Crêpes Suzette

L’alumna Marga Gazinska de Direcció de Serveis va fer una aparició al programa BenTrobats de la xarxa local de televisió d’Esplugues de Llobregat. La Marga va realitzar unes Crêpes Suzette i va promocionar l’institut i els cicles de Serveis en restauració. Cliqueu a la foto si en voleu veure el resultat!

 

Cuina clàssica i cocteleria creativa

L’alumnat de segon de Direcció de serveis en restauració ha fet una sortida formativa per visitar dos dels establiments de restauració amb més prestigi de Barcelona. D’entrada, han conegut com funciona la cuina i la sala d’un dels restaurants clàssics de la ciutat, el Via Veneto, un establiment que des dels anys 60 és un referent de la gastronomia barcelonina. Després han anat a la cocteleria Dr. Stravinsky, situada en un local que impacta per la decoració i estil moderns i on han vist com pot ser d’innovadora la cocteleria actual.

 

Oh la là, de la neige!!!

 La neu ha sorprès els alumnes de francès de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat  just abans de pujar a la Torre Eiffel. Aquest dimarts també hem passejat pel Quartier Latin i Montmartre i ens hem espavilat a comprendre el que ens deien i fer-nos entendre en francès. I avui dimecres, cap al Louvre falta gent!

Estudi paleontològic

El passat dia 2 de febrer els alumnes de 1r i 2n de batxillerat en Biologia van fer un estudi dels nostres orígens al Museu de Paleontologia Miquel Crusafont. No és només el coneixement de la història de la vida, sinó també a la teoria de l’evolució. No n’hi ha prou de saber com eren els éssers vius de passat i quines són les seves relacions de parentiu amb els actuals. També volem saber com vivien, com es movien, què menjaven, com es desenvolupaven i reproduïen, com interaccionaven els uns amb els altres, quins ambients habitaven i, en definitiva, com les interacciones pretèrites entre els organismes i l’ambient han conformat els ecosistemes que coneixem avui en dia. La visita de les instal·lacions i el treball en grups van ser les “fites” dels nostres alumnes en aquesta sortida.

Trobada al Museu Blau de BCN

El passat 19 de gener els alumnes de 4t d’ESO que cursen Biologia i Geologia van anar de visita al Museu Blau de Barcelona per visitar l’exposició permanent. Concretament l’objectiu de la sortida era aprendre més sobre la història de la Terra. Allà, tot i que les activitats proposades pel professorat van ser intenses, van poder gaudir de projeccions de diferents eres, èpoques i períodes, com també de rèpliques de fòssils i diversos recursos interactius. Finalment els alumnes van poder visitar l’espectacular exposició temporal dedicada als oceans del planeta.

Les Jornades Professionals a cicles formatius

Aquest mes de febrer s’han cel·lebrat al centre les Jornades Professionals de cicles formatius. Aquestes jornades són una oportunitat immillorable per a què l’alumnat conegui de primera mà l’entorn  laboral per al què s’estan formant. Com cada any, hem comptat amb professionals dels àmbits del turisme i l’hostaleria que han volgut compartir amb els estudiants la seva experiència i consell. Moltes gràcies a tots ells.

Entorns d’empresa a B1B

Els alumnes de B1B inscrits a l’assignatura d’Empresa han visitat les instal·lacions d’una de les més importants empreses destinades a la venda de productes ecològics de comerç just i molt propera a nosaltres. L’empresa, que aquest any celebra el seu 25è aniversari, mostrava als alumnes com treballen l’elaboració pròpia i local de productes ecològics tals com el sucre, el cacau i el cafè, productes de consum habitual entre nosaltres, i que intenta demostrar que un consum responsable i sostenible sempre és de profit.

A Mercabarna

L’alumnat de primer curs de Direcció de cuina ha anat a visitar Mercabarna. Se’ls hi ha explicat la logística de tot el complexe i després ha visitat el mercat de la fruita i la verdura. Finalment, han pogut veure les instal·lacions de Colorfruit, un important proveïdor de fruites i verdures que té les instal·lacions a Mercabarna mateix. Els alumnes han trobat la sortida molt interessant.

A Cafès Pont i l’hotel Verdi

L’alumnat de primer del CFGM Serveis en Restauració ha visitat Cafès Pont. L’objectiu de l’activitat és veure una de les empreses més prestigioses, pel que fa a venda de cafè i productes relacionats amb el món de la cafeteria, del nostre territori. Per altra banda, També han conegut l’Hotel Verdi, un dels hotels més importants de Sabadell, amb el qual treballem conjuntament amb convenis Dual i de FCT. L’objectiu és que els alumnes es puguin arribar a fer una idea del funcionament intern d’un gran hotel.

 

Llistat d’admissions al servei d’assessorament

PREINSCRIPCIONS
SERVEI   ASSESSORAMENT

CURS 2017/2018

Cognoms-Nom
ESTUDIS/FAMÍLIA
Admès

Farell Nadal, Mª del Mar
CFGM Cuina i Gastronomia- HT10
SI

Beltran Mena, Susana
CFGS Direcció de Cuina – HTD0
SI

Rojas Rodríguez, Beatriz
CFGM Serveis en Restauració – HT30
PNDT

Fernández González, Pedro
CFGS Direcció de Cuina – HTD0
SI

Solé Julià, Llorenç
CFGS Direcció de Cuina – HTD0
SI

Clols Ballbé, Laura
CFGS Direcció de Cuina –… Llegeix més»

Tallers Terrassa Universitat

L’alumnat dels cicles formatius de grau superior de l’institut ha fet els tallers d’Iniciació a la negociació i d’Habilitats de comunicació que organitza habitualment Terrassa Universitat. Mitjançant aquestes activitats els alumnes han après tècniques i mètodes per a una negociació i una comunicació més eficaces.

Projectes enoturístics: la poda de la vinya

L’alumnat de Direcció de Serveis en Restauració i de Guies, perfil enoturístic, ha visitat el celler Vins Grau de Maians (Bages) . L’objectiu d’aquesta activitat és la familiarització amb les tècniques de poda de la vinya. Aquesta sortida s’emmarca en els projectes de formació en enologia i enoturisme que el centre desenvolupa en els cicles formatius de Direcció de Serveis i Guia, assistència i informació turístiques.

Visita a Vandellós I

El dia 12 de gener de 2018 els alumnes de batxillerat científic-tecnològic de l’escola van anar a veure les obres de desmantellament de la central nuclear de Vandellòs I, en periode de latència fins l’any 2028, i que es procedirà al desmantellament total. Van aprendre com es tracta un residu nuclear, fins el seu esgotament total, i com es poden protegir de les radiacions.