Mira què faig…mira què he fet!

L’objectiu fonamental de la Pràctica Psicomotriu Aucouturier és afavorir la maduració psicològica de l’infant a través de desenvolupar el plaer de comunicar, de crear i de pensar. Aquestes accions apareixen constantment a la sala.

El joc lliure permet viure una real i profunda espontaneïtat que allibera la seva creativitat. El joc és creació, i el cos és el primer “ material “ utilitzat per la nena i el nen per crear, movent-se i transformant-se.

La creativitat es nodreix dels desitjos, de les fantasies i del plaer, contribuint a l’aflorament de la pròpia personalitat.

És només sent creatiu que l’individu descobreix el seu jo. Winnicott, D.W.

Parlem d’una creativitat que sorgeix de l’espontaneïtat del joc no dirigit i que sorgeix de la necessitat d’expressar en fora emocions, neguits, plaer, angoixes, pors i realitats viscudes. Durant l’acció creativa l’infant està absort, immers en un gran estat d’atenció. La creació és solitud, regressió, plenitud, benestar… i el joc és creació i, per tant, EXISTÈNCIA. 

– “ Mira, mira què he fet!”  Llegeix més>>

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>