Acta reunió ordinària AMPA 17/10/16

 ACTA REUNIÓ AMPA  – 17/10/16

A Cerdanyola del Valles, reunits el dia 17 de octubre de 2016, a la biblioteca de l’escola Carles Buïgas, després de  convocatòria de reunió ordinària, essent l’ordre del dia el següent:

 

  1. Balanç festa fi de curs 2016,
  2. Extraescolars,
  3. Menjador : plantejament de noves propostes i votació. Punts a tractar: canvi d’empresa de menjador, insonorització de  l’espai i adquisició de taules per als nens de tercer,
  4. Distribució econòmica curs 16/17,
  5. Calendari d’activitats de l’escola (festes, jornades…)
  6. Torn obert de paraula, dubtes i preguntes.

Assisteixen a la reunió els següents pares d’alumnes:

Ignacio Ballano, David Rodriguez, Yolanda Ordoñez,Susana Pallarols, Cristina Girbau, Maria Pulido, Ruth Pouget Escamarran, Alex Fernandez, Montse Esteban, Montserrat Crispin, Lourdes Calvo Vallverdú, Cristina Valerio Colmenero, Sonia Villegas, Loli Blanco, Laura Bernal Sanchez, Pepi Fernandez HerreraMari Carmen Bermudo, Sandra Hernandez, Maite Saz, Sandra Fernandez, Gemma Gonzalez, Montse Buerba, Pedro Casaseca, Olga Buitrago, Ana Cristina Govantes, Silvia Lopez Maria Vicrtoria Cortes, Maika Esteban, Elena Murcia, Montse Suau, Sonia Rodriguez, Miriam FErnandez, Eva Guijarro y Anna Torne.

Han donat la seva representació a pares presents a la reunió: Miriam Fernandez, Gemma Gonzalez i Susana Pallarols.

 

Es fa una primer petició per part de les representants de l’ampa en quant a la comunicació dels pares de l’escola amb l’Ampa, sol·licitant es faci via email o via mòbil de l’ampa, intentant no utilitzar els mòbils personals de les 4 membres que representen l’ampa i utilitzant les vies establertes per a tals fins.  Si be s’han parlat els temes una mica desordenadament, es redacta l’acta seguint l’ordre del dia establert

 

  1. Balanç festa fi de curs 2016/ Calendari de l’escola/ Cavalcada de Reis  

En relació a la festa del curs anterior de fi de curs, s’exposa que la mateixa va ser duta a terme gairebé al 100% per mares i pares d’alumnes de 6è, fet que va comportar una càrrega immensa de treball i a la vegada que les pròpies mares de nens a qui anava dirigida la festa no la poguessin gaudir com els hi hagués agradat. Es recorda que aquesta és una festa que NO només va dirigida a nens que finalitzen l’escola, sinó que està oberta a la resta de pares i mares de l’escola, familiars i amics del barri, per tant comporta una tasca organitzativa i de treball molt elevat. Es fa una sol·licitud a la resta de famílies de l’escola que NO torni a succeir això per festes futures i una major implicació de la resta de pares, doncs en cas que no es vulgui col·laborar, poder s’hauria de plantejar el deixar de fer aquesta festa. La col·laboració que es demana a la resta de famílies és sobretot en horari de vespre, és a dir a partir de les 20.00, que és quan és més necessari.

S’uneix a aquest tema també la necessitat i la petició a la resta de famílies de l’escola de participar no només en aquesta festa, sinó també en la resta de festes que es promouen des de l’escola. Actualment això ho gestiona la comissió de festes, formada per 3 persones, essent aquest un número bastant reduït per la feina que comporta, així doncs s’acorda sol·licitar a les famílies una major participació. De nou, tot aquell que estigui interessat que contacti amb l’ampa, bé sigui per email o per mòbil. Apart d’aquesta sol·licitud a la resta de famílies, i a efecte de repartir una mica la  gestió de les festes escolars, s’acorda que es repartiran per cicles escolars de manera que:

  • Castanyada: s’enviarà email a les famílies d’infantil sol·licitant la col·laboració per que ho gestionin
  • Carnestoltes i Sant Jordi : S’enviarà email a les famílies de 1er, 2on i 3er perquè s’encarreguin de la gestió d’aquestes festes, i
  • Festa de fi de curs: S’enviarà email a les famílies de 4art, 5e i 6e per a que participin en la gestió d’aquesta festa.

D’aquesta manera es reparteix entre tota l’escola la preparació i realització de les festes que fins ara es venen preparant.

S’aprova aquest punt per unanimitat de tots els presents.

Cavalcada reial: Aquest any hi ha opció que l’escola participi a la cavalcada de Reis. S’informa als pares i mares que estiguin interessats que contactin amb l’ampa i es recorda que la participació no només consistirà en pujar al camió (que hauran de posar pares de l’escola) , sinó en tota la preparació prèvia.

 

  1. Extraescolars 

Es fa un resum de les extraescolars que han sortit per aquest curs escolar, i s’informa que en relació al servei de ludoteca durant el mes de setembre ha comportat un major cost en relació als diners que es cobren. Al ser un servei on moltes vegades hi ha esporàdics és impossible saber si sempre serà així o no, però es parla del tema per saber la viabilitat en seguir tenint aquest servei o no, així com buscar noves solucions. S’aprova per part dels presents en relació a aquest tema que:

– De moment es segueixi oferint al pensar que és un servei important per a la comunitat de pares i mares, si bé a les properes reunions s’observarà quins han sigut els ingressos, i quines despeses ha generat.

– Es pugi el preu per aquells nens que utilitzen aquest servei i NO siguin socis de l’ampa, de manera que el preu seguirà sent el mateix quan el nen que utilitzi el servei sigui soci de l’ampa, i s’incrementarà per aquells nens que no siguin socis de l’ampa.

 

  1. Menjador

Plantejament de noves propostes i votació. Punts a tractar: canvi d’empresa de menjador, insonorització de  l’espai i adquisició de taules per als nens de tercer.

La comissió de menjador fa una exposició de la situació actual del servei de menjador. A partir de l’últim trimestre de l’any passat es va reactivar la comissió de menjador començant a fer un seguiment exhaustiu del servei que dona Serhs, empresa que a l’actualitat porta  el servei de menjador, servei que implica tant el moment de dinar, com el monitoratge a les hores de lleure.  Els membres de la comissió han anat a dinar algun dia al menjador de l’escola, han observat la dinamització de les monitores així com avaluat els hàbits d’higiene. També es va passar a finals de l’any passat una enquesta per saber les opinions dels pares i mares i els resultats han estat bastant decebedors; la qualitat del menjar és bastant pèssima, la dinamització de les monitores gairebé inexistent, l’acústica a l’espai del menjador totalment estressant i  les taules i cadires per seure no són òptimes (nens de tercer estan menjant a taules i cadires de nens d’educació infantil). Ja s’han fet vàries reunions amb Serhs a finals del curs passat i si bé és cert que durant aquest principi de curs es veu certa millora en el moment de lleure així com en el menjar,  l’oferta segueix sent molt pobre i insuficient. S’han mirat tres empreses que pel mateix preu oferten un menjar amb molta més qualitat, menjar de proximitat, de temporada, producte fresc i dinamització molt més activa, si bé encara falta mirar aspectes referents a la contractació. S’aprova per unanimitat que la comissió acabi de mirar el tema , sobretot de contractació, i que en cas que tot sigui correcte es canviï d’empresa respectant el mateix preu que el que aplica Serhs, que al cap i a la fi és el que marca Generalitat.

Respecte la insonorització de l’espai, es presenten tres pressupostos informant que una mare experta en la matèria recomana un que puja uns 8.610 euros. Si bé s’intentarà que la possible empresa que entri a menjador (si finalment s’aprova el canvi al consell escolar) assumeixi part d’aquesta inversió, s’aprova per unanimitat dur a terme aquesta insonorització amb els diners que té l’ampa.

Taules per nens de 3er: S’aprova comprar taules i cadires pels nens de tercer. De nou, s’intentarà que si entra una empresa nova, sigui aquesta qui assumeixi el cost, però en cas que no sigui així s’aprova que ho pagui l’ampa.

 

  1.     Torn obert de paraula, dubtes i preguntes.

Creació de comissió de joguines:

Es crea comissió de joguines amb l’objectiu que els pares i mares puguin donar joguines a la comissió, per a la seva posterior venta a un preu totalment assequible per la resta de pares ( 1,2, 3, 4 euros) i poder destinar els diners de la recol·lecta a la  Fundació “una nit d’il·lusió per a tothom”.  Per a dur a terme aquest projecte, es planteja la possibilitat d’involucrar els nens de l’escola perquè participin en aquesta gestió, i fer la venta en horari lectiu, qüestions que s’acorda que seran transmeses a direcció per a tal que ens doni resposta.

Les mares que formaran part d’aquesta comissió seran: Gemma Gonzalez, Susana Pallarols, Cristina Girbau i Montse Buerba. Aprofitem a la vegada aquesta acta per convidar a tots els pares interessats en participar en aquest projecte perquè contactin amb l’ampa i incloure’ls en la realització del mateix.

 

Comissió de bates i xandalls:

Exposen les representants de la comissió que recentment s’han assabentat que del preu que marca l’adquisició de bates i xandalls de l’escola una part anava destinada a l’Ampa  quedant-se  els diners a l’ampa per a destinar-los a millores de l’escola així com a material necessari etc. Aquesta part varia en funció de la peça, podent ser entre 0,30 cèntims, 0,50, 1 euros o inclús a vegades 2 euros.  No estan d’acord en seguir venent si aquesta informació no arriba als pares així que s’acorda que a partir d’ara a les fulles informatives de la venda  d’aquestes peces de roba s’informi que hi ha una part que queda en benefici de l’ampa. S’aprova per unanimitat fer-ho així.

 

Amiant:

Es proposa per part de la comissió la presentació al Síndic de Greuges d’un escrit informatiu de la situació actual així com sol·licitar ajuda per a què s’agilitzi tota la gestió en relació a la retirada d’aquest material de l’escola i l’obtenció de resultats de les proves ambientals que ja fa 18 dies que es van fer. S’aprova per unanimitat.

Es nomena com a vocal de la comissió Ignacio Ballano, i es sol·licita a l’equip directiu de l’ampa que com a vocal de la comissió pugui estar present a les reunions que es facin amb direcció de l’escola on s’abordi aquest tema. La presidenta exposa que la direcció de l’escola des de principi de curs va demanar que les reunions fossin amb l’equip directiu de l’ampa, en particular amb la presidenta, al ser aquesta la persona que representa els pares. No obstant es queda que es miraran els estatuts de l’ampa del Carles Buïgas per mirar si estableix la possibilitat de nomenar vocals dels diferents grups de treballs o comissions, i així poder estar presents a les reunions que es facin amb direcció.

Es demana autorització per part de la comissió de seguretat per a concertar cita amb un advocat, col·lectiu ronda, per rebre assessorament. El cost d’aquesta gestió són 70 euros. S’aprova per unanimitat.

S’aprofita per a recordar als pares i mares la possibilitat de signar les fulles que hi ha a l’ampa per seguir lluitant per a treure l’amiant que hi ha a l’escola.

 

Jocs per als patis:

De la partida que hi ha aprovada per part de l’Ajuntament, part de la mateixa es destinarà al pati d’infantil, i part al pati de dalt. No obstant, com el pati de dalt estan fent obres, es preguntarà la possibilitat d’aplicar-la al moment que es finalitzin les obres encara que sigui per l’any vinent. En relació al pati d’infantil, exposa la presidenta que les mestres d’infantil no estan d’acord amb la retirada de les barres del pati d’infantil, doncs els nens quan arriben a P5 tenen el “premi” de poder fer ús d’aquet joc i no creuen convenient treure-ho. Tampoc veuen adient la cabanya que es va proposar per part de l’ampa, creient més adient una caseta més petita.   Els pares presents mostren la seva conformitat en aquests temes.

Es dóna per finalitzada la reunió a les 19.15 minuts.

acta-reunio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>