SITUACIÓ DE PERSONES REFUGIADES I MIGRADES

Taller sobre asil i refugi amb 1r de Batxillerat.

El passat dilluns 19 d’abril de 2021, els alumnes de 1r de Batxillerat van participar en el taller “Asil i Refugi. Dinàmica Navegant” que ofereix la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR).

Des de 2004, aquesta entitat social treballa en la promoció, defensa i garantia del dret d’asil i dels drets de les persones refugiades i migrades a casa nostra. Es qüestiona la pretesa voluntarietat de les migracions i volen obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneració de drets humans que necessiten protecció.

Per aconseguir-ho, posen atenció a la cura de persones refugiades, centrant-se en la seva acollida i inclusió, així com ajudant-los jurídicament. A més, fan programes de sensibilització, s’impliquen en la premsa i comunicació i ofereixen formació tant a persones en situació d’asil i refugi, com a gent que vol informar-se sobre la situació d’aquesta població.

La J. Jordà va venir al nostre centre per explicar-nos la feina d’aquesta comissió, de la qual forma part, i ens va fer veure com qualsevol de nosaltres podríem arribar a trobar-nos en una situació d’asil o refugi si les condicions del lloc on vivim canviessin en el futur. Ens va mostrar dades on es demostra que la majoria de desplaçaments es donen de forma interna i que per aquells que han de migrar a altres països, només el 5% aconsegueixen una resolució favorable per obtenir Protecció Internacional (dades del Ministerio del Interior, 2019).

Per últim, vam parlar sobre com la militarització de les fronteres vulnera els drets de les persones i el paper de la premsa en relació amb la imatge equivocada que té una gran part de la població respecte a les persones en asil i refugi. Per lluitar contra aquest últim punt, la J. Jordà va remarcar la importància d’eliminar els rumors: s’ha de combatre tant les faules com les fake news.

Per tothom qui vulgui més informació sobre la CCAR, el treball que fan i quins programes ofereixen, podeu trobar-ho a la seva pàgina web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>