protagonistes, els nens i les nenes gaudeixin del dia, amb les disfresses més originals.

En Joan Rius, pare de la nostra escola, va amenitzar el ball de l’alumnat d’Educació Infantil i Cicle Inicial actuant de DJ al gimnàs.

La xocolatada de la tarda va posar el punt i final a una celebració inoblidable.

Podeu veure una mostra de les activitats del dia AQUÍ

TOONTASTIC

L’alumnat de 3r curs d’educació primària treballa la producció de textos amb una divertida aplicació, TOONTASTIC.
Tothom s’ha engrescat i han fet de guionistes i directors/es de cinema creant les seves pròpies històries amb gravacions de veu i varietat de decorats.
El resultat ha estat fantàstic! 
Llegeix més»

PRODUÏM AMB THINGLINK!

Al llarg d’aquestes dues setmanes de projecte interdisciplinari, els alumnes de primer han creat MURALS INTERACTIUS amb una APP anomenada THINGLINK que proporciona un ampli ventall de possibilitats.
Els nens i nenes de primer han produït murals molt diversos i atractius, amb fotos i textos elaborats… Llegeix més»

COOKING WORKSHOP

A l’escola Miquel Martí i Pol, cuinem en anglès!
Els/les alumnes de 4t de primària han realitzat l’esperat COOKING WORKSHOP. Amb motiu de la setmana del Projecte Interdisciplinari que té com a títol “Per què hem de menjar cada dia?” i al llarg de tres… Llegeix més»

Pinzellades d’art

Els nois i noies de 6è curs estan treballant l’edat moderna de manera interdisciplinària i, per acostar-se als moviments artístics de l’època, com el renaixement i el barroc, han fet servir les tauletes de l’escola.

De ben segur que coneixeu l’obra “Les menines” de Diego Velázquez, doncs bé, el nostre alumnat ha fet una descripció detallada d’aquesta pintura tan famosa a través d’una APP anomenada Thinglink, que permet comentar una imatge a través d’enllaços a Internet.

D’aquesta manera, poden ampliar els seus coneixements sobre el tema fomentant la seva capacitat d’investigació, ja que s’han documentat sobre la vida de Diego Velázquez, el museu del Prado, les característiques de la pintura barroca…

Per veure una mostra de l’activitat  amb l’aplicació cliqueu AQUÍ.

Inici del projecte interdisciplinari de l’alumnat de Quart!

                       PER QUÈ HEM DE MENJAR CADA DIA?

                              PROJECT

Benvolguts i benvolgudes al projecte interdisciplinari sobre la nutrició.

Com ja sabeu, iniciem al llarg d’aquestes dues setmanes un fantàstic recorregut per tot el cos humà. Si voleu aprendre coses noves sobre la nutrició caldrà esforçar-se al màxim i col·laborar amb els vostres companys i companyes. En definitiva, serà molt important fer un bon treball cooperatiu.

Recordeu que l’èxit d’un és l’èxit de tots!

 

 

 

 

CROSS DE SISÈ

Un curs més l’IES Torre Roja ens convida a participar del cross que organitzen cada final d’any. L’alumnat de sisè s’ha estat preparant per realitzar aquest circuit d’1km i mig pel parc de la Torre Roja. Aprofitem aquest article per dirigir-nos als alumnes i donar un seguit d’instruccions perquè tot vagi fantàstic. Ànim!!!

 • Haureu de portar imperdibles pel dorsal.
 • Deixarem el recanvi als vestidors de l’escola.
 • Desarem totes les jaquetes en el lloc on ens indiquin els/les mestres. Cada classe en un lloc específic.
 • Entregarem el dorsal un cop entrem a meta.
 • Disposarem d’un petit refrigeri a l’acabar que no agafarem si no l’hem de consumir.
 • Farem ús de les papereres per tal de mantenir net l’espai.
 • Respectarem l’organització i els companys/es corredors/es.
 • Gaudirem d’un matí a l’Institut!

Ànim i a còrrer!

Resultat d'imatges de cursa