CUINA JAPONESA

Els alumnes de 5è B, dins el projecte “LA CULTURA JAPONESA”, vam realitzar un taller de cuina.

El plat proposat va ser “MAKIS AL NOSTRE GUST”.

Per tal d’aconseguir uns makis perfectes, vam dedicar tot un dilluns a conèixer trucs i receptes de la cuina japonesa. En primer lloc vam poder elaborar entre tots, l’arròs, i vam observar que amb menys temps i gastant menys aigua, tenen l’arròs cuit. També vam veure que, com que necessiten que l’arròs sigui enganxós per poder elaborar els rotlles que acabaran donant els makis, una vegada tenen l’arròs cuit, li afegeixen una salsa que no ens va agradar gaire.

Tot seguit i esperant que l’arròs es refredés, vam conèixer els passos a seguir per elaborar els makis. Va ser el moment en què vam saber quins ingredients ens havia portat l’Esther, i ja se’ns feia la boca aigua, només imaginar-nos el nostre.

Finalment, a la tarda, ja ens vam posar mans a la obra, amb els davantals posats, el drap de cuina apunt, i el mocador al cop com a bons professionals de cuina, vam seguir les instruccions que havíem treballat pel matí i vam començar l’elaboració. Val a dir que estem fets uns autèntics artistes!

Semblava que haguéssim fet rotlles tota la vida, quins makis més bonics, vam preparar la salsa de soja i per si algú volia el wasabi, i amb els palets japonesos, alguns van tastar la seva creació. Per postres, l’Esther ens va portar un dorayaki, el què passa, que era de xocolata i estem a l’espera de provar els originals de mongeta vermella, arribaran…

Us animem a seguir les receptes que els vostres fills i filles portaran, i que gaudiu amb ells elaborant i menjant aquest plat.

Podeu veure que bé s’ho van passar, clicant aquí.

BON PROFIT!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>