XIX Jornades Gastronòmiques de l’Arròs


Ahir al migdia es va presentar les XIX Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, en les quals s’oferiran, com és costum, menús amb l’arròs com a ingredient principal, combinat amb altres productes de temporada i proximitat. Durant els parlaments d’inauguració, els nostres alumnes del CFGM de Serveis en restauració van anar servint als convidats unes delicatessen elaborades pels seus companys del CFGM de Cuina i gastronomia i del CFGM de Forneria, pastisseria i confiteria. A més, van preparar i servir uns exquisits daiquiris, amb la recepta clàssica del Floridita, creada pel lloretenc Constantí Ribalaigua al seu local homònim de L’Havana.

En aquesta nova edició, la nostra escola d’hostaleria ha estat convidada pel gremi d’hostaleria i pel gremi de bars, restaurants i cafeteries de Lloret de Mar a formar part de l’organització de l’esdeveniment. L’institut Ramon Coll i Rodés agraeix en allò que val aquesta invitació, la qual suposa un salt qualitatiu en el grau de responsabilitat que adquireixen els nostres alumnes i professors dels cicles formatius. Enguany és el tercer cop que participem en les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs: la primera vegada ho vam fer com a convidats presencials; la segona, com a participants; i aquesta tercera, a més, com a part de l’organització.

A continuació, podeu llegir la nota de premsa emesa per l’Ajuntament de Lloret de Mar, que també és present, juntament amb els dos gremis esmentats i el nostre institut, en l’organització de les Jornades:

Com en edicions anteriors, també se sumen a la campanya els alumnes de l’escola d’hostaleria de l’Ins. Ramon Coll i Rodes. Els menús de l’arròs se serveixen de l’11 de maig al 2 de juny a la destinació.

Un total de 26 restaurants i hotels i l’Escola d’Hostaleria de Lloret participen en les XIX Jornades Gastronòmiques de l’Arròs que tindran lloc de l’11 de maig al 2 de juny. Els preus dels menús oscil·len entre els 30 i els 40 € i en el cas de l’Escola d’Hostaleria oferiran cada setmana un arròs diferent.

La presentació que, ha tingut lloc a l’hotel Evenia Palace, ha canviat de format i ha permès als assistents gaudir d’un tast d’alguns dels arrossos que s’oferiran als diferents establiments per aquestes jornades. En paraules de Nino Gómez, president de l’Associació de Bars i Restaurants: “Aquest canvi de format és una primera novetat; tenim una nova junta que aposta per la modernització i innovació amb l’objectiu de donar resposta a les noves demandes del sector gastronòmic de Lloret i la seva promoció”. En aquest sentit, per a aquesta edició s’ha incorporat un concurs de fotos a Instagram per a la millor foto de les jornades i un altre, en l’àmbit intern, per a l’establiment participant que dinamitzi millor les jornades, que rebrà com a premi 200 quilos d’arròs.

Els menús tenen com a ingredient principal l’arròs del Molí de Pals i hi tenen rellevància els productes de proximitat com el peix, la carn i l’arròs que, en paraules de Nino: “Ens permeten posar en valor la cuina mediterrània que ara està en un gran moment, especialment pel que fa a la seva vinculació amb una dieta saludable. I hi ha afegit: “Enguany també hem apostat pels vins de la terra amb la idea de promocionar el territori”. Recentment setze establiments de Lloret s’han adherit al segell AMED (Distinció d’Alimentació Mediterrània) que atorga l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha volgut recordar que: “Aquest any des de Lloret Turisme estem desplegant l’estratègia d’impuls a la gastronomia amb aquestes dues línies estratègiques de salut i identitat, i de fet, avui hem acabat els tallers que duem a terme amb Fundació Alícia sobre la gestió d’al·lèrgies, intoleràncies alimentàries i vegetarianisme”.

El vicepresident del Gremi d’Hotelers, Joan Masó, ha explicat que: “Els menús de l’arròs ens permeten donar a conèixer la restauració que ofereixen els nostres establiments hotelers i que sovint són poc coneguts pel públic que no s’allotja a la vila”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>