4t. Racons de matemàtiques – 1r torn

Benvolgudes famílies!

Com ja sabeu, cada curs dediquem dues hores setmanals a treballar per racons els continguts curriculars de cada àmbit, el lingüístic i el matemàtic. Aquesta metodologia ens permet treballar continguts específics propis de cada àmbit de manera més lúdica, vivencial, manipulativa i competencial. Per dur-los a terme comptem, sempre, amb dos mestres a l’aula, ja que d’aquesta manera oferim una atenció més individualitzada, potenciem la inclusió i ens permet prevenir i detectar possibles dificultats d’aprenentatge, entre d’altres.

Cada racó està format per 5 activitats diferents a través de les quals es posen en pràctica tot allò que hem après a les diferents sessions de català i de matemàtiques. Quan comencem un torn, es presenten els diferents racons i s’explica quin és l’objectiu de cadascun d’ells. Un cop fet això, setmanalment, l’alumnat decideix per quin racó vol començar i així és com es formen grups de treball heterogenis i partint dels seus interessos.

A la unitat compartida del drive, us anirem penjant un recull de fotografies per tal que pugueu veure les activitats que duem a terme.

Durant aquests mesos, hem estat immersos en els racons del torn 1 de matemàtiques amb els quals hem treballat diferents continguts:

  • Geometria: hem recordat què és un polígon i les seves característiques, com són els polígons regulars i els irregulars, les parts de les figures planes (costats, vèrtex i angles), què són les diagonals i com s’anomena cada polígon en funció del nombre de costats.
  • Resolució de problemes de lògica:  hem llegit detingudament els enunciats i hem fet esquemes per tal d’ajudar-nos a trobar la solució al problemes plantejats. 
  • Operacions: jugant amb uns trencaclosques d’operacions de sumes, restes i multiplicacions hem repassat les taules de multiplicar i, també, hem treballat el càlcul i l’agilitat mental.
  • Numeració: amb les peces de Lego i un full d’instruccions hem après els nombres ordinals fins al trentè.
  • Unitats de temps: amb els Ipads hem après a llegir les hores. També hem descobert què hi ha a l’interior d’un rellotge analògic i com funciona.  

Ens ho hem passat d’allò més bé! Esperem que mireu el petit recull d’imatges, de ben segur que us permetrà fer-vos una idea de tot el hem treballat.

Fins aviat!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>