Presentació

Benvinguts/des al Departament de Matemàtiques i Economia. En aquesta pàgina podreu trobar tota la informació relacionada amb el nostre Departament.

Les matemàtiques són la base de totes les ciències, i l’Economia és la base de l’actual societat, sense elles no s’haurien pogut aconseguir tots els invents i progressos que ens faciliten tant la vida.

La imatge superior és un gravat que apareix al llibre “Alicia en el pais de les Maravelles” de l’anglès Lewis Carroll, mestre de la matemàtica recreativa, que asegurava que les matemàtiques són la resolució de problemes curiosos que en principi no estan relacionats, però que tenen algun aspecte que ens desafia o sobre el que volem pensar únicament per plaer o entreteniment. Al 1880, a “The Monty Packet” Carroll va plantejar el següent enigma: “- Si 6 gats es mengen 6 ratolins en 6 minuts, quants gats caldran per menjar-se 100 ratolins en 50 minuts? “

I és així com nosaltres entenem les matemàtiques: no com una  simple transmissió d’uns continguts acadèmics sinó com una disciplina que treballa habilitats com la capaciata d’abstracció, de deducció, però també la imaginació, el rigor, l’autoaprenentatge per assaig-error, etc.