Construeixo un petit món, el meu petit món, el que imagino, el que vivencio…

El muntar i desmuntar forma part del joc de construccions i està lligat al plaer de fer i desfer i que depèn de l’infant.

Les construccions ajuden a posar ordre a les pròpies idees interiors ( m’estructuro si creo estructures, si les creo les puc tirar, refer, observar, dibuixar…) així com també potencien la capacitat de concentració dels nens i les nenes. A través de les construccions s’estableix una relació amb els aprenentatges referents al món de les matemàtiques: classificar peces, seriar-les, observar-ne l’alçada, el volum, l’equilibri, la simetria…

Els colors, l’ús de la llengua oral, el desenvolupament de la creativitat i la imaginació seran també aprenentatges que es posaran en funcionament quan un infant està construint quelcom. La construcció lliure permet als infants expressar amb un llenguatge diferent. S’expressa el moment emocional i maduratiu.

Us convidem a fer la vostra construcció. Aprofiteu material de construcció que tingueu a casa, feu servir caixes, tubs de cartró, peces de fusta, de plàstic… En acabar, escriviu el títol en un paper i us feu una foto (carpeta compartida “CONSTRUCCIONS”).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>