JA TENIM DIA I HORA D’EMISSIÓ DEL NOSTRE PICALLETRES!!

Atenció! Com ja sabeu, els alumnes de 3r d’ESO van participar al concurs PICALLETRES. Doncs bé, els podreu veure pel canal TAC12 segons aquest horari:

Dissabte 8 de maig a les 23 h
Institut Jaume I A / Institut Ramon Barbat i Miracle A

Diumenge 9 de maig a les 20.30 h
Institut Torreforta A / Institut Jaume I B

Dissabte 15 de maig a les 20.30 h
Institut Ramon Barbat i Miracle B / Col·legi Claret A

Diumenge 16 de maig a les 20.30 h
Institut Ramon de la Torre A / Institut Torreforta B

Dissabte 22 de maig a les 20.30 h
Col·legi Claret B / Institut Ramon de la Torre B

Diumenge 23 de maig a les 20.30 h
Institut Marta Mata A / La Salle Tarragona A

Dissabte 29 de maig a les 20.30 h
Col·legi Sant Pau Apòstol A / Institut Marta Mata B

Diumenge 30 de maig a les 20.30 h
La Salle Tarragona B / Institut Joan Amigó i Callau A

Dissabte 5 de juny a les 20.30 h
Institut Martí l’Humà A / Col·legi Sant Pau Apòstol B

Diumenge 6 de juny a les 20.30 h
Institut Joan Amigó i Callau B / Institut Martí l’Humà B

1a SEMIFINAL – Dissabte 12 de juny a les 20.30 h

2a SEMIFINAL – Diumenge 13 de juny a les 20.30 h

FINAL – Dissabte 19 de juny a les 20.30 h

NO US HO PERDEU!!!!!

Diada de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi ha tornat a ser especial a les aules del Barbat. Divendres passat es van organitzar activitats especials per a l’alumnat, com el concurs Picalletres per a 1r cicle d’ESO, que a més de divertir-se aprenent més sobre la llengua, han desenvolupat les habilitats artístiques amb la recreació de roses, dracs d’origami i punts de llibre. A 3r i 4t d’ESO, els grups bombolla han posat a prova les capacitats analítiques tot resolent una escape room virtual. A més a més l’alumnat de 2n i 4t d’ESO ha amanit la jornada amb la magnífica gestió d’unes taules d’intercanvi de llibres per a tot l’alumnat de secundària.

Després del malaurat parèntesi del curs passat, al Barbat hem tornat a compartir l’alegria d’una jornada dedicada a la cultura, el gaudi, l’amor i el coneixement.

Recollida d’aliments

L’alumnat del servei comunitari de 4t d’ESO ha organitzat una campanya de recollida d’aliments per recaptar el màxim possible de productes de caducitat llarga. Demanem la vostra col·laboració perquè aquesta pugui ser tot un èxit i així poder ajudar famílies amb dificultats per cobrir les necessitats més bàsiques.
El recapte es farà del 3 al 10 de maig a l’hora del primer pati al hall de l’edifici B de l’institut.

Gràcies per avançat per la vostra solidaritat!

Don Fernando Sahuquillo

Acabem de saber que aquest cap de setmana ha traspassat Fernando Sahuquillo, professor del nostre centre fins a la seva jubilació.

El Fernando va desenvolupar  la tasca docent com a mestre  durant molts anys a l’escola Sant Bernat, per passar posteriorment al nostre institut. Són moltíssims els vila-secans i vila-secanes que l’han tingut com a mestre i segur que guarden un molt bon record de la seva tasca. Per la nostra part ens és fàcil recordar-lo fent experiments al laboratori amb l’alumnat .

Una abraçada molt forta als seus familiars, alguns dels quals formen part de la nostra comunitat educativa.

Fernando reposa en pau.

Picalletres

Con cada curs cada curs, els alumnes de 3r d’ESO ens han representat en el concurs de llengua més divertit de Catalunya: el Picalletres.
Carlos Tardiu, Mariona Solà i Carlos Martínez, d’una banda, i Txema Láinez, Judith Moreno i Pedro Carrera de l’altra, han conformat els dos grups de participants i ens han oferit una digníssima actuació lletrejant, corregint errades ortogràfiques, resolent oracions amb pronoms febles i descobrint barbarismes ocults. El Departament de Català els agraeix enormement que hagin estat un exemple a l’hora d’aprendre, jugar i divertir-se.

 

GUANYADORS DE LA FOTO MATEMÀTICA

Per segon any consecutiu el Departament de Matemàtiques ha organitzat un concurs intern de fotografia matemàtica, on l’alumnat té l’oportunitat de fer una mirada crítica i científica al seu entorn quotidià, descobrint que les matemàtiques són a tot arreu.
Aquí teniu les fotos del lliurament de premis als guanyadors del concurs de la foto matemàtica i les fotografies premiades.
Llegeix més»

Reunió d’orientació: gràcies famílies!

Avui hem dut a terme la xerrada d’orientació per les famílies de l’alumnat de 4t d’ESO. A la reunió hem explicat totes les opcions que tindran aquests alumnes l’any vinent. També hem explicat com s’ha d’interpretar l’informe d’orientació individualitzat que els tutors els faran arribar durant aquesta setmana. Ha estat molt enriquidor poder parlar amb tots vosaltres.

Si teniu qualsevol altre dubte o voleu informació més personalitzada, no dubteu a demanar hora pel vostre tutor/a o orientador/a.

Gràcies a tots per la vostra assistència! I recordeu que el proper dimarts 4 de maig a les 18.00 fem les portes virtuals dels nostres BATXILLERATS i CICLES FORMATIUS. Podeu demanar la vostra invitació a l’inici de la nostra WEB. Us hi esperem!!

CALLIGRAM COMPETITION

On Friday 23rd our students celebrated St George’s Day by taking part in the Calligram Competition. We received many beautiful productions that made the jury’s task quite difficult. Finally, the following students were chosen as winners: Iona Pérez (1st ESO E) with the text “A Dying Heart’s Last Thoughts”, Ainara Porcel (2nd ESO B) with a colourful calligram about dancing, Cristina Domingo, Sara García i Nadine Meda (3rd ESO) wishing everybody a happy St George’s Day and Aina Iruela (4th ESO) with “Footprint”. Here you can see them with their calligrams and their prize.

Congratulations to the winners and thanks to all the participants!

Participació a la fira “Tastet de ciències”

“Tastet de ciències” és un espai de divulgació científica escolar on els centres educatius dels Serveis Territorials de Tarragona exposen al públic els seus treballs científics per tal de fomentar la curiositat i la inquietud per la investigació científica, matemàtica i tecnològica.

Com altres anys, l’alumnat de l’Institut Ramon Barbat ha participat en la fira “Tastet de ciències”, aquest any però, de forma virtual. Us deixem una petita mostra del treball de l’alumnat de 4t d’ESO.

Earth day 22nd April

Today, 22nd of April is the EARTH DAY, we celebrate being alive on our planet Earth. We are working in order to restore it since we need it and our planet needs our help to continue existing.

Remember: THERE IS NO PLANET B!

E-learning students. 3rd ESO

Missió Apilo

Com bé sabeu, el centre participa en el concurs “Missió Apilo”, fomentant la recollida de piles i bateries al centre.

Durant el curs 19-20, hem recollit 28 kg! Molt bona feina i continuem aportant al nostre coet Apilo tots aquests residus en mercuri per tal que no acabin a la natura. Som-hi!!

Fòrum Trics

El passat divendres 16 d’abril, els nostres alumnes de 1r de Batxillerat van participar al Fòrum Trics. Van poder gaudir d’alguns dels millors Treballs de Recerca explicats pels seus autors, entre ells, els nostres tres alumnes de 2n de batxillerat: David Obrero Sánchez, Alejandra Yalú Panta i Joel Domènech Martí. Ho van fer tots de meravella, i va ser fantàstic poder compartir els seus treballs amb els nostres alumnes i també amb els d’altres centres. Moltes felicitats a tots/es!!!