CAMPANYA DE REDUCCIÓ DE RESIDUS

Del 18 al 26 de novembre se celebra la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus. A l’Institut Torrent dels Alous en hi hem volgut afegir i durant tota la setmana hem dut a terme una activitat de sensibilització i recollida de dades.

Just abans del pati a cada aula hem comptabilitzat quants embolcalls reutilitzables duem a l’institut per guardar l’esmorzar (carmanyola, boc and roll, etc.) i quants alumnes encara fan servir el paper d’alumini. Després, ho hem anotat al plafó d’entrada on hi ha exposades algunes de les alternatives als embolcalls no reciclables. Els podeu veure a la fotografia.

Al final de la setmana, el curs que ha produït menys residus ha estat premiat i tots plegats hem estalviat en consum d’embolcalls (sobretot film transparent i alumini) -per tant, la nostra butxaca ha sortit guanyant- i també en netedat (sovint els embolcalls no són dipositats correctament en els contenidors adequats, i fins i tot, malauradament, a vegades acaben a terra). La classe guanyadora ha estat el 1rD i s’ha donat un premi al nivell més constant que ha estat 2n d’ESO.

En només dos dies ja es va anar veient com el nombre d’alumnes que portaven paper d’alumini anava disminuint i anaven augmentant els embolcalls reciclables. Potser ens ha acabat d’animar la cançó de les tres Rs (Reduir – Reciclar – Reutilitzar) que sentim de camí al pati!

Us animem també a continuar treballant-hi a casa perquè la campanya sigui un èxit no només aquesta setmana sinó tot el curs.

Si voleu saber-ne una mica més al respecte podeu consultar l’enllaç: http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea/index.html

 Autora: Beatriu Busquets

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>