Accedeix aquí per conèixer-nos més.
Duració
- 2. 000 hores (2 cursos).
- Formació en el centre educatiu: 100 % hores durant el 1r curs.
- Formació a l’empresa: 75 % hores durant el 2n curs.
Requisits d’accés
- Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO).
- Tècnic/a auxiliar (FP-1) o equivalent.
- Títol de Tècnic en un altre cicle de grau mitjà.
- Primer i segon de BUP aprovats.
- Tenir la prova d’accés a CFGM.
Objectiu del cicle
Elaborar i presentar productes de forneria, rebosteria i confiteria, conduint les operacions de producció, composició i decoració en obradors i establiments de restauració, aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.
Aquest professional exercirà l’activitat principalment en obradors artesanals o semiindustrials que elaboren productes de forneria, pastisseria i confiteria; així com en el sector de l’hostaleria, subsector de la restauració i com a elaborador per compte propi o d’altri. També exerceix la seva activitat en el sector del comerç de l’alimentació, en aquells establiments que elaboren i venen productes de forneria, pastisseria i rebosteria.
Principals ocupacions i llocs de treball
- Forner/a, pastisser/a, confiter/a, reboster/a, torronaire.
- Elaborador/a de brioxeria.
- Elaborador/a de masses i bases de pizza.
- Elaborador/a de caramels i dolços.
- Elaborador/a de productes de cacau i xocolata.
- Elaborador/a de galetes.
- Elaborador/a de postres en la restauració.
- Aprovisionar i emmagatzemar matèries primeres i auxiliars, atenent les característiques del producte.
- Dissenyar i modificar les fitxes tècniques de fabricació d’acord amb la demanda del mercat.
- Regular els equips i sistemes de producció en funció dels requeriments del procés productiu.
- Elaborar productes de fleca, pastisseria, rebosteria i confiteria, controlant les operacions segons el manual de procediments.
- Elaborar postres de restauració emplatats i preparats per al seu consum, fent ús de les tècniques culinàries.
- Compondre, acabar i presentar els productes elaborats, aplicant tècniques decoratives i innovadores.
- Envasar, etiquetar i embalar els productes elaborats, assegurant la seva integritat durant la distribució i comercialització.
- Adaptar-se a diferents llocs de treball i noves situacions laborals, originats per canvis tecnològics i organitzatius en els processos productius.
- Gestionar la seva carrera professional analitzant les oportunitats d’ocupació, autoocupació i d’aprenentatge.
- Crear i gestionar una petita empresa, realitzant un estudi de viabilitat de productes, de planificació de la producció i de comercialització.
- Elaboracions en forneria-brioxeria.
- Processos bàsics de pastisseria i altres especialitats.
- Postres en restauració.
- Productes d’obrador.
- Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària.
- Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
- Presentació i venda de productes de forneria i pastisseria.
- Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria.
- Formació i orientació laboral.
- Empresa i iniciativa emprenedora.
- Anglès tècnic.
- Síntesi.
- Formació en centres de treball.