Acte de lliurament de les Distincions PAU 2021

El passat dimarts 14 de setembre es va dur a terme l’acte de lliurament de les Distincions de les Proves d’Accés a la Universitat de l’any 2021 en format virtual.

Aquest acte ha estat dedicat també a dos dels nostres estimats alumnes per la seva mitjana superior a 9: Pau Formés i David Obrero.

A l’acte s’ha destacat l’enorme esforç i sacrificis que els ha implicat superar amb tant d’èxit aquest batxillerat marcat per la pandèmia.

El músic i també professor Manu Guix els ha dedicat tres cançons plenes d’esperances i motivació pels nous reptes que els esperen.

Un cop més, us donem l’enhorabona!!

NOU LOGOTIP DE LA NOSTRA AMPA

Mª José Garcia-Villarubia ha estat qui ha actualitzat el logo de la nostra AMPA. Mª José ens comenta que s’ha inspirat en el logotip i els colors de l’Institut, dissenyat pel ja desaparegut Miquel Paton. En el seu moment ell va fer homenatge als moviments d’avantguarda i al color com emoció davant l’ortogonalitat (rectitud, control, equilibri, etc.), valors que l’han motivat en aquest disseny.

Un disseny fet des de l’estima, el respecte i la generositat cap al Ramon Barbat d’aquesta mare i gran artista, sempre disposada a donar-nos un cop de mà en el dia a dia del nostre centre. Moltíssimes gràcies Mª José!

Let’s clean up!

Durant el tercer trimestre d’aquest passat curs, l’alumnat de 4t ESO va realitzar una recollida de residus a la Pineda dins la matèria Servei Comunitari, formant part de l’acció a nivell europeu “Let’s Clean Up”.  Aquesta recollida va permetre conscienciar-nos sobre la gran quantitat de pellets que hi ha a la costa tarragonina i també d’altres residus que deixen molts banyistes. Creiem que realitzant accions com aquesta, s’apropa a l’alumnat la responsabilitat i consciència de la ciutadania per mantenir un entorn net i saludable. Aquest és el nostre diploma de participació a la vuitena edició del Let’s Clean Up Europe! 2021. Bona feina!

ADÉU AL VALENTÍ

Ens ha deixat una gran persona, en Valentí Guillem, amic i company a la junta de L’AMPA de l’institut Ramon Barbat, de la que va ser president. Amable, conciliador i treballador incansable.
Et trobarem a faltar.

AMPA INSTITUT RAMON BARBAT

ELS MILLORS EXPEDIENTS, ENHORABONA!!!

Volem felicitar l’alumnat amb les millors notes d’expedient de cadascun dels grups de 4t d’ESO:

4t ESO A: Leyre Jiménez Torres

4t ESO B: Saul Gallera Martínez

4t ESO C: Cèlia Gallego Igal

4t ESO D: Salma el Gaachi meliani

4t ESO E: Adam Kharaz Chihab

4t ESO F: Anna Moral Pérez

Valorem moltíssim el vostre esforç. L’equip docent ens sentim molt orgullosos de tots vosaltres. Felicitats!!!

Moltes felicitats a tots!!!

Voldríem felicitar a tots els alumnes de 2n de Batxillerat per totes les seves notes a la selectivitat, i molt en especial al Pau Forniés, ja que amb un 13,616 de nota d’accés, obté la Distinció PAU que anualment atorga el Consell Interuniversitari de Catalunya, com a reconeixement a la seva bona preparació i al seu esforç.

L’ENHORABONA A TOTS!!! US DESITGEM EL MILLOR!!!

Acte d’homenatge jubilacions 2019-2021

El passat 23 de juny es va dur a terme un acte de reconeixement al professorat que s’ha jubilat el passat curs 2019-20 i aquest curs 2020-21. Va ser un acte molt emotiu amb la presència de l’alcalde de Vila-seca Sr. Pere Segura i de la regidora d’Ensenyament Sra. Manuela Moya. Desitgem als nostres companys Jovita Gordo, Sole Lombardero, Marisol Próspero, Adolf Quetcuti, Marisa Rodríguez, Carme Solé i Núria Ventosa la màxima felicitat en aquesta nova etapa. Ens veiem molt aviat!!… Llegeix més»

Última activitat servei comunitari 4t ESO F

Som la classe de 4t d’ESO F i una de les nostres activitats associades al Servei comunitari ha estat la neteja del peix instal·lat al pati durant dos anys i que hem fet servir com a punt de recollida dels residus plàstics del nostre centre.

Dilluns 17 de maig de 2021, dia mundial del reciclatge, vam quedar tota la classe a l’hora del pati amb la professora Estela Martínez, i vam començar a obrir el peix. A l’endemà vam classificar els residus.

Vam emplenar ben bé tres bosses de brossa industrials. El següent dia, és a dir dimarts, vam fer el triatge de la brossa. La vam separar per plàstic, paper, cartó i resta per després poder llençar-ho al contenidor corresponent de fora de l’institut. El que més predominava eren objectes de plàstic que, tot i que feia mesos que eren dins del peix i haver plogut, no s’havien descompost en absolut.

Tots i totes hauríem de ser conscients que el plàstic triga centenars d’anys a descomposar-se i biodegradar-se. Per aquest motiu, és essencial la minimització i el reciclatge dels residus plàstics.

Agraïm tota la col·laboració durant tot aquest curs 2020/2021 i esperem que el proper curs seguim amb la mateixa línia de sensibilització ambiental.

Proves Cambridge

Els dies 18 i 19 de juny alumnes de diferents cursos s’han presentat a les proves Cambridge dels nivells A2 Key for Schools (KET), B1 Preliminary for Shools (PET) i B2 First for Schools (FCE). Tots ells han sortit amb molt bones sensacions. Esperem que els resultats siguin satisfactoris!!

A trip to Nature, 3rd ESO

Last May 26th, our 3rd ESO students covered a mixed sport route in an amazing natural environment.
In the morning, we rode mountain bikes along the Green Way from Bot to Xerta, stopping at La Foncalda for a swim. In the afternoon, we kayaked for 12km down the river to Tortosa. Finally, we arrived back to Vila-seca completely exhausted but very satisfied after we had reached our goal successfully.

GRADUACIÓ 4T D’ESO 2021

FOTOGRAFIES DE LA GRADUACIÓ

El passat dilluns 14 de juny vam dur a terme la graduació de 4t d’ESO al nostre pati. Va ser un acte molt emotiu que vam gaudir tots, malgrat la calor. Cal agrair tota l’ajuda dels alumnes de cicles i els seus professors per muntar el tendall; també a l’Ajuntament per cedir-nos les cadires, l’escenari i tot el sistema de megafonia. Voldríem agrair a l’AMPA tota la seva contribució, i en especial a la Maria Recasens com a ex-membre de la nostra AMPA, que juntament amb altres membres i amb alguns voluntaris de 3r d’ESO ens van deixar un espai meravellosament decorat. També a tots els professors i alumnes que hi van col·laborar: batucada, músics, arts escèniques, etc.

En aquest link podeu veure les fotografies que vam fer, i uns vídeos que van preparar els tutors. Properament enviarem a totes les famílies de 4t el link amb l’edició del muntatge de vídeo que estem preparant.

GRÀCIES I L’ENHORABONA A TOTS!!!

GRADUACIONS DE CICLES I BATXILLERAT 2021

FOTOGRAFIES GRADUACIÓ

Dilluns passat per la tarda es va dur a terme la graduació dels alumnes de 2n de Batxillerat i 2n de Cicles Formatius al pati del centre. Va ser un acte molt emotiu amb una gran participació de l’alumnat, professorat i amb l’assistència de les famílies. Cal agrair tota l’ajuda dels alumnes de cicles i els seus professors per muntar el tendall; també a l’Ajuntament per cedir-nos les cadires, l’escenari i tot el sistema de megafonia. Voldríem agrair a l’AMPA tota la seva contribució, i en especial a la Maria Recasens com a ex-membre de la nostra AMPA, que juntament amb altres membres i amb alguns voluntaris de 3r d’ESO ens van deixar un espai meravellosament decorat.

En aquest link podeu veure les fotografies que vam fer, i uns vídeos que van preparar els tutors.

Vídeo Promoció 2n de Comerç 2021