CFGM de Cuina i gastronomia

Accedeix aquí per conèixer-nos més.

Duració

  • 2. 000 hores (2 cursos acadèmics).
  • Formació en el centre educatiu: 1.650 hores.
  • Formació en centres de treball: 350 hores.

Requisits d’accés

  • Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO).
  • Tècnic/a auxiliar (FP-1) o equivalent.
  • Títol de Tècnic en un altre cicle de grau mitjà.
  • Primer i segon de BUP aprovats.
  • Tenir la prova d’accés a CFGM.

Objectiu del cicle

Facilitar l’execució de les operacions de manipulació, preparació, conservació i presentació de tota classe d’aliments, la confecció d’ofertes gastronòmiques i l’ajut en les activitats de servei, per tal d’aconseguir la qualitat i els objectius econòmics establerts amb l’aplicació, en tot moment, de les normes i pràctiques de seguretat i higiene.

Els alumnes poden accedir a treballar com a cuiners en qualsevol tipus d’establiment i/o empreses d’allotjament com a cap de sector i com a empleats del departament d’economat i celler d’un hotel, restaurant, hospital, empresa de serveis…

També poden treballar en pastisseries, carnisseries, peixateries, fruiteries, empreses d’emmagatzematge, envasament i distribució de productes alimentaris i indústries agroalimentàries.

  • Confecció d’ofertes gastronòmiques i realització d’aprovisionament i control del consum.
  • Manipulació en cru i conservació de tota classe d’aliments.
  • Preparació i presentació d’elaboracions bàsiques i plats elementals.
  • Preparació i presentació de productes de pastisseria i rebosteria.
  • Muntatge de serveis de bufet, autoservei, servei d’àpats i begudes a la vista del client i ajut en les activitats del servei.
  • Elaboració i presentació dels diferents tipus de plats de la cuina regional, nacional i internacional.
  • Administració, gestió i comercialització en la petita empresa.

  • Ofertes gastronòmiques.
  • Preelaboració i conservació d’aliments.
  • Tècniques culinàries.
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
  • Productes culinaris.
  • Postres en restauració.
  • Anglès.
  • Segona llengua estrangera: francès.
  • Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
  • Formació i orientació laboral.
  • Empresa i iniciativa emprenedora.
  • Síntesi.
  • Formació en centres de treball. 350 hores.