Filosofia 3-18

El Projecte de Filosofia  estimula la capacitat reflexiva de l’infant perquè sigui més acurat, crític i creatiu en la seva vida personal i col·lectiva.

El Projecte de Filosofia  afavoreix el treball per competències, l’educació de les actituds, la millora del pensament, l’emprenedoria i la dimensió creativa del pensament, però també l’aprenentatge de l’escolta activa, el treball de lectura en profunditat, la pràctica de l’oralitat i, a nivell superior, l’escriptura… Totes aquestes estratègies són practicades i reforçades mitjançant les habilitats de pensament, que és el punt àlgid i central del projecte.

A l’Escola Ateneu Igualadí ja fa molts anys que els nostres alumnes fan filosofia i que els mestres anem formant-nos i actualitzant els materials i la metodologia.

La xarxa Filoscoles consisteix en un compromís amb una escola catalana de qualitat, amb una escola que marca la diferència d’excel·lència, en una educació que defuig les modes i treballa per una escola de futur.
Els mestres, els pares i també els nostres exalumnes i alumnes valorem aquest Projecte d’una manera especial.

Si en voleu saber més,  podeu visitar la web iref.com

-La filosofia és una ciència que ens ajuda a pensar bé, a créixer com a persones, a expressar els nostres sentiments i a reflexionar sobre el que ens envolta.

-La classe de filosofia és una classe diferent de la de matemàtiques, de la de català o de la de socials. És una classe en què parlem de les coses que tenen valor i que t’ajuden a entendre la realitat: de l’amistat, de les baralles, dels insults, dels misteris, dels germans grans, del respecte, de compartir, etc.

– És una matèria que ens ajuda a pensar sobre nosaltres mateixos, ens ensenya a escoltar les opinions dels altres i ens ajuda a millorar el treball en grup.

– Aprenem a raonar, a tenir criteri, a expressar, a compartir i a donar l’opinió. I, escoltant els altres, de vegades canviem d’opinió.

– Fem lectura, reflexionem sobre la lectura i fem debat sobre els aspectes que ens han cridat l’atenció.

– Diem el que pensem, reflexionem en equip, entre tots resolem problemes i arribem a conclusions.

– És un treball difícil però interessant, perquè ens ajuda a ser millors amb els altres, a escoltar les seves opinions i a saber com se senten. Aprenem a valorar els companys i a respectar-los. Aprenem a saber qui som, ens ajuda a créixer, a saber què fer en cada moment, a pensar abans de parlar i a respectar totes les opinions.

Reflexió dels alumnes de 6è