Curs d’especialització en Forneria i Brioxeria Artesanal

Requisits d’accés

Accés al procediment i documentació de preinscripció

Per a accedir al curs d’especialització en Forneria i brioixeria artesanals és necessari estar en possessió d’alguns dels següents títols:

  • Títol de tècnic en Cuina i gastronomia.
  • Títol de tècnic en Forneria, rebosteria i confiteria.
  • Títol de tècnic en Comercialització de productes alimentaris.
  • Títol de tècnic superior en Direcció de cuina.

Continguts

  •  Masses Mare de Cultiu i Preferments (99 hores)
  • Tecnologia del Fred Aplicada a la Fleca Artesanal (66 hores)
  • Pans Artesans de Cereals Tradicionals, Especials i Pseudocereals (132 hores)
  • Brioixeria Artesanal i Pastes Fullades (132 hores)
  • Tast i Maridatge de Productes de Panificació (66 hores)
  • Formació en un centre de treball (105 hores)

Aquest curs d’especialització està format per diferents mòduls professionals distribuïts en 2 trimestres. Un total de 22 setmanes que arribarà a les 600 hores lectives.

Per accedir a un curs d’especialització de formació professional cal formalitzar la sol·licitud de preinscripció Només es pot presentar una sol·licitud per persona.
La sol·licitud es presenta al centre demanat, junt amb la documentació acreditativa. No s’admeten sol·licituds fora de termini. La falsedat o frau en les dades al·legades o la
presentació de més d’una sol·licitud de preinscripció comporten la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre.

Continuïtat
Les persones que hagin obtingut el certificat que acredita la superació d’aquest curs d’especialització podran exercir la seva activitat principalment en obradors artesanals o semiindustrials que elaboren productes de forneria, pastisseria i confiteria; en el sector de l’hostaleria, subsector de restauració; com a elaborador o elaboradora per compte propi o aliè, i també exercint la seva activitat en el sector del comerç de l’alimentació en aquells establiments que elaboren i venen productes de forneria, pastisseria i rebosteria.

Les ocupacions i llocs de treball més rellevants són els següents:
• mestre forner o mestra fornera
• elaborador o elaboradora de brioixeria
• elaborador o elaboradora de masses i bases de pizza
• reboster o rebostera
• tastador o tastadora de productes de panificació artesanal

Normativa
Reial decret 482/2020, de 7 d’abril, pel qual s’estableix el curs d’especialització en forneria i brioixeria artesanals i se’n fixen els aspectes bàsics del currículum. (BOE núm. 134, de 13.5.2020).