Accedeix aquí per conèixer-nos més.
Duració
- 2. 000 hores (2 cursos acadèmics).
- Formació en el centre educatiu: 1.650 hores.
- Formació en centres de treball: 350 hores.
Requisits d’accés
- Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO).
- Tècnic/a auxiliar (FP-1) o equivalent.
- Títol de Tècnic en un altre cicle de grau mitjà.
- Primer i segon de BUP aprovats.
- Tenir la prova d’accés a CFGM.
Objectiu del cicle
La competència general d’aquest títol consisteix a realitzar les activitats de preparació, presentació i servei d’aliments i begudes, així com les d’atenció al client en l’àmbit de la restauració, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental.
Els alumnes poden accedir a treballar com a cambrers en grans, petites i mitjanes empreses principalment del sector de l’hostaleria i per compte propi en establiments de restauració.
Aquesta professió es desenvolupa en sectors i subsectors productius en els quals es desenvolupen processos d’elaboració i servei d’aliments i begudes, com seria el sector de l’hostaleria i, en el seu marc, les àrees d’hostaleria i restauració tradicional, moderna i col·lectiva.
Llocs de treball per ocupar més rellevants:
- Cambrer de bar-cafeteria o restaurant.
- Cap de rang.
- Empleat d’economat d’unitats de producció i serveis d’aliments i begudes.
- Barman.
- Ajudant de sommelier.
- Auxiliar de serveis en mitjans de transports.
- Confecció d’ofertes gastronòmiques i realització d’aprovisionament i control del consum.
- Desenvolupar els processos de servei d’aliments i begudes en sala i barra.
- Servir vins i donar informació bàsica sobre aquests.
- Assessorar sobre begudes diferents de vins, preparar-les i presentar-les (cocteleria).
- Preparar i exposar elaboracions senzilles pròpies de l’oferta de bar-cafeteria.
- Gestionar el bar-cafeteria.
- Elaborar i acabar plats en vista del client.
- Disposar tota mena de serveis especials en restauració.
- Actuar sobre normes de seguretat, higiene i protecció ambiental en hostaleria.
- Comunicar-se en anglès, amb un nivell d’usuari independent, en els serveis de restauració.
- Ofertes gastronòmiques.
- Operacions bàsiques en bar-cafeteria.
- Operacions bàsiques en restaurant.
- Serveis en bar-cafeteria.
- Serveis en restaurant i esdeveniments especials.
- Tècniques de comunicació en restauració.
- El vi i el seu servei.
- Anglès.
- Segona llengua estrangera: francès.
- Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
- Formació i orientació laboral.
- Empresa i iniciativa emprenedora.
- Síntesi.
- Formació en centres de treball. 350 hores.